فناوری اطلاعات

March 25, 2023
15:25 شنبه، 5ام فروردینماه 1402
کد خبر: 144098

هوش مصنوعی می‌تواند به ابداع واکسن کمک کند

«بیل گیتس» باور دارد که فناوری‌های مبتنی بر هوش مصنوعی می‌توانند سرعت ابداع و توسعه واکسن‌ها را افزایش دهند.
 
به گزارش دیلی میل، «بیل گیتس»(Bill Gates) بنیان‌گذار شرکت «مایکروسافت»(Microsoft)، در یک پست وبلاگ، حمایت خود را از پیشرفت هوش مصنوعی به اشتراک گذاشت و اعلام کرد که فناوری «ChatGPT» مانند تلفن‌های همراه و اینترنت، دگرگون‌کننده است. گیتس ۶۷ ساله باور دارد که ظهور هوش مصنوعی برای بهبود بشریت، افزایش بهره‌وری و کاهش نابرابری‌ها در سراسر جهان سودمند است و می‌تواند به روند ساخت واکسن‌های جدید سرعت بدهد. به گفته گیتس، این فناوری قادر است مسیرهای جدیدی را برای طراحی داروها کشف کند و خطاهایی را که از چشم انسان پنهان می‌مانند، تشخیص بدهد.
 
گیتس، میلیاردها دلار برای ارائه درمان به کشورهای در حال توسعه هزینه کرده است و باور دارد که فناوری‌های مبتنی بر هوش مصنوعی، بزرگترین سلاح ما در برابر بیماری‌ها و ویروس‌های کشنده هستند.
 
گیتس در پست جدید وبلاگ خود نوشت: یکی از اولویت‌های بنیاد گیتس در زمینه هوش مصنوعی این است که مطمئن شود چنین فناوری‌هایی برای مقابله با بیماری‌هایی مانند ایدز، سل و مالاریا استفاده می‌شوند و فقیرترین افراد جهان را تحت تأثیر قرار می‌دهند.
 
گیتس، یک شخص پیشگام در دنیای فناوری به شمار می‌رود. او اکنون هوش مصنوعی را زیر نظر گرفته است و بر این موضوع تمرکز دارد که این فناوری چگونه برای مراقبت‌های بهداشتی سودمند خواهد بود.
 
گیتس نوشت: هوش مصنوعی، سرعت پیشرفت‌های پزشکی را به طور چشمگیری افزایش می‌دهد. مقدار داده‌ها در زیست‌شناسی بسیار زیاد است و برای انسان‌ها سخت است که همه روش‌های کارکرد سیستم‌های پیچیده بیولوژیکی را پیگیری کنند.
 
«بنیاد بیل و ملیندا گیتس»(BMGF) در ساخت بسیاری از واکسن‌ها نقش دارد و به نظر می‌رسد بنیان‌گذار مایکروسافت معتقد است که هوش مصنوعی، توسعه و سرعت انتشار واکسن‌ها را بهبود می‌بخشد.
 
استفاده از هوش مصنوعی، امکان آزمایش کردن واکسن را به روش‌های متعددی فراهم می‌کند که انسان‌ها نمی‌توانند آنها را روی افراد مورد بررسی انجام دهند.
 
مایکروسافت، هوش مصنوعی را در موتور جستجوی خود موسوم به «بینگ»(Bing) نیز پیاده‌سازی کرده است که پاسخ‌های واضحی را به زبان ساده ارائه می‌دهد. مایکروسافت در ماه ژانویه، از سرمایه‌گذاری ۱۰ میلیارد دلاری در شرکت «OpenAI» سازنده ChatGPT خبر داد تا با فراهم کردن منابع لازم، به پیش‌برد این چت‌بات کمک کند.
 
اگرچه گیتس نسبت به آینده هوش مصنوعی امیدوار است اما از کاستی‌های آن چشم‌پوشی نمی‌کند.
 
او در ادامه نوشت: ما باید در نظر داشته باشیم که هنوز در ابتدای راهی هستیم که هوش مصنوعی در پیش دارد. هر محدودیتی که هوش مصنوعی امروز داشته باشد، پیش از این که بدانیم از بین خواهد رفت.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.