امنیت

فناوری اطلاعات

March 27, 2023
11:55 دوشنبه، 7ام فروردینماه 1402
کد خبر: 144114

مایکروسافت، گوگل و اپل هدف اصلی هکرها در سال 2022 بودند

مایکروسافت، گوگل و اپل در سال ۲۰۲۲ بیشتر از دیگر شرکت‌ها از طریق آسیب‌پذیری‌های روز صفر مورد هدف هکرها قرار گرفته‌اند.
 
 
 
 
امنیت از مهم‌ترین و پایه‌ای‌ترین نیازهای کاربران دنیای فناوری است. اگرچه شرکت‌ها همیشه در تلاش هستند که جلوی ورود افراد سودجو به حریم شخصی افراد را بگیرند، اما باز هم گاهی اوقات روزنه‌ای هرچند کوچک برای سوءاستفاده آن‌ها ایجاد می‌شود.
 
گیزموچاینا به استناد از گزارش اخیر Mandiant، شرکت پیشرو در امنیت اطلاعات، در سال ۲۰۲۲ هکرها از ۵۵ آسیب‌پذیری روز صفر (Zero-day vulnerabilities) سوءاستفاده کردند.
 
آسیب‌پذیری‌های روز صفر به نقص‌های امنیتی در نرم‌افزار گفته می‌شود که قبل از اینکه شرکت متوجه آن‌ها شود، به صورت عمومی افشا شده یا مورد سوءاستفاده قرار می‌گیرند. به دلیل نبودن حفاظت کافی یا فایروال، هکرها اغلب از این آسیب‌پذیری‌ها برای حملات خود استفاده می‌کنند.
 
گزارش Mandiant نشان داد که سه شرکت بزرگ فناوری در جهان، یعنی مایکروسافت، گوگل و اپل، با ۱۸، ۱۰ و ۹ آسیب‌پذیری روز صفر، برای سومین سال متوالی به عنوان متداول‌ترین فروشندگانی که مورد سوءاستفاده قرار گرفتند، شناخته شدند.
 
جالب اینجا است که گزارش مذکور نشان می‌دهد از سیستم‌عامل‌های دسکتاپ بیشترین میزان سوءاستفاده صورت گرفته و برای آن‌ها ۱۹ آسیب‌پذیری روز صفر شناسایی شده است. ویندوز با ۱۵ آسیب‌پذیری روز صفر و پس از آن macOS با ۴ مورد بیشترین آسیب‌ها را دیده‌اند. در مورد سیستم‌عامل‌های موبایل نیز باید گفت، ۵ آسیب پذیری روز صفر در iOS و یک آسیب‌پذیری در اندروید مورد سوء استفاده قرار گرفت.
 
این گزارش همچنین تأکید می‌کند که چین کشوری بود که بیشتر از دیگران از آسیب‌پذیری‌های روز صفر در سال ۲۰۲۲ سو استفاده کرد و پس از آن کره شمالی و روسیه قرار گرفتند.
 
در حالی که تعداد آسیب‌پذیری‌های روز صفر در ۲۰۲۲ نسبت به سال قبل کاهش یافته، این گزارش نشان می‌دهد که این نوع سوءاستفاده‌ها احتمالاً ادامه خواهند داشت. گزارش مذکور توصیه می‌کند که سازمان‌ها اقدامات پیشگیرانه‌ای را برای رفع این آسیب‌پذیری‌ها انجام دهند، مانند ارائه‌ی پچ‌های امنیتی و ارزیابی‌های منظم.
 
اخیراً، مایکروسافت یک مشکل بحرانی روز صفر را در Outlook برطرف کرد که توسط یک گروه هکر برای حمله به تعدادی از سازمان‌های دولتی و نظامی اروپایی در سال ۲۰۲۲ مورد سوءاستفاده قرار گرفته بود. برای سازمان‌ها مهم است که مراقب باشند و اقدامات احتیاطی لازم را برای جلوگیری از سوءاستفاده از آسیب‌پذیری‌های بالقوه روز صفر توسط مجرمان سایبری انجام دهند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.