سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

March 27, 2023
12:09 دوشنبه، 7ام فروردینماه 1402
کد خبر: 144116

آرم برای افزایش سودآوری، مدل قیمت‌گذاری‌ و نحوه فروش مجوزهایش را تغییر می‌دهد

تغییر مدل قیمت‌گذاری آرم موجب تحمیل هزینه بیشتر به شرکت‌های سازنده محصولات هوشمند مثل شیائومی و سامسونگ می‌شود.
 
 
 
 
سافت‌بانک، مالک آرم (ARM) در نظر دارد تا سوددهی بزرگ‌ترین شرکت تحت مالکیت خود را افزایش دهد. گفته می‌شود که نحوه دستیابی به چنین هدفی از طریق تغییر مدل قیمت‌گذاری و نحوه فروش مجوز استفاده از فناوری‌ها و پتنت‌ها خواهد بود.
 
تغییر مدل قیمت‌گذاری آرم چگونه صورت می‌گیرد؟
شرکت تراشه‌سازی بریتانیایی آرم به لطف معماری مختص به پردازنده‌های موبایل خود توانسته است در سال‌های اخیر موفقیت‌هایی متعددی را شاهد باشد. معماری آرم اکنون نه تنها در گوشی‌های هوشمند، بلکه در کامپیوترها، ساعت‌های هوشمند، گجت‌های پوشیدنی و بسیاری از گجت‌های دیگر به چشم می‌خورد. حالا این شرکت در نظر دارد با افزایش هزینه دریافتی بین ۱ الی ۲ درصد با توجه به نوع تراشه، سوددهی خود را بیشتر از قبل کند.
 
درحال‌حاضر تولیدکنندگان تراشه در دنیا مثل کوالکام و سامسونگ، هنگام استفاده از معماری آرم در محصولات خود، مبلغی را جهت دسترسی به مجوز معماری پرداخت می‌کنند. تغییر مدل قیمت‌گذاری با افزایش مبلغ مذکور همراه خواهد بود و براساس میانگین قیمت فروش دستگاه‌ها در نظر گرفته می‌شود. به همین دلیل افزایش هزینه گفته‌شده، به تولیدکنندگان نهایی دستگاه‌های هوشمند مثل موتورولا، شیائومی و نوکیا تحمیل می‌شود و سازندگان تراشه مانند کوالکام از آن در امان خواهند بود. البته وضعیت برای سامسونگ کمی متفاوت است؛ زیرا این شرکت در برخی محصولات مثل پرچمداران خود از تراشه‌های کوالکام یا دیگر شرکت‌ها استفاده می‌کند، ولی در سایر دستگاه‌ها از تراشه‌های اگزینوس ساخت خود بهره می‌برد.
 
 
 
میانگین قیمت یک تراشه موبایل ساخت کوالکام ۲۴ دلار است، درحالی‌که میانگین قیمت یک گوشی هوشمند در خاک ایالات متحده در سال ۲۰۲۲ حدود ۳۰۰ دلار بوده است. با توجه به این ارقام، آرم می‌تواند جهش چشمگیری را در سوددهی خود شاهد باشد. این شرکت در سه‌ماهه سوم سال ۲۰۲۲، سود کلی ۷۴۶ میلیون دلار را گزارش کرد که نسبت به مدت مشابه در سال قبل از آن، ۲۸ درصد رشد داشته است. قسمت عمده افزایش سود آرم از طریق فروش حق استفاده از فناوری و پتنت‌ها به‌دست آمده است.
 
تصمیم اخیر آرم می‌تواند سازندگان تراشه را به سوی گزینه‌های دیگر مثل RISC-V سوق دهد؛ معماری متن‌بازی که از سال ۲۰۱۵ معرفی شده است، اما بیشتر در دستگاه‌های مبتنی بر اینترنت اشیاء مورد استفاده قرار می‌گیرد.
 
باید توجه داشت که آرم توانسته انحصار پردازنده‌های گوشی‌های هوشمند را در طی سال‌های اخیر به شکل کلی تصاحب کند و حتی محصولات دیگری مثل لپ‌تاپ‌های جدید اپل هم به‌صورت کامل مبتنی بر معماری این شرکت توسعه داده می‌شوند. بااین‌حال تغییر مدل قیمت‌گذاری آرم، هزینه استفاده از فناوری‌های آن را افزایش می‌دهد و عرصه را برای ظهور رقبای جدید باز خواهد کرد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.