اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

March 27, 2023
19:01 دوشنبه، 7ام فروردینماه 1402
کد خبر: 144147

وزیر ارتباطات: در ۱۴۰۱ قطعی اینترنت از قبل برنامه‌ریزی شده نداشتیم

بدون شک ۱۴۰۱ به دنبال قطعی‌های مکرر و ایجاد محدودیت‌های پیچیده روی اینترنت از نیمه دوم همین سال، سال سیاه اینترنت در ایران باید نامگذاری شود با این حال وزیر ارتباطات در گفت‌وگویی که اخیرا انجام داده است اعلام کرده که در سال ۱۴۰۱ هیچ قطعی اینترنت از قبل برنامه‌ریزی شده‌ای در کشور وجود نداشته است.
 
EisaZarepour780470.jpg
 
آتش‌سوزی حوضچه مخابراتی، قطعی چند باره برق در ساختمان شرکت ارتباطات زیرساخت، فیلترینگ گسترده شبکه‌های اجتماعی، اختلال و قطعی‌های در ساعت‌های مشخص که اوج آن در مهر ماه سال ۱۴۰۱ اتفاق افتاد تنها بخشی از اتفاق‌هایی است که اینترنت در سال گذشته پشت سر گذاشته است، با این حال وزیر ارتباطات بدون اشاره به هیچ کدام از این رخداد‌ها در گفت‌وگو با سیتنا وضعیت اینترنت کشور را مطلوب ارزیابی کرده است.
 
عیسی زارع‌پور، وزیر ارتباطات در این گفت‌وگو در مورد قطعی اینترنت در سال ۱۴۰۱ که چندین بار اعلام شده بود به دلیل مشکل در شبکه زیرساخت بوده است گفت: «داشبوردها و مانیتورهایی در اتاق بنده است که در لحظه وضعیت ارتباطات را مشاهده می‌کنم و اگر در حد یک صدم لینک‌هایی در کشور قطع باشد، در لحظه اطلاع رسانی انجام می‌شود. داشبوردهایی برای پایش وضعیت داریم و هیچ قطعی از قبل برنامه‌ریزی شده‌ای نداشتیم که بخواهیم از قبل اطلاع رسانی کنیم و بحث فنی همیشه بوده، اما در تلاشیم این قطعی‌ها را به حداقل برسانیم.»
 
محدودیت اینترنت از انتهای شهریور ماه سال گذشته تا کنون ادامه داشته و هر لحظه نیز به دنبال این محدودیت‌ها سرعت و کیفیت اینترنت کاهش پیدا می‌کند. در روزهای گذشته نیز بسیاری از کاربران از کاهش کیفیت و سرعت خود انتقاد کرده بودند، حالا عیسی زارع‌پور دلیل این امر را مشکلات شبکه زیرساخت در مسیر گرجستان اعلام کرده است.
 
او در این مورد گفت: « هفته‌های گذشته تمام لینک‌های ما در آذربایجان، ارمنستان و ترکیه به دلیل مشکلاتی که در گرجستان بود، قطع شد و 15 دقیقه‌ای قطعی داشتیم که از سمت جنوب تامین کردیم. بیش از سه برابر مصرف فعلی کاربران، ظرفیت ایجاد کردیم، آن هم از منابع مختلف.»
 
او با اشاره به ایجاد تنوع در مسیرهای شبکه زیرساخت کشور اعلام کرد: «روز اول به مدیرعامل شرکت زیرساخت دستور دادم که تنوع مسیرهای تامین ترافیک کشور را افزایش دهید و فقط به چند کشور و چند شرکت بسنده نکنید. به همکاران عرض کردم اگر از یک اندازه‌ای بیشتر قطعی داشتیم که مردم تحت تاثیر قرار گرفتند، حتما اطلاع رسانی کنید.»
 
زارع‌پور همچنین قطعی اینترنت در کشور را رد و پخش شدن چنین خبرهایی را هم به گردن سایت‌های غیرمستند انداخت. او در این مورد گفت: «برخی سایت‌های غیرمستند با اخبار نادرست مردم را نگران می‌کنند که قطعی داشتیم. وظیفه ما تامین ترافیک با کیفیت برای همه مردم است و آنچه که در توان داریم را انجام می‌دهیم.»
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.