امنیت

فناوری اطلاعات

April 8, 2023
17:54 شنبه، 19ام فروردینماه 1402
کد خبر: 144473

هوش مصنوعی ۵۱ درصد از پسوردها را در کمتر از یک دقیقه می‌شکند

یک مطالعه نشان می‌دهد که ۵۱ درصد از رمزهای عبور معمول که توسط بسیاری از کاربران استفاده می‌شوند، در کمتر از یک دقیقه توسط هوش مصنوعی قابل‌تشخیص‌اند.
 
سیستم‌های مبتنی‌بر هوش مصنوعی مولد مزایای پرتعدادی دارند، اما همزمان می‌توانند بسیار خطرناک باشند. آن‌طور که 9to5Mac می‌نویسد،‌ سرویس جدیدی به نام PassGAN می‌‌تواند رمزهای عبور را در زمانی بسیار کوتاه بشکند. این سرویس با بهره‌گیری از هوش مصنوعی ۵۱ درصد از رمزهای عبور را در زیر یک دقیقه و ۷۱ درصد از آن‌ها را در کمتر از یک روز شکست.
 
ماه گذشته‌ی میلادی مایکروسافت در بیانیه‌ای به خطرات پیشرفت هوش مصنوعی اشاره کرد و گفت برای مقابله‌با این خطرات سرویس جدیدی به نام Security Copilot در دسترس قرار می‌دهد. این سرویس به پژوهشگران امنیتی کمک می‌کند که سراغ مقابله با سوءاستفاده از فناوری‌های مدرن بروند.
 
مؤسسه‌ی Home Security Heroes در مطالعه‌ای جدید قدرت ترسناک فناوری هوش مصنوعی مولد را در معرض توجه قرار داده است. این مؤسسه از سیستم PassGAN برای پردازش فهرستی شامل بیش از ۱۵ میلیون نام کاربری و رمز عبور دیتاست Rockyou استفاده کرد و نتیجه‌، ترسناک بود.
 
 
 
هوش مصنوعی موفق شد ۵۱ درصد از تمامی رمزهای عبور معمول را در کمتر از یک دقیقه شناسایی کند. ۶۵ درصد از این رمزهای عبور در کمتر از یک ساعت، ۷۱ درصد در کمتر از یک روز و ۸۱ درصد در کمتر از یک ماه شکسته شدند.
 
در حالت عادی پژوهشگران امنیتی به‌صورت دستی سراغ تجزیه‌و‌تحلیل رمزهای عبور فاش‌شده می‌روند، اما PassGAN می‌تواند به‌صورت خودکار «توزیع رمزهای عبور واقعی در فهرست‌های فاش‌شده از رمزهای عبور» را یاد بگیرد.
 
چگونه پسورد قوی انتخاب کنیم؟
اگر می‌خواهید حساب‌های کاربری خود را ایمن نگه دارید، سراغ استفاده از رمز عبوری بروید که حداقل ۱۲ کاراکتر شامل حرف‌های کوچک و بزرگ انگلیسی، عدد و نمادهایی مثل هشتگ باشد. این رمز عبور بسیار سخت‌تر از رمزهای عبور ساده تشخیص داده می‌شود.
 
 
 
مطابق مطالعه‌ی جدید، هوش مصنوعی در حال حاضر نمی‌تواند هیچ رمز عبور ۱۸ کاراکتری را که شامل حرف و عدد است بشکند.
 
به‌منظور محافظت بیشتر از حساب کاربری حتما احراز هویت دو مرحله‌ای را فعال کنید و در حساب‌های مختلف سراغ رمزهای عبور متفاوت بروید. توصیه می‌کنیم هر چند وقت یک‌بار رمزهای عبور خود را تغییر دهید، خصوصا رمز عبور حساب‌های حساس. هرگز از وای‌فای عمومی استفاده نکنید، به ویژه اگر در پی اتصال به حساب‌های بانکی هستید.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.