اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

April 13, 2023
18:52 پنجشنبه، 24ام فروردینماه 1402
کد خبر: 144601

بهترین موتور‌های جست‌و‌جو جایگزین گوگل

موتور‌های جست‌و‌جو جایگزین گوگل در اینترنت فراوان هستند اما برای بیشتر کاربران اینترنت، دنیای اینترنت با Google.com شروع می‌شود و به پایان می‌رسد. بااین‌حال گوگل نمی‌تواند هر چیزی که می‌خواهید را در وب پیدا کند. یک بخش نامرئی و عمیق در وب وجود دارد که گوگل به آن دسترسی ندارد. به همین دلیل برای پیداکردن اطلاعاتی که به‌راحتی در دسترس نیستند، باید از موتور‌های جست‌و‌جوی خاص و جایگزین گوگل استفاده کرد.
 
در این مطلب ابتدا وب نامرئی و لایه‌های مختلف وب را بررسی می‌کنیم سپس بهترین موتور‌های جست‌و‌جو وب نامرئی را معرفی خواهیم کرد.
 
وب نامرئی چیست؟
وب نامرئی به بخشی از فضای وب گفته می‌شود که ربات‌های جستجو به آن دسترسی ندارند. برای آشنایی با وب نامرئی و اینکه چطور موتور‌های جست‌و‌جو در وب عمیق Deep Wed می‌توانند در ارتباط با آن کمک‌کننده باشند، ابتدا سه‌لایه مختلف وب را به طور خلاصه بررسی می‌کنیم:
 
Surface Web یا وب سطحی: وب سطحی جایی است که همه کاربران اینترنت به‌راحتی به آن دسترسی دارند.موتور‌های جست‌و‌جو می‌توانند همه سایت‌های موجود روی سرفیس وب را بررسی و فهرست کنند. این لایه از وب همان چیزی است که افراد عادی به‌عنوان اینترنت درک می‌کند.
Deep Web، وب عمیق یا عمیق پنهان: دیپ وب فهرستی از پایگاه‌های داده، سرورها و برنامه‌هایی است که در نتایج جست‌و‌جوی آنلاین یا مستقیم وب، ظاهر نمی‌شوند. این بخش از وب از موتور‌های جست‌و‌جو معمولی پنهان می‌شود و به کاربران عادی نمایش داده نمی‌شود. کارشناسان، دیپ وب را به طور قابل‌توجهی بزرگ‌تر از سرفیس وب می‌دانند.
Dark Web یا وب تاریک: دارک وب یا بخش تاریک وب، محل فعالیت‌های غیرقانونی مثل فروش مواد مخدر، سلاح و انسان است. بدون مرورگر Tor نمی‌توان به این بخش دسترسی داشت.
فرق دیپ وب با دارک وب در این است که دیپ وب محل اطلاعات و تبادلات قانونی رمزگذاری شده است. درحالی‌که دارک وب بستر فعالیت‌های غیرقانونی است. Deep Web  و Dark Web با هم وب نامرئی را تشکیل می‌دهند.
 
انواع موتور‌های جست‌و‌جو
برای دسترسی به اطلاعات موجود در این بخش، می‌توان از موتورهای جست‌وجو Deep Web بهره گرفت. در ادامه با این موتورهای جست‌وجو آشنا می‌شوید.
 
۱. Ahmia
Ahmia یکی از موتورهای جستجو است که برای دسترسی به مرورگر Tor طراحی شده است. این موتور جستجو به طور گسترده توسط افراد در مرورگر Tor طراحی می‌شود اما می‌توان از آن در مرورگرهای معمولی به‌عنوان یکی از موتورهای جست‌و‌جوی جایگزین گوگل هم استفاده کرد. Ahmia نتایجی بیشتر از آنچه که در گوگل پیدا می‌کنید، بدون فیلتر به شما نشان می‌دهد. به‌محض بازکردن وب‌سایت Ahmia در مرورگر Tor به آدرس onion آن هدایت می‌شوید.
 
Ahmia، منبع‌باز است و بر ایمنی کاربر تمرکز دارد. به‌طوری‌که سایت‌های خطرناک را فیلتر می‌کند و در مورد افزایش آگاهی نسبت به سایت‌هایی که سعی در فریب‌دادن کاربران دارند، مفید بوده است. به‌طورکلی Ahmia یک موتور جست‌وجوی بسیار مفید برای جست‌وجوی دیگر onionهای موتور جست‌وجوی عمیق است.
 
 
 
۲. DuckDuckGo
DuckDuckGo امکان جستجو در سرفیس وب را بدون ردیابی و با حفظ حریم شخصی، فراهم می‌کند. اما یک‌روی مخفی هم دارد که به شما امکان می‌دهد در Deep Web هم به جستجو بپردازید. وقتی DDG را با ورژن  .onion جفت کنید، می‌توانید جست‌وجوی بسیار وسیع‌تری در وب انجام دهید که Deep Web را هم در برمی‌گیرد. DuckDuckGo یکی از بهترین موتور‌های جست‌و‌جو جایگزین گوگل است.
 
 
 
توجه کنید که برای دسترسی به نتایج جست‌وجوی  onion(پسوند دامنه سطح بالا) باید در DDG باید مرورگر Tor را دانلود کنید. توصیه می‌شود سایت موتور جستجو را در خود Tor باز کنید تا پیوند DDG onion ایجاد شود.
 
۳. Wayback Machine
Wayback Machine یا ماشین برگشت، امکان دسترسی به محتواهایی که دیگر در دسترس نیستند را فراهم می‌کند. این سرویس به شما امکان می‌دهد که نسخه‌های قدیمی‌تر یک وب‌سایت را مشاهده کنید. ماشین برگشت با دارابودن بیشتر از ۱۰۰ ترابایت داده یا بیشتر از ۷۰۰ میلیارد صفحه وب، تاریخچه هر سایت عمومی را در اختیار شما قرار می‌دهد.
 
 
۴. Haystak
Haystak یکی از موتور‌های جست‌و‌جو وب نامرئی است. مثل سایر سایت‌های onion Haystak هم برای دسترسی به دیپ وب به مرورگر Tor نیاز دارد. در این موتور جستجو با بیشتر از ۱.۵ میلیارد صفحه و فهرست بیش از ۲۶۰۰۰ آدرس دارک وب، احتمال بیشتری برای پیداکردن آنچه که می‌خواهید وجود دارد.
 
URL زیر را در نوار جستجو وارد کنید و شروع به جستجو در Deep Web کنید:
 
https://haystak5njsmn2hqkewecpaxetahtwhsbsa64jom2k22z5afxhnpxfid.onion
 
رابط کاربری Haystak بسیار ساده است بنابراین اگر به دنبال یک نقطه ورود به دیپ وب هستید، این سرویس نقطه خوبی برای شروع خواهد بود. ناگفته نماند که خدمات خوبی هم ارائه می‌دهد.
 
۵. Torch
یکی از محبوب‌ترین موتور‌های جست‌و‌جو در دیپ وب و دارک وب، Torch است که همه سایت‌های بخش نامرئی وب را در بر می‌گیرد. Torch با استفاده از هر مرورگر Tor (Tor Search = Torch) در دسترس است. این گزینه‌ها با قابلیت‌های موثری که دارد در لیست بهترین موتور‌های جست‌و‌جو جایگزین گوگل قرار می‌گیرد. 
 
می‌توان از طریق یکی از لینک‌های مستقیم onion مثل نمونه زیر به آن دسترسی داشت:
 
https://torchdeedp3i2jigzjdmfpn5ttjhthh5wbmda2rr3jvqjg5p77c54dqd.onion/.
 
Torch کاملاً به حریم خصوصی شما احترام می‌گذارد اما بزرگ‌ترین نقطه‌ضعف آن تبلیغات است.
 
 
 
۶. Directory of Open Access Journals
DOAJ یا فهرست مجلات دسترسی آزاد، دسترسی شما به بیش از ۱۸۰۰۰ مجله به ۸۰ زبان از ۱۲۶ کشور را امکان‌پذیر می‌کند. این برای مواقعی مفید است که برای مطالعه یک مجله دانشگاهی به اشتراک نیاز داشته باشید.
 
به مقالاتی با موضوعات مختلف مثل پزشکی، کشاورزی، تاریخ، آموزش، علمی، علوم نظامی، فناوری و غیره که به‌صورت رایگان در دسترس هستند، از طریق DOAJ می‌توان دسترسی داشت. اگر محقق هستید، از طریق DOAJ به اطلاعات به‌روز و دقیقی در هر موضوعی دسترسی پیدا خواهید کرد.
 
 
 
۷. Elephind
اگر زمانی بخواهید به مجموعه‌ای از روزنامه‌های تاریخی جهان نگاه کنید، Elephind گزینه مناسبی برای شما خواهد بود. Elephind با بیشتر از ۳.۸ میلیون روزنامه در ۴۳۰۰ عنوان مختلف، در مجموع بیشتر از ۲۰۰ میلیون آرشیو در اختیار شما قرار می‌دهد.
 
می‌توانید کلیپ‌های روزنامه‌های واقعی را برای هر موضوعی در جدول زمانی کل قرن بیستم، مرور کنید. Elephind منبع بسیار خوبی برای محققان، دانشجویان یا مورخان است. استفاده از مجموعه وسیع روزنامه‌های آرشیو شده در این موتور جستجو، رایگان است.
 
 
 
۸. WorldCat
WorldCat یکی از موتور‌های جست‌و‌جو در وب نامرئی با بیشتر از دو میلیارد آیتم فهرست شده از کتابخانه‌های سراسر جهان است. رفتن از کتابخانه‌ای به کتابخانه دیگر برای پیداکردن یک آیتم، بسیار زمان بر است. می‌توانید این کار را به WorldCat بسپارید. مقالات، دی‌وی‌دی‌ها، کتاب‌ها و سی‌دی‌ها موضوعات قابل‌دسترس در این موتور جستجو هستند.
 
برای هر کتاب یا مقاله‌ای که قصد دارید بخوانید، مجموعه‌ای از کتابخانه‌های آنلاین را از طریق موتور جست‌وجوی WorldCat که حاوی آن هستند، دریافت می‌کنید.
 
 
 
۹. Spokeo
Spokeo یک سرویس دقیق برای جست‌وجوی اطلاعات در مورد افراد است. این اطلاعات از طریق همه موتورهای جستجو قابل‌دستیابی نیستند اما Spokeo با استفاده از فناوری دیپ وب، دسترسی به اطلاعاتی مثل آدرس ایمیل، آدرس شبکه‌های اجتماعی، سوابق جنایی، آدرس‌ها و غیره را امکان‌پذیر می‌کند.
 
 
۱۰. The Hidden Wiki
وقتی به دنبال سایت‌های فعال onion هستید، اولین ایستگاه شما باید Hidden Wiki یا ویکی پنهان باشد که یک ویکی مقاوم در برابر سانسور است. هرکسی می‌تواند به‌صورت ناشناس آن را ویرایش کند. برای مشاهده آدرس  onion https://zqktlwiuavvvqqt4ybvgvi7tyo4hjl5xgfuvpdf6otjiycgwqbym2qad.onion/wiki/index.php/Main_Page به Tor نیاز خواهید داشت.
 
کسانی که با دارک وب آشنایی ندارند باید بیشتر مراقب باشند. چرا که بعضی از پیوندهای موجود در ویکی مخفی، ممکن است به سایت‌های مشکوک، منتهی شوند. اگر به دنبال سرگرمی، منابع نرم‌افزاری، ورزشی و اطلاعات مالی هستید، Hidden Wiki بهترین مکان برای جمع‌آوری تمام اطلاعات اولیه است.
 
۱۱. OnionLand Search
OnionLand Search با رابط کاربری ساده، یک منبع یکپارچه برای وب‌سایت‌های عمیق و تاریک، وب‌سایت‌های مالی و نقل‌وانتقال پول، پیوندهای میزبانی onion و سایر اطلاعات پنهان که در جایی عمیق دفن شده‌اند، فراهم می‌کند. اگر صفحه اصلی OnionLand Search را در مرورگر Tor باز کنید، نسخه onion آن فعال می‌شود.
 
قابلیت‌های این موتور جستجو بسیار زیاد است، زیرا می‌تواند در رشته‌های اطلاعاتی که توسط گوگل ایندکس نمی‌شوند، وارد شود. استفاده از آن بی‌خطر است اما باید محتاط هم بود.
 
 
 
۱۲. BBC Tor Mirror
بی‌بی‌سی یک منبع خبری قابل‌اعتماد با یکی از بزرگ‌ترین مجموعه رویدادها و داستان‌های خبری از چند دهه گذشته است. بااین‌حال چند کشور وجود دارند که دسترسی به صفحه اصلی بی‌بی‌سی در بستر وب را ممنوع کرده‌اند. مشاهده این صفحه در دیپ وب، تنها راه‌حل است.
 
برای افرادی که به لینک مستقیم بی‌بی‌سی دسترسی ندارند، یک لینک آینه‌ای Tor وجود دارد: bbcnewsd73hkzno2ini43t4gblxvycyac5aw4gnv7t2rccijh7745uqd.onion که دسترسی سریع و آسان به کل مجموعه اخبار در مرورگر Tor را تضمین می‌کند.
 
 
 
۱۳. SearXNG
SearXNG یک موتور فرا جستجو و جمع‌آوری مبتنی بر پروتکل OpenSearch است که به جمع‌آوری نتایج بیش از ۷۰ موتور جستجو کمک می‌کند درحالی‌که اطلاعات کاربران را ذخیره نمی‌کند. پیوند را می‌توان از صفحه رسمی onion آن در مرورگر Tor باز کرد:
 
https://searx3aolosaf3urwnhpynlhuokqsgz47si4pzz5hvb7uuzyjncl2tid.onion/
 
کار با موتور جست‌وجوی SearXNG، مقداری دشوار است. ازآنجاکه سرویس فرا جستجو داده‌های کاربر را جمع‌آوری نمی‌کند، پس نتایج شخصی‌سازی‌شده دریافت نخواهید کرد. هر نتیجه جستجو فقط به‌صورت لینک مستقیم به سایت مربوطه داده می‌شود. به‌دست‌آوردن نتایج مرتبط، کمی سخت‌تر است اما موتورهای جستجو چیزی در مورد شما نمی‌آموزند.
 
 
 
۱۴. Snow Search Engine
Snow Search Engine یا موتور جست‌وجوی برف، آخرین نام در میان موتور‌های جست‌و‌جو جایگزین گوگل است. این سایت یک منبع دائماً به‌روز شده از onionهای جدید از مکان‌های عمیق‌تر در وب است. فقط از طریق Tor و لینک زیر هم می‌توان به آن دسترسی داشت:
 
https://6pxxjp7l2fervwwxiwr7kkheoed2gch6c2kkpionsjckk2molias2cad.onion/
 
برف، گوهر پنهان واقعی دیپ وب است. آنچه که مورد اهمیت است، روش منظمی است که در آن اطلاعات در مورد موضوعات مختلف از جمله ویکی، هک، سایت‌های خبری، تصاویر، ویدئو، میزبانی وب و جزئیات ارزهای دیجیتال سازماندهی می‌کند.
 
 
 
جمع‌بندی
دسترسی به لایه‌های عمیق‌تر وب به‌اندازه‌ای که تصور می‌شود، سخت نیست. موتور‌های جست‌و‌جوی زیادی وجود دارند که فراتر از لایه‌های سطحی اینترنت را جستجو می‌کنند. این موتورها هرکدام دسترسی به اطلاعات و بخش‌های خاصی را ممکن می‌کنند. در این مطلب ۱۴ موتور جستجو را به شما معرفی کردیم تا بسته به نیاز خود از آنها بهره ببرید.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.