فناوری اطلاعات

April 17, 2023
12:48 دوشنبه، 28ام فروردینماه 1402
کد خبر: 144704

هشدار مدیرعامل گوگل: جامعه باید برای تأثیرات هوش مصنوعی آماده شود

ساندار پیچای، مدیرعامل گوگل در مصاحبه‌ای اعلام کرده است که هوش مصنوعی بر همه محصولات تمام شرکت‌ها اثر خواهد گذاشت.
 
 
«ساندار پیچای»، مدیرعامل گوگل، در گفت‌وگویی تلویزیونی گفت جامعه برای پیشرفت سریع فناوری هوش مصنوعی آماده نیست. او گفت قوانینی که باید پیشرفت این فناوری را کنترل کنند نباید توسط یک شرکت معین شوند. پیچای همچنین اظهار داشت که هوش مصنوعی بر تمام محصولات همه شرکت‌ها تأثیر خواهد گذاشت.
 
به گزارش CNBC، مدیرعامل گوگل و آلفابت در مصاحبه با برنامه «60 دقیقه» شبکه CBS آمریکا اعلام کرد که جامعه باید برای عرضه سایر محصولات مبتنی بر هوش مصنوعی آماده شود. «اسکات پلی» که در این برنامه با ساندار پیچای مصاحبه می‌کرد، گفت برخی از پروژه‌های هوش مصنوعی گوگل را آزمایش کرده و از عملکرد آن‌ها بهت‌زده شده است.
 
پیچای در این مصاحبه گفت جامعه باید خود را با هوش مصنوعی وفق دهد؛ چرا که بعضی از مشاغل ازجمله شغل‌های فکری تحت تأثیر این فناوری قرار می‌گیرند: «این اتفاق روی همه محصولات در همه شرکت‌ها اثر می‌گذارد. برای مثال، شاید شما یک رادیولوژیست باشید؛ اگر به پنج تا ده سال آینده فکر کنید، احتمالاً در کنار خود یک دستیار هوش مصنوعی خواهید داشت.»
 
اسکات پلی بحث سایر محصولات هوش مصنوعی گوگل ازجمله محصولات کسب‌وکار دیپ‌مایند را مطرح کرد که در آن ربات‌ها می‌توانند فوتبال بازی کنند یا بدون نیاز به کمک انسان‌ها، خودشان کارهای مختلف را یاد بگیرند. پلی می‌گوید در یکی از واحدهای این شرکت رباتی را دیده است که می‌توانست آیتم‌ها را ببیند و به درخواست پلی یک سیب به او داده بود.
 
مدیرعامل گوگل: هوش مصنوعی باید در سطح جهانی قانون‌مند شود
ساندار پیچای درباره عواقب استفاده از هوش مصنوعی به مسئله نشر اطلاعات نادرست و اخبار و تصاویر جعلی اشاره کرد و گفت این محتواها می‌توانند آسیب‌زننده باشند. مدیرعامل گوگل معتقد است که جامعه باید به‌سرعت به قانون‌گذاری روی بیاورد و سوءاستفاده از این فناوری‌ها را با مجازات روبه‌رو کند. به‌علاوه، باید معاهداتی میان کشورها امضا شود تا هوش مصنوعی به‌شکلی ایمن توسعه یابد و قوانینی سازگار با ارزش‌های بشری در این حوزه به‌وجود بیاید.
 
پیچای گفت به‌نظر او جامعه برای چت‌بات‌هایی مثل بارد آماده نیست، چون سرعت تفکر و تطبیق‌پذیری در جامعه با سرعت پیشرفت فناوری همخوانی ندارد. بااین‌حال، او خوش‌بین است، چون در مقایسه با سایر فناوری‌ها، افراد بیشتری به‌سرعت در جامعه نسبت به هوش مصنوعی واکنش نشان دادند.
 
پیش‌تر در مقاله‌ای این موضوع را مطرح کردیم که چرا هوش مصنوعی برای انسان‌ها قابل درک نیست. حالا مدیرعامل گوگل هم به وجود نوعی جعبه سیاه در‌زمینه چت‌بات‌ها اشاره کرده است که باعث می‌شود نتوانید به‌طور دقیق بفهمید پاسخ‌ها چرا و چگونه به‌وجود آمده‌اند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.