سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

April 17, 2023
16:17 دوشنبه، 28ام فروردینماه 1402
کد خبر: 144719

نمایشگر OLED با قابلیت ارتجاعی خارق العاده

محققان یک نمایشگر «او ال ای دی» ابداع کرده اند که می توان آن را تا ۲ برابر طول واقعی اش کشید.
 
 
به گزارش نیواطلس، این تحول مسیری برای توسعه طیف وسیعی از گجت های الکترونیکی پوشیدنی فراهم می کند.
 
یک «او ال ای دی» حاوی ورقه های نازک و انعطاف پذیری از مولکول های ارگانیک کوچک است که در واکنش به جریان برق نور منتشر می کنند. او ال ای دی ها از نمایشگر های قدیمی تر ال ای دی و ال سی دی کارآمدتر هستند و برای ساخت تلویزیون و مانیتور رایانه یا نمایشگر ساعت های هوشمند به کار می روند.
 
پس از چند دهه توسعه، نمایشگر های او ال ای دی به یکی از پیشرفته ترین فناوری ها تبدیل شده اند. اما محققان همیشه به دنبال کاربردهای تازه آنها هستند. این ابزارها با توجه به ولتاژ پایین، کارآمدی بالا، درخشندگی و قیمت اندک، فناوری هایی ایده آل هستند که با دستگاه های پوشیدنی و ایمپلنت ها یکپارچه می شوند.
 
اما باید نرمی و انعطاف پذیری آنها بهبود یابد. در همین راستا محققان دانشگاه شیکاگو پیوندهای شیمیایی و سختی او ال ای دی ها را هدف گرفتند تا جایگزینی کاملا نوین و انعطاف پذیرتر بسازند.
 
سیهونگ وانگ یکی از مولفان تحقیق در این باره می گوید: در حال حاضر موادی که برای نمایشگرهای او ال ای دی به کار می روند، بسیار شکننده هستند، آنها هیچ گونه انعطاف پذیری ندارند. هدف ما ایجاد ابزاری است که با کمک پلیمرهای انعطاف پذیر درخشندگی الکترونیکی او ال ای دی را ارتقا دهد.
 
محققان با توجه به تحقیقات شان در حوزه مهندسی مولکولی می دانستند توسعه یک نمایشگر او ال ای دی انعطاف پذیرتر نیازمند دستکاری مولکولی است. آنها با کمک پیش بینی های رایانشی پلیمرهای او ال ای دی جدیدی ابداع و چند نمونه اولیه را آزمایش کردند. هنگامیکه آنها ماده TADF را با گرما فعال کردند به ویژگی مورد نظرشان دست یافتند.
 
مواد ارگانیک با کمک این روش کارآمد برق را به نور تبدیل می کنند.
 
با قرار دادن الکیل (بنیان اشباع شده هیدروکربن ها به فرمول کلی 1+alkyl radical) بین واحدهای TADF پلیمر، نرمی و انعطاف پذیری او ال ای دی مذکور افزایش یافت.
 
او ال ای دی جدید را می توان بدون ایجاد اختلال در قابلیت های انتشار نور یا تار شدن تصویر تا ۲ برابر طول طبیعی آن کشید.
 
خوان پابلو یکی دیگر از مولفان ارشد تحقیق می گوید: ما توانستیم مدل های اتمی از پلیمر های مورد نظر بسازیم. ما اتفاقاتی که هنگام خم شدن و کشیده شدن برای این مولکول ها می افتد را شبیه سازی کردیم.
 
محققان تصمیم دارند نسخه های جدیدی از نمایشگر را توسعه دهند و رنگ های اضافی را ترکیب کنند تا به این ترتیب عملکرد و کارآمدی ابزار بیشتر شود.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.