سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

May 6, 2023
10:56 شنبه، 16ام اردیبهشتماه 1402
کد خبر: 145103

مایکروسافت با همکاری AMD تراشه‌ هوش مصنوعی اختصاصی تولید می‌کند

گفته می‌شود AMD نیز قصد دارد به توسعه‌ی تراشه‌ی هوش مصنوعی اختصاصی مایکروسافت کمک کند اما سازنده‌ی ویندوز این خبر را تکذیب کرده است.
 
 
 
 
ظاهراً مایکروسافت با AMD وارد همکاری شده است تا به توسعه‌ی تراشه‌های هوش مصنوعی تیم قرمز کمک کند. طبق گزارش بلومبرگ، غول فناوری اهل ردموند منابع مهندسی را برای پشتیبانی از پیشرفت‌های AMD فراهم می‌کند و هدف این دو شرکت رقابت با انویدیا است زیرا تیم سبز درحال حاضر حدود ۸۰ درصد از سهم بازار پردازنده‌های هوش مصنوعی را دراختیار دارد.
 
به گفته‌ی ورج، AMD نیز به مایکروسافت کمک خواهد کرد تا تراشه‌های هوش مصنوعی اختصاصی تولید کند. گفته می‌شود صدها کارمند سازنده‌ی ویندوز درحال کار روی پردازنده‌های هوش مصنوعی این شرکت موسوم‌به Athena هستند. غول فناوری اهل ردموند تا کنون ۲ میلیارد دلار در مسیر ساخت تراشه‌ی مذکور سرمایه‌گذاری کرده است. از طرفی فرانک شاو، سخنگوی مایکروسافت خبر کمک AMD به این شرکت را رد کرده است.
 
محبوبیت سرسام‌آور سرویس‌های هوش مصنوعی مثل ChatGPT باعث شده است میزان تقاضا برای پردازنده‌های موردنیاز این چت‌بات‌ها افزایش یابد‌. تراشه‌های قدرتمند انویدیا به این شرکت اجازه داده است بخش درخورتوجهی از سهم بازار مذکور را به‌خود اختصاص دهد و درحال حاضر هیچ جایگزین مناسبی برای آن‌ها وجود ندارد. بدین‌ترتیب مایکروسافت قصد دارد این خلاء را جبران کند و با ساخت تراشه‌ی هوش‌ مصنوعی اختصاصی خود، قدرت پردازشی موردنیاز برای سرویس‌های هوش مصنوعی ازجمله Azure Cloud را فراهم کند.
 
کتابخانه‌های CUDA انویدیا در دهه‌ی گذشته باعث پیشرفت هوش مصنوعی شده‌اند. با وجود اینکه AMD رقیب اصلی تیم سبز در دنیای سخت‌افزار گیمینگ است، اما هنوز جایگزین مناسبی برای اکوسیستم CUDA و استقرار یادگیری ماشینی در مقیاس بزرگ ندارد. درحال حاضر صنعت هوش مصنوعی درحال گسترش است و AMD قصد دارد با ساخت تراشه‌های هوش مصنوعی، موقعیت بهتری در این بازار به‌دست آورد. لیزا سو، مدیرعامل این شرکت می‌گوید: «از فرصت‌های موجود در حوزه‌ی هوش مصنوعی بسیار هیجان‌زده هستیم و این فناوری اولویت شماره یک ما است. ما در مراحل اولیه‌ی دوران محاسبات هوش مصنوعی به سر می‌بریم و نرخ پذیرش و رشد این فناوری نسبت‌به هر تکنولوژی دیگری در سال‌های اخیر بیشتر است.»
 
سو می‌گوید AMD موقعیت بسیار خوبی دراختیار دارد تا بتواند تراشه‌های نیمه‌سفارشی هوش مصنوعی را برای برخی از بزرگ‌ترین مشتریانش بسازد. او در ادامه اظهارداشت: «من فکر می‌کنم AMD مجموعه‌ی حق امتیازهای بسیار کاملی در زمینه‌ی پردازنده‌ها، پردازنده‌های گرافیکی و سیستم‌-روی-چیپ‌ها دارد و ما تیم تراشه‌سازی بسیار توانایی داریم. علاوه‌براین فرصت‌های موجود در این حوزه بسیار گسترده‌تر از کنسول‌های بازی است.»
 
AMD همچنین اطمینان دارد تراشه‌‌ی Instinct MI300 که در مراکز داده مورد استفاده قرار می‌گیرد، برای بارهای کاری مرتبط با هوش مصنوعی سازگار خواهد شد. سو می‌گوید: «MI300 درواقع برای بارهای کاری ابررایانه‌ها طراحی شده است و موقعیت بسیار خوبی برای تأمین نیروی پردازشی موردنیاز سرویس‌های مرتبط با هوش مصنوعی دارد. با توجه به علاقه‌ی شدید مردم به هوش مصنوعی مولد، می‌توان گفت خط تولید MI300 طی چند ماه گذشته به‌طور قابل‌توجهی گسترش یافته است و از این بابت بسیار هیجان‌زده هستیم.»
 
مایکروسافت تصمیم دارد به همکاری نزدیک با انویدیا ادامه دهد زیرا در تلاش است تا تعداد بیشتری پردازنده از این شرکت خریداری کند. رونق هوش مصنوعی باعث کمبود فزاینده‌ی پردازنده‌های گرافیکی تخصصی شده است که بیشتر آن‌ها را انویدیا تولید می‌کند. مایکروسافت و AMD تنها شرکت‌هایی نیستند که سعی دارند تراشه‌های هوش مصنوعی داخلی تولید کنند. گوگل نیز تراشه‌ی TPU (واحد پردازش تنسور) را برای آموزش مدل‌های هوش مصنوعی مورد استفاده قرار داده است و آمازون مشابهاً از تراشه‌های هوش مصنوعی Trainium برای آموزش مدل‌های کامپیوتری و یادگیری ماشینی بهره می‌برد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.