فناوری اطلاعات

May 8, 2023
10:51 دوشنبه، 18ام اردیبهشتماه 1402
کد خبر: 145186

تنها ۱۵‌ درصد از بنیان‌گذاران استارت‌آپ‏‏‌های تکنولوژی، زن هستند

بررسی‌‌‌ها و تحقیقات متعدد تایید می‌کنند که اکوسیستم استارت‌آپ‌‌‌های تکنولوژی همچنان در سلطه مردان قرار دارد. مجله آنلاین «استارت‌آپ ژنوم» در بخشی از گزارش ارزیابی استارت‌آپ‌‌‌های تکنولوژی، به بررسی بنیان‌گذاران استارت‌آپ‌‌‌های تکنولوژی و سرمایه‌‌‌های مقیاس‌‌‌پذیر آنها پرداخته است. در همین راستا از شرکت‌کنندگان درباره تعداد بنیان‌گذاران شرکت‌هایشان و اینکه چند نفر از آنها زن هستند، پرسیده شده است.
تنها 15‌درصد از بنیان‌گذاران استارت‌آپ‏‏‌های تکنولوژی، زن هستند
 
شاید چندان عجیب هم نباشد که بر اساس نتایج این نظرسنجی، زنان همچنان در میان بنیان‌گذاران استارت‌آپ‌‌‌های تکنولوژی، در اقلیت قرار دارند. از میان کمتر از ۵‌هزار و ۵۰۰ شرکت‌کننده از ۶۷ اکوسیستم جهانی در این نظرسنجی و در فاصله ماه سپتامبر سال ۲۰۱۶ تا ماه نوامبر سال ۲۰۲۲، تنها ۳۱‌درصد اعلام کرده‌‌‌اند که دست‌‌‌کم یک بنیان‌گذار زن در شرکت آنها وجود دارد. میانگین کلی بنیان‌گذاران زن در یک اکوسیستم (تعداد نهایی بنیان‌گذاران زن تقسیم بر تعداد بنیان‌گذاران استارت‌آپ‌‌‌های مورد تحقیق) تنها برابر ۱۵‌درصد است.
 
در این بررسی همچنین تفاوت شاخص میان مناطق جغرافیایی هم در نظر گرفته شده است. نتایج این بررسی نشان می‌دهد که قاره اقیانوسیه با ۶/ ۲۱ درصد، بالاترین تعداد بنیان‌گذار زن در استارت‌آپ‌‌‌های تکنولوژی را در اختیار دارد. این میزان تا حد زیادی تحت‌تاثیر بندر بریزبین در مرکز ایالت کوئینزلند استرالیا قرار دارد که ۴۳‌درصد از بنیان‌گذاران استارت‌آپ‌‌‌های تکنولوژی در آن را زنان تشکیل می‌دهند. منطقه بعدی آمریکای شمالی است که با متوسط ۷/ ۱۵ درصد، بعد از اقیانوسیه بیشترین تعداد بنیان‌گذاران زن را در اختیار دارد و این رقم به شدت تحت‌تاثیر اکوسیستم استارت‌آپی شیکاگو قرار دارد که ۳۱‌درصد از بنیان‌گذاران استارت‌آپ‌‌‌های تکنولوژی آن را زنان تشکیل می‌دهند. آسیا با متوسط ۹/ ۱۴ درصد، جایگاه سوم را از نظر تعداد زنان بنیان‌گذار استارت‌آپ‌‌‌های تکنولوژی در اختیار دارد و بعد از آن کشورهای جنوب صحرای آفریقا با ۱۴ درصد، جایگاه چهارم را به خودشان اختصاص داده‌‌‌اند. البته کیپ‌‌‌تاون در آفریقای جنوبی با سهم ۳/ ۱۵ درصدی از بنیان‌گذاران زن، بیشترین سهم از کشورهای آفریقایی را در این زمینه در اختیار دارد. در نهایت کشورهای منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا (MENA) با سهم ۱۰ درصدی از زنان بنیان‌گذار استارت‌آپ‌‌‌های تکنولوژی، در پایین‌‌‌ترین جایگاه این رده‌‌‌بندی قرار می‌‌‌گیرند.
 
این بررسی‌‌‌ها نشان می‌دهند که تنها ۶/ ۵‌درصد از بنیان‌گذاران استارت‌آپ‌‌‌های تکنولوژی در شهر مونیخ آلمان، زن هستند و حتی در شهر پاریس که در اکوسیستم تکنولوژی پیشرو است، متوسط تعداد زنان بنیان‌گذار استارت‌آپ‌‌‌های تکنولوژی به ۸‌درصد می‌‌‌رسد. با این حال هر جای دیگری در اروپا در این زمینه عملکرد بهتری دارد؛ به عنوان مثال متوسط تعداد زنان بنیان‌گذار استارت‌آپ‌‌‌های تکنولوژی در شهر دوبلین پایتخت ایرلند برابر ۲۴‌درصد است. به طور کلی اما نیمی از اکوسیستم تکنولوژی در اروپا بین ۱۱ تا ۱۷‌درصد از بنیان‌گذاران زن را در اختیار دارند.
 
این در حالی است که همین بررسی‌‌‌ها نشان می‌دهد که در سال ۲۰۲۱ تعداد زنان بنیان‌گذار در اکوسیستم تکنولوژی اروپا، کمتر از ۱۵‌درصد بود و در ۲۵ شهر شاخص این قاره این میانگین به ۲۵‌درصد می‌‌‌رسد. بر اساس این تحقیقات، در هشت اکوسیستم در کل جهان کمتر از ۲۰‌درصد از استارت‌آپ‌‌‌ها، دست‌‌‌کم یک بنیان‌گذار زن دارند. هر چند این بررسی‌‌‌ها تنها تصویری کوچک از وضعیت جهانی اکوسیستم تکنولوژی هستند، اما به خوبی نشان می‌دهند که این اکوسیستم هنوز راه زیادی تا ایجاد برابری جنسیتی در پیش دارد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.