فناوری اطلاعات

May 8, 2023
15:43 دوشنبه، 18ام اردیبهشتماه 1402
کد خبر: 145193

۵۰ وب‌سایت خبری از هوش مصنوعی برای تولید محتوا استفاده می‌کنند

به اعتقاد کارشناسان نیوزگارد، استفاده از هوش مصنوعی برای نگارش خبر می‌تواند تأثیر چشمگیری روی رواج اطلاعات غلط داشته باشد.
 
گزارش اخیر منتشر‌شده توسط سازمان نیوزگارد (NewsGuard) نشان می‌دهد که حداقل ۵۰ وب‌سایت فعال در حوزه خبر و اطلاع‌رسانی از هوش مصنوعی به‌منظور تولید اغلب محتوای خود استفاده می‌کنند. برخی از این سایت‌ها روزانه صدها خبر منتشر می‌کنند که مطالب تکراری و غیرواقعی متعددی درون آن‌ها به‌چشم می‌خورد.
 
ویژگی اخبار جعلی از نظر نیوزگارد چیست؟
سازمان نیوزگارد به‌شکل تخصصی روی ردیابی اطلاعات غلط تمرکز دارد و به همین منظور وب‌سایت‌ها و پایگاه‌های مختلف خبری را به‌شکل مداوم مورد پایش قرار می‌دهد. این سازمان به‌تازگی اعلام کرده است که حداقل ۵۰ وب‌سایت از هوش مصنوعی به‌منظور تولید خبر استفاده می‌کنند و تقریباً تمامی مطالب منتشرشده توسط آن‌ها به کمک ابزارهای مبتنی بر AI مانند ChatGPT نوشته می‌شود. وجه مشترک اغلب این خبرها زبانی ملایم و عبارت‌های تکراری است.
 
بعضی از مطالب تولید‌شده توسط هوش مصنوعی حاوی اطلاعات غلط هستند و در اغلب موارد منابع مورد استفاده توسط آن‌ها چندان مشخص نیستند. برای مثال، وب‌سایت Celebritiesdeaths.com در خبری غیرواقعی اعلام کرده بود که رئیس‌جمهور آمریکا از دنیا رفته است و معاون او به‌عنوان جانشین ایفای نقش خواهد کرد. کارشناسان نیوزگارد اعتقاد دارند که ترس کنترل رسانه توسط هوش مصنوعی همین امروز نیز به واقعیت نزدیک شده است و چنین وب‌سایت‌هایی می‌توانند نمونه بارز پدیده مذکور باشند.
 
 
نمونه‌ای از یک خبر نوشته‌شده توسط هوش مصنوعی.
 
یکی از نگرانی‌های اساسی مطرح‌شده در رابطه با اطلاعات غلطی است که معمولاً در مطالب نوشته‌شده توسط هوش مصنوعی به‌چشم می‌خورد. درصورتی‌که نظارت انسانی روی چنین نوشته‌هایی وجود نداشته باشد و وب‌سایت‌ها اقدام به ویراستاری اشتباهات پیش از انتشار نکنند، احتمال دارد که از این متن‌ها به‌عنوان منبع برای نگارش خبرهای آتی توسط ابزارهای خودکار استفاده شود. چنین زنجیره معیوبی می‌تواند به گسترش خبرهای غیرواقعی کمک کند و عواقب نامطلوبی را در پی داشته باشد.
 
درحال‌حاضر تشخیص مطالب تولید‌شده توسط هوش مصنوعی کار چندان دشواری نیست؛ زیرا درصورت وقوع رویدادهای مهم مثل درگذشت جو بایدن، اغلب خبرگزاری‌های معتبر اقدام به پوشش آن می‌کنند. به همین دلیل کاربران می‌توانند با مقایسه چندین منبع خبری، اطلاعات غلط را از داده‌های واقعی تمایز دهند. همچنین بیشتر وب‌سایت‌هایی که از هوش مصنوعی بهره می‌برند، با تبلیغات گرافیکی و پاپ‌آپ متعدد اشباع شده‌اند و ظاهر یک پایگاه خبری حرفه‌ای را ندارند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.