اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

May 21, 2023
9:30 یکشنبه، 31ام اردیبهشتماه 1402
کد خبر: 145504

تعداد وب‌سایت‌های اینترنت چقدر است؟

اینترنت یک دنیای مجازی دائما در حال توسعه است و هر ثانیه‌ای که می‌گذرد، میلیون‌ها کاربر در سراسر جهان به تعامل، اشتراک گذاری و تولید محتوا در یک شمار متحیرکننده از وب‌سایت‌ها مشغول هستند اما آیا تاکنون به این فکر کرده‌اید که چه تعداد وب‌سایت وجود دارد؟
 
اینترنت از دوران آرپانت و نخستین وب‌سایتی که ایجاد شد، راه طولانی را پیموده است. امروزه، برای همه چیز از ارتباط و سرگرمی تا آموزش و تجارت، به اینترنت وابسته هستیم. این میل سیری‌ناپذیر برای اتصال، باعث رشد انفجاری تعداد وب‌سایت‌ها در سراسر جهان شده است.
 
وب‌سایت چیست؟
وب‌سایت، مجموعه‌ای از صفحات وب مرتبط، محتوای مولتی مدیا و دارایی‌های دیجیتالی است که روی یک سرور وب میزبانی شده و از طریق اینترنت قابل دسترسی هستند. وب‌سایت، مثل یک کتاب مجازی می‌ماند و هر صفحه وب، یک صفحه جداگانه در این کتاب است.
 
وب‌سایت‌ها، آدرس منحصری به نام URLs دارند که به کاربران کمک می‌کند آنها را پیدا کرده و از آنها بازدید کنند. این وب‌سایت‌ها اغلب هدف خاصی مانند نشر اطلاعات و سرگرمی را فراهم کرده یا پلتفرمی برای اطلاعات هستند و می‌توانند با استفاده از فناوری‌های وب مختلف، ایجاد شوند.
 
وب‌سایت‌های فعال در برابر وب‌سایت‌های غیرفعال
تفاوت بین وب‌سایت‌های فعال و غیرفعال، درک واضح‌تری از اندازه و گستره واقعی فضای آنلاین فراهم می‌کند. بنابراین، هنگامی که می‌خواهید ببینید اینترنت تا چه اندازه بزرگ است، تعداد وب‌سایت‌های غیرفعال را هم باید در نظر بگیرید.
 
وب‌سایت‌های فعال، وب‌سایت‌هایی هستند که به طور مرتب توسط صاحبان یا مدیران خود به‌روز و نگهداری می‌شوند. وب‌سایت‌ها می‌توانند وبلاگ، سایت‌های خبری، فروشگاه‌های آنلاین، پلتفرم‌های شبکه اجتماعی، منابع آموزشی و غیره باشند. وب‌سایت‌های فعال اغلب تعامل همیشگی کاربر، مانند بازدیدها، کلیک‌ها، نظرات و اشتراک‌گذاری‌ها را مشاهده می‌کنند. همچنین به دلیل محتوای به‌روز، سئوی بهتر و فعالیت منظم کاربر، در نتایج موتورهای جستجو اغلب رتبه بالاتری کسب می‌کنند.
 
وب‌سایت‌های غیرفعال، وب‌سایت‌هایی هستند که برای مدت طولانی به‌روزرسانی یا نگهداری نشده‌اند. این وب‌سایت‌ها ممکن است محتوای قدیمی یا نامربوط، لینک‌های خراب یا تعامل محدود با کاربر داشته باشند.
 
در بعضی از موارد، مالک وب‌سایت، ممکن است وب‌سایت را رها کرده باشد یا ثبت دامنه ممکن است منقضی شده باشد که در این صورت نمی‌توان به وب‌سایت دسترسی پیدا کرد. وب‌سایت‌های  غیرفعال می‌توانند شامل دامنه‌هایی باشند که خریداری شده‌اند اما از آنها استفاده‌ای نمی‌شود.
 
هنگامی که به تعداد کل وب‌سایت‌های موجود در اینترنت فکر می‌کنید، باید تعداد وب‌سایت‌های فعال را به عنوان معیار معنادار در نظر بگیرید. وب‌سایت‌های فعال، معرف بهتری از وضعیت فعلی اینترنت و چشم انداز پویای آن فراهم می‌کنند. وب‌سایت‌های غیرفعال به تعداد کلی کمک می‌کنند، اما معمولا برای کاربران، مرتبط یا مفید نیستند.
 
چالش‌های شمارش دقیق وب‌سایت‌ها
شمارش دقیق تعداد وب‌سایت‌ها با توجه به ماهیت تغییر سریع اینترنت، چالش‌های متعددی را به همراه دارد. یکی از این دشواری‌ها، مربوط به این تعریف است که یک وب‌سایت چیست. آیا ساب‌دامین‌ها وب‌سایت محسوب می‌شوند؟ سایت‌های تک صفحه‌ای چطور؟ معیار چیست؟
 
یکی دیگر از چالش‌ها، موج مداوم وب‌سایت‌هایی است که ایجاد و حذف می‌شوند. وب‌سایت‌های جدید هر روز راه اندازی می‌شوند، در حالی که وب‌سایت‌های دیگر غیرفعال می‌شوند، حذف می‌شوند یا ثبت دامنه آنها منقضی می‌شود. این ریزش مداوم، به‌روز نگه داشتن آمار لحظه‌ای تعداد وب‌سایت‌ها را دشوار می‌کند.
 
وجود وب عمیق و وب تاریک هم این وضعیت را پیچیده‌تر می‌کند. وب عمیق شامل محتوایی است که توسط موتورهای جستجوی استاندارد ایندکس نشده اند، مانند پایگاه‌های داده خصوصی و اینترانت. وب تاریک، زیرمجموعه‌ای از وب عمیق بوده و حاوی وب‌سایت‌ها و محتوایی است که برای دسترسی به آنها به نرم افزار یا مجوز خاصی نیاز است. این بخش‌های پنهان اینترنت، محاسبه تمام وب‌سایت‌های موجود را کار دشواری می‌کند.
 
وفور دامنه‌های خریداری شده و وب‌سایت‌های غیرفعال هم به پیچیدگی شمارش وب‌سایت‌ها می‌افزاید. تمایز بین وب‌سایت‌های  فعال و غیرفعال و تعیین ارتباط آنها با کل وب‌سایت راحت نیست. با توجه به این چالش‌ها، تعداد کل وب‌سایت‌های موجود در اینترنت را فقط می‌توان تخمین زد و برآورد آنها مداوم تغییر می‌کند.
 
بنابراین، چند وب سایت وجود دارد؟
با ایجاد وب‌سایت‌های جدید و غیرفعال شدن وب‌سایت‌های قدیمی، تعداد وب‌سایت‌ها در اینترنت دائما در حال تغییر است. بهترین کاری که می‌توانیم انجام دهیم حدس زدن است و این عدد می‌تواند هر لحظه تغییر کند. اکثر نشریاتی که سعی در پاسخ به این سوال دارند، Siteefy را به عنوان منبع معتبر ذکر می‌کنند. طبق اعلام Siteefy، حدود ۱.۱۳ میلیارد وب سایت در اینترنت وجود دارد که ۱۸ درصد آنها فعال هستند. یعنی در زمان نگارش این مطلب، تقریبا ۲۰۰ میلیون وب‌سایت فعال وجود دارد.
 
بر اساس گزارش پی سی ورلد، البته به خاطر داشته باشید که اگر در حین نوشتن این مقاله، تعداد دقیق وب‌سایت‌هایی را داشته باشیم که در اینترنت هستند، این تعداد تا زمان انتشار اشتباه خواهد بود. تخمین زده می شود که در هر ساعت ۱۰۵۰۰ وب‌سایت جدید ایجاد می‌شود و نمی‌توان گفت که چه تعداد از آنها غیرفعال می‌شوند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.