فناوری اطلاعات

May 23, 2023
14:40 سه شنبه، 2ام خردادماه 1402
کد خبر: 145601

باقری‌اصل: هوش مصنوعی تغییر و ارتقا در حوزه حکمرانی داده را الزامی کرده است

رئیس کارگروه تعامل‌پذیری دولت الکترونیک گفت: «به واسطه اتفاقاتی که در حوزه هوش مصنوعی در دنیا رقم خورده دیگر نمی‌توان تنها به الکترونیکی کردن امور اکتفا کرد؛ هوش مصنوعی ما را وادار می‌کند که یک تغییر و ارتقا در حوزه حکمرانی داده و اطلاعات در کشور داشته باشیم.» نخستین رویداد و فن بازار تخصصی عرضه و تقاضای فناوری با عنوان پلیس هوشمند روز دوشنبه با همکاری صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست‌جمهوری، نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در محل صندوق نوآوری و شکوفایی افتتاح شد.
 
 
 
رضا باقری‌اصل نیز در سخنانی در این رویداد با موضوع حکمرانی داده و پلیس هوشمند تاکید کرد: اگر می‌خواهیم اصل دانش و اطلاعات حکمرانی خود را برای ارائه خدمات هوشمند به مردم ارتقا دهیم، ناگزیر هستیم ابزارهای جمع‌آوری و تحلیل اطلاعات و هرچیزی را که باعث خلق یک داده می‌شود، به خدمت‌گیریم. دبیر شورای اجرایی فناوری اطلاعات با اشاره به اتفاقات اخیر در حوزه هوش مصنوعی گفت: اخیرا شاهد چت کردن دو روبات با یکدیگر بودیم، یعنی ماشین با ماشین و در خصوص اینکه چطور این اتفاق افتاده و به این توانمندی رسیده‌اند باید گفت که این ناشی از نقش داده و اطلاعات است و هوش مصنوعی ما را وادار می‌کند یک تغییر و ارتقا در حکمرانی داده و اطلاعات در کشور داشته باشیم.
 
باقری‌اصل با اشاره به اقدامات انجام شده در پارادایم گذشته در کشور افزود: «در این پارادایم هدف این بود که برای تسهیل در خدمات‌رسانی به مردم تعاملات خود را به شکل الکترونیک انجام دهیم، اما به نظر می‌رسد به واسطه اتفاقاتی که در حوزه هوش مصنوعی رقم خورده است؛ دیگر نمی‌توان فقط به الکترونیکی کردن امور اکتفا کرد.» وی با بیان اینکه، تبادل حجم داده و تعاملات داده‌ای در کشور در حال حاضر نسبت به ۱۰ سال گذشته ۱۰ برابر شده است، خاطرنشان کرد: «تعاملات داده در حوزه داخلی در سال ۹۲ به میزان ۶۲۴ گیگابیت در ثانیه و در حوزه خارجی ۷۲ گیگابیت در ثانیه بود، اما امروز حجم تعاملات داده به ۵/ ۶ ترابیت در ثانیه رسیده که بیانگر اتفاق بزرگی است که رقم خورده است.»
 
دبیر شورای اجرایی فناوری اطلاعات با بیان اینکه یکی از آرزوهای ما این بود که تعاملات مردم با دولت را در قالب یک پنجره واحد الکترونیک یکپارچه انجام دهیم، مجموعه فراجا را از جمله دستگاه‌هایی بیان کرد که جزو نخستین‌هایی بود که به این پنجره واحد پیوست. باقری‌اصل در عین حال از برخی دستگاه‌ها به عنوان نقاط قرمز نقشه حکمرانی داده در کشور نام برد که هنوز در خدمات‌رسانی هوشمند به مردم تعلل داشته‌اند. وی با ذکر مثال از دستگاه‌هایی که برای پیوستن به پنجره واحد الکترونیک با خلأ‌های داده مواجه هستند، حوزه ثبت رسمی معاملات منقول یا غیرمنقول، حوزه ثبت احوال، حوزه نقشه شهری و اطلاعات مربوط به ساخت‌وسازها و مدارک تحصیلی را از آن جمله نام برد که نیازمند توجه و تکمیل‌سازی است.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.