سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

May 27, 2023
15:35 شنبه، 6ام خردادماه 1402
کد خبر: 145702

کانن با توسعه پنل‌های QD-OLED جدید و ارزان‌قیمت، به جنگ سامسونگ می‌رود

کانن با توسعه فناوری مبتنی بر سرب می‌خواهد پنل‌های QD-OLED جدید و ارزان‌قیمت بسازد تا دیگر بازار در انحصار سامسونگ نباشد.
 
 
 
 
درحال‌حاضر سامسونگ تنها شرکتی است که پنل‌های QD-OLED تولید می‌کند، اما این موضوع ظاهراً به‌زودی تغییر می‌کند. طبق گزارش‌ها، کانن موفق به توسعه روش جدیدی برای توسعه پنل‌های QD-OLED شده است که از فلزات کمیاب استفاده نمی‌کند و هزینه تولید بسیار پایین‌تری دارد.
 
پنل‌های OLED محبوبیت بالایی در بازار دارند و اکثر گوشی‌ها به آن مجهز شده‌اند، اما در دنیای تلویزیون‌ها، محصولات کمی به آن مجهز شده‌اند. در این میان، سامسونگ به سراغ نمایشگر QD-OLED رفت که ترکیبی از فناوری OLED سنتی با کوانتوم دات است و منجر به تولید نمایشگرهای باکیفیت‌تر می‌شود.
 
کانن پنل‌های QD-OLED خود را با فناوری جدیدی توسعه داده است
اگرچه پنل‌های QD-OLED کیفیت بالایی دارند و آینده روشنی را پیش روی خود می‌بینند، اما تنها یک تولیدکننده برای آن‌ها وجود دارد: سامسونگ. همین انحصار می‌تواند رشد این پنل‌ها را دچار مشکل کند؛ البته به‌نظر می‌رسد کانن وارد این بازار خواهد شد.
 
طبق گزارش Nikkei Asia، کانن موفق به توسعه ماده جدیدی برای فناوری QD-OLED شده است که مبتنی بر ایندیم نیست. ایندیم یک فلز کمیاب است که در مقدار کم و آن هم اغلب در چین به‌دست می‌آید. پنل‌های QD-OLED سامسونگ برای روشنایی متکی به ایندیم فسفید هستند، اما کانن از فلزی بسیار رایج‌تر و قابل بازیافت استفاده کرده است: سرب.
 
 
 
سرب از ایندیم بسیار رایج‌تر است و باعث کاهش هزینه تولید پنل‌های QD-OLED می‌شود. طبق گزارش اخیر، استفاده از سرب معمولاً باعث کاهش کیفیت نمایشگرهای OLED می‌شود، اما کانن به‌لطف تجربه‌ای که دارد، توانسته است بر چنین مشکلی غلبه کند. درحقیقت کانن مدعی توسعه ترکیبی مبتنی بر سرب شده است که می‌تواند به‌اندازه ایندیم بادوام باشد.
 
طبق گزارش Nikkei Asia، هزینه مواد فناوری کوانتوم دات کانن می‌تواند یک‌صدم سامسونگ باشد و همچنین منجر به کاهش وابستگی به ایندیم تولیدشده در چین شود. البته هنوز نمی‌دانیم کانن چه زمانی می‌خواهد به‌طور عمده چنین نمایشگرهایی را تولید کند و به جنگ سامسونگ برود؛ بااین‌حال اگر وارد چنین بازاری شود، هزینه این پنل‌ها کاهش چشمگیری پیدا می‌کند. البته باید کیفیت را هم مدنظر قرار دهیم.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.