بازی

فناوری اطلاعات

May 28, 2023
11:25 یکشنبه، 7ام خردادماه 1402
کد خبر: 145715

یک نماینده مجلس عنوان کرد؛ بازار ۴۰ تا ۵۰ هزار میلیارد تومانی فیلترشکن در ایران

یک نماینده مجلس با بیان اینکه گروه‌های خاصی از فیلترینگ سود می‌برند، ارزش این بازار را بین ۴۰ تا ۵۰ هزار میلیارد تومان برآورد کرد. جلال رشیدی‌کوچی با اشاره به آسیب‌های فیلترینگ فضای مجازی گفت: عملا ما شاهد این هستیم که بازار پرسود و مکاره‌ای پشت پرده فیلترینگ شکل گرفته است که متاسفانه گردش مالی سنگینی در حدود ۴۰تا‌۵۰هزار میلیارد تومان در آن جریان دارد و ما هم از لحاظ فنی و هم از لحاظ روانی می‌توانیم این موضوع را بررسی کنیم.
 
 
 
عضو کمیسیون امور داخلی و شوراها اظهار کرد: اینکه شرایط جامعه را با تصمیمات‌مان به این سمت پیش بردیم جای سوال است. بنده نظرسنجی در یکی از شبکه‌های اجتماعی که فیلتر است انجام دادم که تقریبا ۳۰هزار نفر در آن نظرسنجی شرکت کردند؛ ۸۰درصد گفتند ماهانه بالای صدهزار تومان بابت فیلترشکن هزینه می‌کنند و این باعث شکل‌گیری این گردش مالی شده است که تبعات منفی برای کشور، جامعه و اقتصاد ما دارد. چون بازار پرسود، غیرقابل نظارت و خلافی در این بخش شکل گرفته است پس قطعا دست افراد خاصی است وقتی این بازار پرسود باشد حتما افراد معمولی نمی‌توانند به آن راه پیدا کنند. وی افزود: وقتی ما فیلترشکن روی گوشی‌مان نصب می‌کنیم مصرف دیتای ما چندبرابر می‌شود و این نیز در آن عدد حساب می‌شود یعنی اگر ما بسته ۱۰ گیگی را در شرایط عادی یک‌ماه استفاده می‌کردیم وقتی فیلترشکن روشن شود این مصرف اینترنت را بیشتر می‌کند یعنی ۱۰ گیگ را به جای یک‌ماه در زمان کمتری مصرف می‌کنیم و این نیز پولش به جیب شرکت مخابرات می‌رود.
 
نماینده مردم مرودشت در مجلس تصریح کرد: وقتی ما می‌گوییم فیلترینگ به این شیوه درست نیست منظورمان این نیست که با سامان دادن و مقابله با بی‌بندو‌باری در فضای مجازی مخالف هستیم، بلکه حرفمان آسیبی است که از این طریق به خانواده، جامعه و اقتصاد می‌رسد.
 
وی ادامه داد: وقتی شما برای دسترسی به شبکه اجتماعی فیلترشکن نصب می‌کنید خواه ناخواه دسترسی به سایر سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی نیز برای شما باز می‌شود که شاید در حالت عادی خانواده‌ها اجازه ندهند که فرزندان یا خودشان برای دسترسی به آن شبکه، فیلترشکن نصب کنند؛ وقتی برای استفاده از شبکه اجتماعی مجبور به نصب فیلتر‌شکن هستید خواه ناخواه آنجا دسترسی به شبکه‌های مستهجن هم دارید و اینجا نظارت خانواده بر فرزند از بین می‌رود. بسیاری از مادران به من مراجعه کرده‌اند که در گوشی بچه‌هایمان مسائلی را می‌بینیم که چیزهای بدی است؛ نه اینکه از اینستاگرام این مطالب و محتوا را گرفته باشد، بلکه از سایت‌های پورن و مستهجن گرفته‌اند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.