فناوری اطلاعات

هوش مصنوعی

May 31, 2023
10:26 چهارشنبه، 10ام خردادماه 1402
کد خبر: 145876

پژوهشگران از احتمال انقراض انسان به‌دست هوش مصنوعی می‌گویند

بیانیه‌ای ۲۲ کلمه‌ای که آن را مدیرعامل گوگل دیپ‌مایند و OpenAI امضا کرده‌اند، از احتمال انقراض انسان به‌دست هوش مصنوعی خبر می‌دهد.
 
 
 
 
گروهی از مدیران و مهندسان و پژوهشگران ارشد هوش مصنوعی اعتقاد دارند که این فناوری خطری جدی برای نسل بشر محسوب می‌شود و ممکن است عامل انقراض ما باشد. بیانیه‌ی این افراد متنی ۲۲ کلمه‌ای است. دلیل کوتاه‌بودن بیانیه این است که تا‌حدممکن تعداد بیشتری از افراد آن را امضا کنند.
 
در متن بیانیه می‌خوانیم: «کاهش خطر انقراض ناشی از هوش مصنوعی باید در‌کنار سایر خطرهای اجتماعی نظیر همه‌گیری و جنگ هسته‌ای، اولویتی جهانی باشد.»
 
بیانیه‌ی مذکور را یکی از سازمان‌های غیرانتفاعی آمریکایی به نام مرکز ایمنی هوش مصنوعی منتشر کرده است و افراد سرشناسی نظیر مدیرعامل گوگل دیپ‌مایند و مدیرعامل OpenAI (شرکت خالق ChatGPT) آن را امضا کرده‌اند.
 
همچنین، دو نفر از سه پژوهشگر هوش مصنوعی برنده‌ی جایزه‌ی تورینگ در سال ۲۰۱۸ بیانیه‌ی یادشده را امضا کرده‌اند. از جایزه‌ی تورینگ به‌عنوان جایزه‌ی نوبل حوزه‌ی کامپیوتر یاد می‌شود. یان لی‌کان، سومین پژوهشگر برنده‌ی جایزه‌ی تورینگ و دانشمند ارشد هوش مصنوعی شرکت متا‌، فعلاً بیانیه را امضا نکرده است.
 
بیانیه‌ی ۲۲ کلمه‌ای جدیدترین نمونه از مجادله بر سر ایمنی هوش مصنوعی است. مدتی قبل نامه‌ای سرگشاده که به امضای افراد سرشناسی نظیر ایلان ماسک رسید، خواستار توقف ۶ ماهه‌ی توسعه‌ی هوش مصنوعی پیشرفته شد. شماری از متخصصان گفتند آن نامه برخی از خطرهای هوش مصنوعی را بیش‌از‌حد بزرگ جلوه داده است. عده‌ای دیگر با کلیات موضوع موافق بودند؛ اما با راهکار ارائه‌شده موافقت نکردند.
 
بر‌اساس گزارش ورج، کوتاه‌بودن بیانیه‌ی ۲۲ کلمه‌ای جدید باعث می‌شود که تعداد بیشتری از متخصصان با آن همراه شوند. در این بیانیه، راهکار مشخصی برای مقابله با هوش مصنوعی ارائه نشده است. مدیر مرکز ایمنی هوش مصنوعی می‌گوید افرادی که نگران خطرهای این فناوری هستند، می‌توانند ازطریق بیانیه‌ی جدید دیدگاه خود را آشکار کنند.
 
مخالفان هوش مصنوعی می‌گویند سیستم‌های مبتنی‌بر این فناوری ممکن است به‌یک‌باره شروع‌ به سرپیچی از دستورهای انسان کنند و برای نابودی ما قدم بردارند. عده‌ای دیگر می‌گویند چنین آینده‌ای غیرمحتمل است؛ چون هوش مصنوعی در‌حال‌حاضر نمی‌تواند حتی کارهای ساده‌ای نظیر راندن خودرو را انجام دهد و هنوز فاصله‌ی زیادی تا دوران خودروهای کاملاً خودران داریم.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.