فناوری اطلاعات

هوش مصنوعی

May 31, 2023
16:12 چهارشنبه، 10ام خردادماه 1402
کد خبر: 145906

ایلان ماسک سرور اوراکل را برای هوش مصنوعی خریداری کرد

پروژه هوش مصنوعی ایلان ماسک و چت‌بات TruthGPT گام دیگری به سمت جلو برداشت. ماسک ظرفیت خالی سرور‌های شرکت اوراکل، ارائه دهنده خدمات ابری و مدیریت دیتابیس را برای این پروژه خریداری کرد. گزارشی از وال‌استریت ژورنال می‌گوید در نتیجه موج جدید هوش مصنوعی شرکت‌ها و استارت‌آپ‌ها با کمبود پردازنده پیشرفته گرافیکی و یا سرور‌های اجاره‌ای مواجه هستند.
 
 
ماسک که چندی پیش شرکت X.AI را در ایالت نوادا به ثبت رساند و به تازگی هم در مصاحبه با وال‌استریت ژورنال از لزوم یک رقیب سوم برای گوگل و مایکروسافت گفته بود این سرورهای ابری را برای توسعه هوش مصنوعی و مد زبانی بزرگ خود خریداری کرده است.
 
ماسک چند پیش در مصاحبه با شبکه فاکس گفت به دنبال ساخت یک هوش مصنوعی «حقیقت جو» است که ماهیت جهان را درک کرده و به فکر نابودی انسان نباشد. مالک توییتر همچنین هزاران پردازنده گرافیکی پیشرفته را نیز برای پروژه خود خریدرای کرده است.
 
وال‌استریت ژورنال، در گزارشی با اشاره به کمبود چیپ‌های پیشرفته هوش مصنوعی و جدال شرکت‌ها برای دسترسی به توان پردازشی مورد نیاز این تکنولوژی می‌گوید ماسک اوایل سال جاری میلادی تمام ظرفیت خالی سرور اوراکل را خریداری کرده است.
 
این گزارش با اشاره به مشتریان استارت‌آپی اوراکل می‌گوید زمانی که آنها برای خرید ظرفیت ابری به اوراکل روی آوردند با این خبر مواجه شدند که ظرفیت این سرورها به طور کامل توسط یک نفر خریداری شده است. مدیران استارت‌آپی می‌گویند آن خریدار عمده همان ایلان ماسک است.
 
ماسک همچنین قصد دارد تعداد بیشتری چیپ پردازش هوش مصنوعی خریداری کند. او که پیش از این براساس گزارش‌های تایید نشده هزاران پردازنده پیشرفته انویدیا (با قیمتی بالغ بر ۳۳ هزار دلار) را خریداری کرده است می‌گوید برای نسخه جدید ابزارهای هوش مصنوعی به سه تا پنج برابر آنچه اوپن‌ای‌آی در حال حاضر در اختیار دارد (۱۰ هزار پردازنده) نیاز است.
 
از آنجایی که ماسک باقی مانده سرور‌های اوراکل را خریداری کرده است، بنیان‌گذاران و استارت‌آپ‌های جدید دست به دامن آمازون و مایکروسافت شده‌اند و شاهد کمبودی در این بازار هستیم.
 
برخی از بنیان‌گذاران هوش مصنوعی می‌گویند کمبود چیپ‌های پیشرفته هوش مصنوعی و سرورهای ابری حداقل تا سال آینده ادامه دارد و بعضی شرکت‌ها با ترس از دست رفتن ظرفیت ابری، ظرفیت فعلی خود را برای مدت طولانی‌تری تمدید کرده‌اند.
 
سرمایه‌گذاران و بنیان‌گذاران به وال‌استریت‌ ژورنال می‌گویند حتی شرکت‌هایی که موفق به خرید قدرت پردازشی و رایانش ابری می‌شوند هم باید هفته‌ها برای استفاده از آن انتظار بکشند.
 
سازندگان سرور و مشتریان انویدیا هم می‌گویند برای دسترسی به چیپ‌های پیشرفته این شرکت باید بیش از شش ماه انتظار بکشند.
 
بازار ثانویه پردازنده با حضور کریپتویی‌ها
تقاضای شدید باعث شده تا یک بازار ثانویه‌ای را برای پردازنده‌های پیشرفته شاهد باشیم و در اینجا فروشندگان کریپتویی‌هایی هستند که در زمان اوج گرفتن بازار کریپتو به خرید این پردازنده‌ها روی آوردند و حالا با رکود تمایل به فروش دارند.
 
در این بازار ثانویه علاوه بر کریپتویی‌ها، استارت‌آپ‌هایی که زودتر از بقیه اقدام کرده‌اند نیز حضور دارند. بسیاری به استارت‌آپ‌هایی که ظرفیت پردازشی بالایی دارند پیشنهاد همکاری و اجاره قدرت پردازشی را می‌دهند.
 
کانجون کیو، مدیرعامل شرکت هوش مصنوعی جنرال اینتلجنت، می‌گوید سال گذشته پردازنده‌های گرافیکی پیشرفته را برای سرور‌های خودش خریداری کرده و می‌تواند از بحران فعلی عبور کند و پیشنهادهایی برای اجاره یا خرید ظرفیت اضافی خود دریافت کرده که البته هنوز درمورد آن تصمیم‌گیری نکرده است.
 
به نظر بازار جهانی که مدت‌ها در دوران پاندمی به دلیل اختلال در زنجیره عرضه با کسری چیپ‌های معمولی و غیر پیشرفته مواجه شده بود حالا با در نتیجه موج جدید هوش مصنوعی بحران تازه‌ای را در حوزه پردازنده‌های پیشرفته گرافیکی تولید می‌کند.
 
انویدیا به عنوان تولید کننده اصلی این پردازنده‌های گرافیکی با اقبال سرمایه‌گذاران روبرو شده و به سمت کلوپ هزار میلیاردی‌های آمریکا پیش می‌رود.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.