تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

June 5, 2023
11:19 دوشنبه، 15ام خردادماه 1402
کد خبر: 145982

میلیاردها دستگاه با یکدیگر داد و ستد می‌کنند

طبق یک گزارش جدید، حدود ۳.۳ میلیارد دستگاه متصل به اینترنت تا پایان دهه جاری، مستقیما پول و داده، داد و ستد خواهند کرد.
 
مشاوران مخابراتی شرکت  STL Partners در گزارشی مدعی شدند: شمار دستگاه‌های متصل به اینترنت که با یکدیگر به داد و ستد پول و داده می‌پردازند از ۸۸ میلیون دستگاه در سال ۲۰۲۴، به ۳.۳ میلیارد دستگاه تا سال ۲۰۳۰ خواهد رسید که به منزله رشد ۳۷۵۰ درصدی در مدت حدود شش سال است.
 
به گفته این محققان، این شیوه "اقتصاد اشیاء (EoT) "نام گرفته است که شاخه‌ای از "اینترنت اشیاء" (IoT) است و بیش از ۱۰ درصد کل بازار "اینترنت اشیاء" را تشکیل داده و نرخ رشد ترکیبی سالانه ۶۸ درصدی را تجربه خواهد کرد.
 
در حالی که همه نوع دستگاه متصل به اینترنت، "اینترنت اشیاء" را تشکیل می‌دهند، انتظار می‌رود عمده داده مربوط به خودروهای متصل به اینترنت باشد.
 
منطق پشت این پیش بینی این است که تله‌ماتیک خودرو، در حال حاضر نسبتا توسعه یافته بوده و داده‌های خودروهای متصل، برای سایرین در این اکوسیستم، ارزشمند است. محققان با توضیح این که "اقتصاد اشیاء" چطور می‌تواند در صنعت خودرو عمل کند، تاکید کردند خودروهای متصل می‌توانند با نقاط شارژ، حسگرهای فضای پارک و چراغهای ترافیک مستقیما از طریق "اینترنت اشیاء"، ارتباط گرفته و هماهنگ کنند.
 
بعلاوه، شرکت STL Partners  پیش بینی می‌کند که بیش از ۱.۲ میلیارد دستگاه شبکه هوشمند، تا سال ۲۰۳۰ به "اقتصاد اشیاء" مجهز می‌شوند که ۴۰ درصد از کل پیش بینی فرصت و همچنین ۷۰۰ میلیون دستگاه زنجیره تامین است. در این بخش از صنعت، ابزارهای مجهز به هوش مصنوعی می‌توانند داده‌های تولید شده توسط "اینترنت اشیاء" را برای پیش بینی افزایش تقاضا برای انرژی، تجزیه و تحلیل کنند و ظرفیت اضافی را به شبکه بفروشند.
 
ودافون از جمله سازمان‌هایی است که رشد بازار "اقتصاد اشیاء" را پیش بینی کرده و در همین راستا، سال گذشته یک پلتفرم "اقتصاد اشیاء" به نام "دیجیتال اَست بروکر" (Digital Asset Broker) ساخت.
 
بر اساس گزارش وب سایت تِک رادار، سایر شرکت‌هایی که به بخش رو به رشد "اقتصاد اشیاء" توجه دارند، بانک‌ها و سازمان‌های مالی هستند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.