فناوری اطلاعات

June 7, 2023
12:08 چهارشنبه، 17ام خردادماه 1402
کد خبر: 146057

ارزش نورالینک در پی دریافت مجوز برای انجام آزمایش انسانی، به 5 میلیارد دلار رسید

طبق گزارشی پس از دریافت تأییدیه سازمان غذا و دارو، ارزش این استارتاپ به میزان قابل‌توجهی افزایش پیدا کرده است.
 
 
نورالینک، استارتاپ ایمپلنت مغزی ایلان ماسک که دو سال پیش در دوره جمع‌آوری سرمایه خصوصی خود نزدیک به 2 میلیارد دلار ارزش داشت، اکنون براساس گزارشی، از نظر معاملات انجام‌شده ارزشی در حدود 5 میلیارد دلار دارد.
 
استارتاپ متعلق به ایلان ماسک اوایل ماه جاری موفق شد تا مجوز آزمایش بالینی انسانی خود را از سازمان غذا و داروی (FDA) دریافت کند و رویترز در گزارش خود ذکر می‌کند که همین موضوع باعث شده است ارزش نورالینک از آن زمان به میزان قابل‌توجهی افزایش پیدا کند.
 
چالش‌های پیش روی نورالینک برای تجاری‌سازی ایمپلنت خود
بااین‌حال به گفته کارشناسان، نورالینک هنوز چندین سال تا زمان دریافت مجوز استفاده تجاری از ایمپلنت مغزی خود فاصله دارد. به گفته «کیپ لودویگ»، مدیر برنامه مهندسی عصبی مؤسسه ملی بهداشت ایالات‌متحده (NIH)، در خوشبینانه‌ترین حالت، تجاری‌سازی ایمپلنت مغزی Neuralink حداقل 10 سال دیگر طول خواهد کشید.
 
این استارتاپ همچنین با چالش‌های دیگری مانند تحقیقات فدرال به‌دلیل سوء‌استفاده از میمون‌ها مواجه است.
 
رویترز براساس یک ایمیل، در ادامه گزارش خود توضیح می‌دهد که پس از دریافت تأییدیه FDA، نورالینک به‌دنبال فروش سهام خود با قیمت 55 دلار به سرمایه‌گذاران خصوصی بود که ارزش کلی‌اش را به 7 میلیارد دلار می‌رساند. بااین‌حال نمی‌دانیم این استارتاپ متعلق به ایلان ماسک موفق به فروش سهامش با این قیمت شده است یا خیر. ارزش کنونی 5 میلیارد دلار براساس معاملات انجام‌شده است.
 
ماسک برای پروژه ایمپلنت مغزی نورالینک ایده‌های بلندپروازانه‌ای دارد و می‌گوید از این تراشه می‌توان برای درمان چاقی، اوتیسم، افسردگی و اسکیزوفرنی در افراد سالم و ناتوان کمک گرفت. او حتی او مدعی شده است که از این فناوری می‌توان برای وب‌گردی یا تله‌پاتی نیز استفاده کرد.
 
در آخر باید اشاره کرد که شرکت Synchron نیز در سال 2021 موفق شد مجوز مربوط به آزمایش رابط مغز و کامپیوتر خود را از FDA دریافت کند و سال گذشته اولین پروژه کاشت تراشه خود را روی یک بیمار آمریکایی انجام داد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.