امنیت

فناوری اطلاعات

June 11, 2023
11:49 یکشنبه، 21ام خردادماه 1402
کد خبر: 146184

جذابیت شرکت‌های آمریکایی برای باج‌گیران آنلاین کمتر شد

کنترل کنندگان باج افزارها اکنون علاقه کمتری به شرکت‌های آمریکایی پیدا کرده و تلاش خود را روی مناطق خاص و صنایع خاص متمرکز می‌کنند.
 
گزارش جدید شرکت "نورد لاکر" (NordLocker) حاکی از آن است که شرکت‌ها در آمریکا، همچنان هدف شماره یک گروه‌های باج‌گیر سایبری هستند اما مناطق دیگر هم محبوبیت فزاینده‌ای بین آنها پیدا کرده‌اند.
 
تجزیه و تحلیل حملات باج افزاری که در فاصله سال ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۳ انجام شدند، نشان می‌دهد شرکت‌های آمریکایی در سال ۲۰۲۲، هدف ۸۷۶ حمله قرار گرفتند که کمتر از ۱۲۳۷ مورد در سال پیش از آن بود.
 
به گفته محققان امنیتی، ممکن است به نظر برسد که گروه‌های باج افزاری، شبکه گسترده‌تری را ایجاد می‌کنند اما در واقع تلاشهای خود را متمرکز می‌کنند. شرکت‌های ۱۰۲ کشور در سال ۲۰۲۱، هدف حملات باج افزاری قرار گرفته بودند اما در سال ۲۰۲۲، شمار کشورهای هدف این حملات، به ۹۱ کشور کاهش پیدا کرد.
 
تغییراتی در میان صنایع محبوب گروه‌های باج گیر وجود داشته است. در سال ۲۰۲۱، بخش تولید، محبوب‌ترین هدف این گروه‌ها بود و هدف ۲۲۳ مورد حمله قرار گرفت اما سال گذشته، بخش ساخت و ساز با ۱۴۲ حمله انجام شده، در رتبه نخست قرار گرفت. در مجموع شمار حملات باج افزاری در سراسر جهان، در فاصله سال ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۲، کاهش یافت و از ۲۷۰۲ مورد، به ۲۲۵۷ مورد رسید.
 
مدیر محصول "نورد لاکر" گفت: ما متوجه شدیم شرکت‌های مالی، نگرانی بیشتری نسبت به امنیت سایبری پیدا کرده‌اند و شرکت‌های این بخش، شاهد افزایش حملات سایبری بوده اند. از نظر تعداد حملات سایبری انجام شده، شرکت‌های مالی از رتبه ششم در سال ۲۰۲۱، به رتبه دوم در سال ۲۰۲۲ صعود کردند.
 
بر اساس گزارش وب سایت تِک رادار، فعال‌ترین گروه باج گیر در سال میلادی گذشته، "لاک بیت" (LockBit) بود که در ۷۲۳ حمله در سراسر جهان دست داشت.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.