سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

June 11, 2023
14:30 یکشنبه، 21ام خردادماه 1402
کد خبر: 146205

فروش پردازنده‌های گرافیکی دسکتاپ به کمترین حد خود در چند دهه اخیر رسید

با اینکه انویدیا با بحران تأمین کالا دست‌وپنجه نرم می‌کند، در سه‌ماهه‌ی دوم ۲۰۲۳، به تسلط خود در بازار فروش پردازنده‌های گرافیکی ادامه داده است.
 
 
 
 
به‌گفته‌ی جی‌پی مورگان، انویدیا در بحران تأمین موجودی غوطه‌ور است؛ اما به تسلط خود در بازار فروش پردازنده‌های گرافیکی در فصل دوم مالی سال ۲۰۲۳ ادامه داده است.
 
براساس گزارش شرکت تحلیل داده‌ی جان پدی، عرضه‌ی کارت‌های گرافیک‌ قابل‌نصب در کامپیوترها کاهش ۱۲.۶ درصدی را درمقایسه‌با فصل اول ۲۰۲۳ و کاهش ۳۸.۲ درصدی را درمقایسه‌با همین بازه‌ی زمانی در سال گذشته تجربه کرده است. ناگفته نماند که سهم اینتل از این بازار در فصل اول ۲۰۲۳ حدود ۲ درصد رشد کرده است.
 
طبق گزارش Jon Peddie Research در سه ماهه‌ی اول ۲۰۲۳، فروش کارت‌های گرافیکی مجزا برای کامپیوترهای شخصی رومیزی همچنان کاهش یافت و بازار به کمترین حد میزان فروش در چند دهه‌ی اخیر رسیده است.
 
در‌حالی‌که AMD و Nvidia در حال آماده‌سازی برای عرضه‌ی نسل جدید پردازنده‌های یکپارچه‌ی خود هستند که قرار است به یکی از بهترین کارت‌های گرافیک تبدیل شوند، خرده‌فروشان و سازندگان کامپیوترهای شخصی به کاهش موجودی خود ادامه داده‌اند.
 
بااین‌حال، اینتل همچنان با پردازنده‌های گرافیکی مجزای Arc Alchemist خود به افزایش فروش ادامه داده است و اکنون ۴ درصد از سهم بازار را در‌اختیار دارد.
 
 
آمار محموله کارت‌های گرافیک مجزای رومیزی
 
بنابر گزارش JPR، میزان فروش کارت‌های گرافیکی برای کامپیوتر‌های رومیزی در سه‌ماهه‌ی اول ۲۰۲۳ به ۶/۳ میلیون واحد کاهش یافت که درمقایسه‌با سه‌ماهه‌ی قبل ۱۲/۶ درصد و درمقایسه‌با مدت مشابه سال قبل ۳۸/۲ درصد کم شده است.
 
همان‌طور‌که داده‌های آماری سال‌های قبل نشان می‌دهد، ۶/۳ میلیون واحد کمترین رقم فروش سه‌ماهه‌‌ی کارت‌های گرافیک مجزا در چند دهه‌ی اخیر است.
 
 
سهم بازار کارت گرافیک مجزا انویدیا و AMD و اینتل با درصد
 
انویدیا با ۸۴ درصد بیشترین سهم بازار را در‌اختیار دارد و تقریباً ۵/۲۹ میلیون واحد پردازنده‌ی گرافیکی مجزا برای کامپیوترهای رومیزی عرضه کرده است که بدترین رقم در بازار دسکتاپ در سال‌های اخیر است. شایان ذکر است که AMD با ۱۲ درصد سهم بازار و ۰/۷۶ میلیون واحد AIB در جایگاه دوم قرار می‌گیرد.
 
فروش کارت‌های گرافیک Radeon RX AMD برای کامپیوترهای رومیزی کمتر از یک‌میلیون واحد در هر دوره‌ی سه‌ماهه بوده است. باوجوداین‌، با‌توجه‌به اینکه سازندگان کامپیوترهای شخصی موجودی خود را در سه‌ماهه‌ی اول کاهش داده‌اند، نتایج نسبتاً متوسط AMD تعجب‌آور نیست.
 
برخلاف انویدیا و AMD، اینتل که کارت‌های گرافیک سری Arc Alchemist A700 خود را در اواخر سه‌ماهه‌ی سوم سال قبل عرضه کرد، در حال افزایش عرضه‌ی این پردازنده‌های گرافیکی در سه‌ماهه‌ی اول امسال بود؛ به‌همین‌دلیل، فروش را افزایش داد و سهمی به‌دست آورد.
 
باید به این نکته نیز اشاره کرد که محموله‌های اینتل حدود ۲۵۰,۰۰۰ واحد پردازنده‌ی گرافیکی بود که با ۵/۲۹ میلیون پردازنده‌ی انویدیا مقایسه‌کردنی نیست؛ اما بدیهی است که محموله‌ی AIBهای مجزا‌ی اینتل در حال رشد است.
 
 
محموله‌های کارت گرافیک مجزا اینتل
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.