اپلیکیشن

تلفن همراه

June 12, 2023
8:47 دوشنبه، 22ام خردادماه 1402
کد خبر: 146213

واتس‌اپ به قابلیت‌های جدید مجهز می‌شود

واتس‌اپ امسال صاحب ویژگی‌های جدیدی شده که اکثر آنها حول کارکردش به عنوان یک ابزار پیام‌رسانی بوده، اما جدیدترین ویژگی که برای گروهی از کاربران این اپلیکیشن عرضه شده، هدف متفاوت‌تری را دنبال کرده است.
 
ویژگی که واتس‌اپ جدیدا معرفی کرده، "کانال‌ها" (Channels) نام دارد و آنچه که این ویژگی را از ویژگی‌های دیگر واتس‌اپ متمایز می‌کند، این حقیقت است که از تمرکز اصلی این اپلیکیشن به عنوان یک ابزار ارتباطی دو طرفه، فاصله گرفته است. کانال‌های واتس‌اپ به عنوان یک ابزار انتشار اطلاعات مبتنی بر اینترنت و ارتباط یک طرفه، طراحی شده است.
 
شرکت متا پلتفرمز (شرکت مادر واتس‌اپ)، کانال‌های واتس‌اپ را به عنوان یک راه ساده، مطمئن و خصوصی برای دریافت  به‌روزرسانی‌های مهم از سوی افراد و سازمان‌ها توصیف کرده است.
 
برخلاف ویژگی گروه‌ها و شبکه‌های فعلی واتس‌اپ که کاملا توسط افراد کنترل می‌شوند و شامل مشارکت دو طرفه از سوی اعضا و مدیران گروه هستند، "کانال‌های واتس‌اپ"، به صفحات احراز هویت شده رسمی سازمان‌ها شباهت خواهد داشت که کاربران می‌توانند آنها را دنبال کنند. هدف اولیه این ویژگی، فعالیت به عنوان یک سرویس اطلاع رسانی خصوصی است که دنبال کنندگان را از جدیدترین  به‌روزرسانی‌ها و اتفاقات مهم، مطلع نگه می‌دارد.
 
دنبال کنندگان "کانال" در شکل فعلی، نمی‌توانند به اطلاعات منتشر شده پاسخ داده یا با مدیر کانال، تعامل کنند. مدیران این کانال‌ها می‌توانند جلوی اسکرین شات را گرفته و از فوروارد شدن پیام جلوگیری کنند. عده زیادی، معرفی "کانال‌های" واتس‌اپ را نخستین گام در تغییر و تبدیل واتس‌اپ از یک اپلیکیشن پیام‌رسان، به یک ابزار شبکه اجتماعی سنتی می‌دانند.
 
با توجه به این که "کانال‌های" واتس‌اپ، تغییر قابل توجه از کارکرد اصلی واتس‌اپ است، متا با عرضه محدود این ویژگی، مشغول تجربه و آزمایش است. در حال حاضر، این ویژگی برای عده منتخبی از کاربران واتس‌اپ از سنگاپور و کلمبیا قابل دسترس است. به نظر می‌رسد واتس‌اپ با فراهم کنندگان خدمات و سازمان‌های متعدد در این کشورها برای عرضه این ویژگی همکاری کرده است. متا تائید نکرده است که قصد دارد "کانال‌ها" را در آینده در کشورهای بیشتری عرضه کند و  امکان ایجاد کانال توسط هر کسی هم بررسی شده است.
 
در پست وبلاگ تشریح کننده این ویژگی جدید، متا اعلام کرده است همه پیام‌های همرسانی شده در "کانال‌ها"، تا ۳۰ روز مانده و سپس حذف می‌شوند. دارندگان کانال همچنین از این امکان برخودار هستند که پیام‌های ارسال شده از دستگاه دنبال کنندگان به صورت خودکار حذف شوند.  مدیران "کانال‌ها" همچنین می توانند تصمیم بگیرند چه کسی آنها را دنبال کنند و این گزینه را دارند تا کانال خود را خصوصی نگه دارند.
 
بر اساس گزارش پایگاه فناوری اسلش‌گیر، با توجه به این که "کانال‌های" واتس‌اپ برای ارتباط دو طرفه طراحی نشده اند، متا تصمیم گرفته که فاقد رمزنگاری نقطه به نقطه باشند. این شرکت، رمزنگاری نقطه به نقطه را به عنوان یک گزینه آتی برای استفاده در موارد خاص در نظر گرفته است.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.