تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

June 14, 2023
14:48 چهارشنبه، 24ام خردادماه 1402
کد خبر: 146328

خرداد، آخرین مهلت اتصال دستگاه‌ها به پنجره ملی خدمات است

معاون دولت الکترونیکی سازمان فناوری اطلاعات، پایان خرداد را آخرین مهلت به دستگاه‌هایی که هنوز به پنجره ملی خدمات هوشمند متصل نشده‌اند، اعلام کرد و از اتصال ۹۱ درصدی دستگاه‌های مشمول خبر داد. با این حال، همچنان دستگاه‌های خدماتی پرکاربرد برای مردم به طور کامل به پنجره ملی خدمات متصل نشده‌اند.
 
 
جواد موحد، معاون دولت الکترونیکی سازمان فناوری اطلاعات ایران در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان درباره مهلت دولت به دستگاه‌هایی که هنوز به پنجره ملی خدمات هوشمند دولت متصل نشده‌اند، عنوان کرد: رئیس جمهور به دستگاه‌هایی که هنوز متصل نشده بودند، مهلت داد تا پایان خرداد متصل بشوند.
 
پنجره ملی خدمات هوشمند یکی از طرح‌های دولت سیزدهم برای تحقق «دولت یکپارچه هوشمند» است. دولت یکپارچه هوشمند در لایحه بودجه ۱۴۰۱ به پیشنهاد وزارت ارتباطات طبق بند و تبصره هفت قانون بودجه به دستگاه‌های اجرایی وظایفی را تکلیف کرده است. بر این اساس، تمام دستگاه‌های اجرایی و نهادهای عمومی مکلف شده‌اند تا پایان شهریور سال گذشته به راه‌اندازی پنجره واحد خدمات هوشمند خود اقدام می‌کردند و حداقل ۳۰ درصد از خدمات پرکاربرد خود را به‌ صورت کاملاً غیرحضوری و الکترونیکی به مردم و کسب‌وکارها ارائه می‌دادند.
 
جواد موحد، معاون دولت الکترونیکی در گفت‌وگویی که در گذشته با پیوست داشت، اعلام کرد که در بین دستگاه‌های مشمول بانک‌های دولتی، سامانه ستاد ایران، دانشگاه‌های کشور و وزارت بهداشت که جزو پرکاربردترین دستگاه‌های اجرایی در حوزه دولت الکترونیکی هستند کمترین میزان اتصال به پنجره ملی برای‌شان محقق شده‌ است و هنوز به طور کامل به این پنجره متصل نشده‌اند. او در آن زمان دی‌ سال گذشته را آخرین فرصت اتصال دستگاه‌های موظف به پنجره ملی خدمات دولت عنوان کرد. با این حال، وعده موحد تا پایان سال نیز تحقق نیافت و اکنون که سه ماه از سال جدید می‌گذرد هنوز برخی دستگاه‌های مشمول به پنجره ملی خدمات هوشمند متصل نشده‌اند.
 
بر اساس، ابلاغ قانون و آیین‌نامه اجرایی دولت ۱۷۳ دستگاه و چند گروه دستگاهی وابسته به آنها مشمول این قانون می‌شوند. اما در آن زمان تقریباً ۳۵ دستگاه به‌‎ واسطه ماهیت خدمات‌شان از دایره مشمولان این قانون خارج شدند، چراکه حدود خدمات‌شان در نسبت با کسب‌وکارها و شهروندان قرار نمی‌گرفت. موحد با تاکید بر اینکه مهلت اتصال دستگاه‌های هوشمند تا پایان خرداد است، گفت: مدت زمان مشخص شده، تمدید نمی‌شود. معاون دولت الکترونیکی درباره دستگاه‌هایی که به تازگی به پنجره ملی خدمات هوشمند دولت متصل شده‌اند، گفت: ۱۱ دانشگاه وزارت علوم، چند دستگاه وزارت جهاد کشاورزی و چند شهرداری به تازگی متصل شده‌اند و می‌توان گفت هم اکنون ۹۷ درصد دستگاه‌ها متصل هستند.
 
موحد اضافه کرد: برخی دانشگاه‌های ذیل وزارت علوم، دانشگاه‌های زیرمجموعه وزارت بهداشت، بیمارستان‌ها و مراکز درمانی دولتی، ۱۱ شهرداری مرکز استان‌ها، سازمان سنجش، سازمان هدفمندی و چند زیرمجموعه وزارت جهاد کشاورزی به‌عنوان مجموعه‌هایی هستند که همچنان به پنجره ملی خدمات هوشمند متصل نشده‌اند.
 
معاون دولت الکترونیکی درباره اقدام دولت برای تسریع اتصال‌ها دستگاه‌های عنوان کرد: پیگیری تسریع اتصال با کمیته نظارت شورای اجرایی فناوری اطلاعات کشور، سازمان اداری و استخدامی ، سازمان برنامه و بودجه ، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و نظارت با سازمان بازرسی و کمیسیون اصل نود مجلس است.
 
با وجود تمدید چند باره اتصال دستگاه‌های مشمول به پنجره ملی خدمات هوشمند، کمیته نظارت و سازمان بازری و کمیسیون اصل نود مجلس هنوز به این موضوع ورود نکرده‌اند، باید با پایان خرداد به عنوان آخرین مهلت دستگاه‌های متصل نشده واکنش دولت چه خواهد بود و نهادهای نظارتی نیز چه برخوردی با دستگاه‌های متخلف خواهند داشت.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.