سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

June 19, 2023
13:02 دوشنبه، 29ام خردادماه 1402
کد خبر: 146486

ایلان ماسک بازهم وعده داد؛ آغاز آزمایش انسانی تراشه نورالینک در سال ۲۰۲۳

براساس اعلام ایلان ماسک، احتمالاً اولین آزمایش انسانی تراشه‌ی نورالینک امسال انجام می‌شود. این تراشه کنترل کامپیوتر و موبایل را با ذهن ممکن می‌کند.
 
 
 
 
ایلان ماسک، مدیرعامل تسلا، می‌گوید اولین آزمایش انسانی تراشه‌ی مغز‌کامپیوتر شرکت نورالینک احتمالاً قبل از پایان سال ۲۰۲۳ انجام می‌شود. ماسک فعلاً نگفته است که تراشه‌ی نورالینک در مرحله‌ی اول روی چند نفر و برای چه مدتی آزمایش خواهد شد.
 
این نخستین‌باری نیست که ایلان ماسک به آغاز آزمایش انسانی نورالینک در سال ۲۰۲۳ اشاره می‌کند. ماه گذشته، گفته شد که نورالینک پس از تلاش‌های بسیار سرانجام تأییدیه‌ی سازمان غذا و داروی ایالات متحده را دریافت کرده است تا اولین مطالعه‌ی بالینی را روی انسان انجام دهد.
 
طبق گزارش رویترز، نورالینک اوایل سال جاری میلادی طرح جدیدی برای ثبت‌نام بیماران شروع کرد تا شرایط لازم برای حضور در کارآزمایی‌های بالینی را اعلام کند. به‌نوشته‌ی وب‌سایت این شرکت، تمامی کسانی که حداقل ۱۸ سال دارند و با فلج چهار اندام (تتراپلژی)، پاراپلژی، نابینایی، ناشنوایی و ناتوانی در صحبت‌کردن دست‌و‌پنجه نرم می‌کنند، می‌توانند در طرح جدید ثبت‌نام کنند.
 
نورالینک در سال ۲۰۱۷ بنیان‌گذاری شد و از آن زمان بارها تراشه‌ی مغز‌کامپیوتر خود را به‌عنوان دستگاهی پزشکی جلوه داده است. نورالینک سال‌ها است که روی این تراشه کار می‌کند و پیش‌تر نیز تراشه را در میمون‌ها و خوک‌ها آزمایش کرده است. این تراشه در مواردی باعث مرگ حیوانات شد و انتقادات زیادی را متوجه نورالینک کرد.
 
نورالینک می‌گوید در تلاش است تا ازطریق تراشه‌ی مغز‌کامپیوترش به افراد مبتلا به تتراپلژی برای کنترل کامپیوتر و موبایل ازطریق ذهن کمک کند. همچنین، این شرکت در پی درمان نابینایی و ناتوانی در حرکت و مکالمه در انسان است.
 
نورالینک افزون‌بر تراشه، ربات ویژه‌ای تولید کرده است که وظیفه‌ی کاشت تراشه را در مغز برعهده دارد. رشته‌های متصل‌ به تراشه به‌حدی باریک‌اند که دست انسان توانایی کاشت آن‌ها را ندارد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.