سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

June 21, 2023
13:15 چهارشنبه، 31ام خردادماه 1402
کد خبر: 146532

نفوذ تراشه های ممنوعه چینی در زیرساخت های آمریکا

تراشه های یک شرکت چینی در سازمان های دولتی آمریکا و کشورهای غربی به طور گسترده به کار رفته در حالیکه سازنده تراشه ها در فهرست سیاه وزارت بازرگانی آمریکا قرار دارد.
 
 
به گزارش وایرد، بالاگرفتن تنش بین چین و آمریکا، مردم و دولت این کشور را نسبت به فناوری های چینی محتاط کرده است و سبب شده کسب و کار شرکت های مختلف از تیک تاک گرفته تا DJI( تولید کننده پهپاد) با مشکل روبرو شود.
 
طبق گزارشی جدید به نظر می رسد با وجود هشدارهای وزارت بازرگانی آمریکا، تراشه های مخصوص رمزگذاری که توسط یک زیرمجموعه شرکت چینی فروخته می شود، در سخت افزارهای شبکه ذخیره سازی ارتش و اطلاعات در سراسر غرب و امریکا به کار می روند. این درحالی است که وزارت بازرگانی آمریکا درباره ارتباط این شرکت با ارتش چین هشدار داده بود.
 
در جولای ۲۰۲۱ میلادی دفتر صنعت و امنیت وزارت بازرگانی امریکا شرکت چینی تولید کننده تراشه های رمزگذاری «هوالان میکروالکترونیکز» را به فهرست سیاه خود افزود. شرکت های حاضر در این فهرست در حقیقت شرکتهایی هستند که برخلاف منافع سیاست خارجی ایالت متحده آمریکا عمل می کنند.
 
دفتر مذکور به طور خاص اشاره کرده بود هوالان برای دستیابی و تلاش برای دسترسی به برخی کالاهای ساخت آمریکا در جهت نوین سازی ارتش چین، به فهرست سیاه وزارت بازرگانی آمریکا افزوده شده است.
 
با این وجود ۲سال پس از این اقدام، هوالان و به خصوص زیر مجموعه آن به نام Initio (شرکتی تایوانی که در سال ۲۰۱۶ میلادی در آن ادغام شد) هنوز تراشه های میکروکنترلر رمزگذاری را به تولید کنندگان هارد درایوهای رمزگذاری شده در غرب می فروشد. نام برخی از مشتریان غربی این شرکت در وب سایت آن عبارتند از ناسا، ناتو، نیروهای ارتش آمریکا و انگلیس.
 
سوابق فدرال نشان می دهد آژانس های دولتی آمریکا از سازمان هوانوردی فدرال گرفته تا نیروی دریایی ارتش هارددرایوهای رمزگذاری شده که تراشه های این شرکت را دارند، خریده اند.
 
عدم ارتباط بین هشدارهای وزارت بازرگانی آمریکا و مشتریان دولت های غربی بدان معنا است که تراشه های زیر مجموعه هوالان در عمق شبکه های اطلاعاتی غرب به کار رفته اند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.