سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

June 24, 2023
14:11 شنبه، 3ام تیرماه 1402
کد خبر: 146585

تراشه‌های جدید کوالکام، قابلیت ارتباط ماهواره‌ای را به دستگاه‌های اینترنت اشیا می‌آورند

با تراشه‌های جدید کوالکام، ارتباط ماهواره‌ای به بسیاری از دستگاه‌های اینترنت اشیا اضافه می‌شود.
 
 
 
 
کوالکام یکی از شرکت‌های پیشرو در بخش نیمه‌هادی و تجهیزات مخابراتی، اخیراً دو تراشه‌ی مودم به‌ نام 212S و 9205S را معرفی کرده است. این تراشه‌ها به‌منظور پاسخگویی به تقاضای روبه‌رشد اینترنت اشیاء (IoT)، سازمان‌ها و همچنین صنعت ماهواره‌ای توسعه یافته‌اند. تراشه‌های جدید کوالکام با ارائه‌ی اتصال هیبریدی و مصرف بسیار کم انرژی، سیستم-روی-چیپ‌های ویژه‌ای محسوب می‌شوند که با استاندارد 3GPP Release 17 مطابقت دارند و بدین‌ترتیب برای ارتباطات ماهواره‌ای ایدئال هستند و از قابلیت موقعیت‌یابی جهانی (GPS) پشتیبانی می‌کنند.
 
تراشه‌ی 9205S که به‌عنوان راهکار اتصال یکپارچه میان دستگا‌ه‌های اینترنت اشیا و شبکه‌های موبایلی و ماهواره‌ای تبلیغ می‌شود، درحال‌حاضر روانه‌ی بازار شده است. این تراشه امکان موقعیت‌یابی دقیق ازطریق سیستم جهانی ناوبری ماهواره‌ای (GNSS) را ارائه می‌دهد و به‌همین‌دلیل در صنایع مختلفی مثل ردیابی کانتینرهای حمل‌ونقل، نظارت بر تجهیزات کشاورزی و دام و مدیریت ناوگان جهانی و حمل‌ونقل در عملیات زنجیره‌ی تأمین، کاربرد خواهد داشت.
 
از طرف دیگر، تراشه‌ی 212S که اواخر سال جاری عرضه می‌شود، برای کاربردهای مسافت‌های طولانی و مکان‌های ثابت طراحی شده است. طبق گفته‌ی کوالکام، این تراشه با بهینه‌سازی باتری، عمر مفید دستگاه را افزایش می‌دهد و وظایفی مثل جمع‌آوری داده‌های تله‌متری از مخازن آب و سوخت و سایر تجهیزات زیرساختی را انجام می‌دهد. سیستم-روی-چیپ مذکور همچنین برای نظارت بر شبکه‌ی عمومی، گزارش تشخیص اولیه‌ی حریق و غیره، انتخاب بسیار خوبی است.
 
به‌نوشته‌ی گیزموچاینا، 212S و 9205S هردو از پلتفرم Qualcomm Aware بهره می‌برند که خدماتی مثل ردیابی دارایی و مدیریت دستگاه‌ در مناطق دوردست را ارائه می‌دهد. پلتفرم مذکور با همکاری NYN Skylo نوید یکپارچه‌سازی بهینه‌ی این تراشه‌ها را می‌دهد و عملکرد آن‌ها را بهبود می‌بخشد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.