سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

June 25, 2023
14:52 یکشنبه، 4ام تیرماه 1402
کد خبر: 146624

کوالکام از دو تراشه مودم جدید برای ارتباطات ماهواره‌ای رونمایی کرد

کوالکام از دو تراشه مودم جدید پرده برداشته است که می‌توانند ارتباطات ماهواره‌ای را برای محصولات اینترنت اشیا و صنعتی فراهم کنند.
 
 
کوالکام اخیراً از دو تراشه مودم جدید رونمایی کرده است که 212S و 9205S نام دارند. این تراشه‌ها برای تأمین نیاز بازار اینترنت اشیا (IoT) و ارتباطات ماهواره‌ای ساخته شده‌اند که انتظار می‌رود در دهه آینده رشد بسیار بزرگی را تجربه کنند.
 
به‌ گزارش گیزموچاینا، مودم‌های جدید کوالکام با ارائه قابلیت‌های ارتباط هیبریدی و مصرف بسیار پایین انرژی شبیه به دیگر مودم‌های معمولی این شرکت نیستند. این محصولات از استاندارد 3GPP Release 17 تبعیت می‌کنند تا برای ارتباط با ماهواره‌های مدار زمین‌همگام (GSO) ایده‌آل باشند. این مودم‌ها همچنین از جی‌پی‌اس پشتیبانی می‌کنند.
 
مشخصات دو مودم ماهواره‌ای جدید کوالکام
کوالکام مودم 9205S را که همین حالا در بازار وجود دارد، به‌عنوان تراشه‌ای برای ایجاد ارتباط میان دستگاه‌های IoT و شبکه‌های سلولی و ماهواره‌ای معرفی کرده است. این قابلیت به این تراشه اجازه می‌دهد که از طریق سیستم ماهواره‌ای GNSS امکان موقعیت‌یابی دقیق داشته باشد. درنتیجه این تراشه می‌تواند در صنایع مختلفی ازجمله ردیابی کانتینرهای باربری، رصد تجهیزات کشاورزی و دام‌ها و مدیریت ناوگان هوایی و هواپیماهای باربری کاربرد داشته باشد.
 
 
از سوی دیگر، مودم 212S که در دنباله سال عرضه خواهد شد، برای کاربردهای مسافت دور و مصارفی با موقعیت ثابت طراحی شده است. کوالکام می‌گوید این تراشه در استفاده از باتری بهترین عملکرد را دارد تا بیشترین شارژدهی را فراهم کند. به‌علاوه، 212S می‌تواند کارهایی مثل گردآوری داده‌های دورسنجی از مخازن آب و سوخت و رصد دیگر تجهیزات زیرساختی را انجام دهد. از این مودم می‌توان برای نظارت بر شبکه‌های برق، تشخیص زودهنگام آتش‌سوزی و غیره استفاده کرد.
 
هر دو تراشه جدید کوالکام از پلتفرم Aware استفاده می‌کنند که خدمات ردیابی آنی و مدیریت دستگاه‌ها در مناطق دورافتاده را ارائه می‌کند. این پلتفرم با همکاری شرکت Skylo، ارائه‌دهنده خدمات شبکه‌های ماهواره‌ای (NTN)، وعده یکپارچگی مناسب با این تراشه‌ها را داده است تا بتواند عملکرد و قدرت آن‌ها را افزایش دهد.
 
کوالکام چند وقتی است که تمرکز خود را روی محصولات ماهواره‌ای گذاشته. مدتی پیش نیز از یک سرویس پیام‌رسان دوطرفه ماهواره‌ای به نام اسنپدراگون Satellite رونمایی کرده بود.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.