رمز ارز

فناوری اطلاعات

هوش مصنوعی

June 25, 2023
18:48 یکشنبه، 4ام تیرماه 1402
کد خبر: 146640

فعالان رمزارز در الکامپ: حوزه رمزارز در ایران ۱۵ میلیون نفر مخاطب دارد

مدیران فعال در صنعت ارزهای دیجیتال ایران معتقدند اعمال محدودیت‌ها و نبود قانون‌گذاری در حوزه ارزهای دیجیتال یکی از مهم‌ترین چالش‌های پیش‌روی کسب‌وکارهای این حوزه است. با این حال این حوزه در سال‌های گذشته توانسته به رشد خود ادامه دهد و اکنون حوزه رمزارز در ایران ۱۵ میلیون نفر مخاطب دارد.
 
 
محمد حکیمی، مدیرعامل رمزینکس در پنل «اکوسیستمی که که همه را غافلگیر کرد!» نمایشگاه الکامپ در مورد اکوسیستم ارزهای دیجیتال ایران گفت: فضای رقابتی شدیدی در اکوسیستم رمزاری وجود دارد. برخلاف تولید‌کنندگان خودرو، اگر این فضای رقابتی نبود الان بزرگ‌ترین حضور در الکامپ هم مربوط به کسب‌وکارهای رمزارزی نبود. کسب‌وکارهای رمزارزی استانداردهای حوزه مالی در ایران را افزایش داده‌اند و این سرویس‌ها به صورت ۲۴ ساعته در حال ارائه است. با نگاهی به بخش‌های دولت زده، این تفاوت مشخص است.
 
او در ادامه گفت: فعالان بخش رمزارزی می‌توانند با سرویس‌های مختلفی که ارائه می‌دهند بخشی از نیاز مردم و دولت را برطرف کنند به طور مثال می‌توانند وام بدهند یا می‌توانند روند خروج ارز از کشور را مشخص کنند اما برای ارائه به این سرویس‌ها باید از میزان محدودیت‌ها کاسته شود.
 
حکیمی ادامه داد: نتیجهمحدودیت‌هایی که تا کنون ایجاد شده است تاسیس صرافی‌های ارز دیجیتال با استفاده از درگاه‌های پرداخت سایر اصناف است. در این حالت محدودیت‌ها برای این‌گونه صرافی‌ها قابلیت اعمال ندارند و از طرفی هم داده‌های درستی برای کمک به تصمیم‌گیری در دست سیاستمداران و تصمیم‌گیرندگان قرار نمی‌گیرد.
 
بورس نتیجه منطبق نشدن با تکنولوژی است
محمد قاسمی، مدیرعامل مزدکس در پاسخ به چالش‌های پیش‌روی کسب‌وکارهای این حوزه گفت: ما در برابر ناملایمات ممکن است احساس پشیمانی کنیم. در مزدکس موضوع توکنایز دارایی بیش از یک سال است که از طریق سازمان بورس پیگیری می‌شود و جلسات متعددی با سازمان بورس و همه نهادهای مالی مرتبط برگزار کردیم. هر چند سعی کردیم خودمان را با دغدغه‌های حاکمیت و رگولاتور تطبیق دهیم اما هنوز به نتیجه نهایی نرسیده‌ایم. البته این کندی فقط مختص ایران نیست و سایر نهادهای بین‌المللی نیز با این کندی مواجه هستند.
 
مدیرعامل مزدکس ادامه داد: ما فکر می‌کنیم باید از زیرساخت بلاک‌چین برای تنوع بخشیدن به کلاس‌های دارایی استفاده کنیم. با این نگاه که می‌توان مدیریت دارایی و تامین مالی را بهبود دهیم.
 
محدودیت‌های آسیب زا
احسان مهدیزاده، قائم‌مقام والکس در پاسخ به این سوال که محدودیت‌ها چه تاثیری روی فعالیت آنها گذاشته، گفت: سال ۲۰۱۷ در کره جنوبی که رگولاتوری برای مالیات وجود نداشت، ۳.۵ میلیارد دلار حجم ترید این کشور بود. در ۲۰۲۱ با اضافه شدن قوانین کریپتویی به کره‌جنوبی، حجم ترید با کاهش ۸۰ درصدی به ۶۵۰ میلیون دلار رسید.
 
همچنین مهدیزاد ادامه داد: این روال در اعمال محدودیت‌ها برای کسب‌وکارهای ارزدیجیتال ایران هم اتفاق افتاده است و نتیجه آن خروج سرمایه به صرافی‌های خارجی مانند کوین‌اکس بوده است. اما در نهایت کاربر ایرانی راه‌خود را پیدا می‌کند. ما عادت کرده‌ایم که ابتدا قانون وضع کنیم و بعد ببینیم چه پیامدهایی دارد.
 
او ادامه داد: وزیر سابق صمت ابتدا ماینینگ را ممنوع اعلام کرد یا اعلام کردند ۷۰ درصد قطعی برق به دلیل ماینینگ است. بعدتر کمیسیون اقتصادی اعلام کرد ماینینگ آنقدر هم برق مصرف نمی‌کند! پیامد این تصمیمات هم از دست رفتن ارز آوری قابل توجه در این صنعت بود.
 
جایگزینی ستارگان الکامپ از اسنپ و دیجی‌کالا با کسب‌وکارهای ارزهای دیجیتال موضوع سوال دیگری بود که از قائم‌مقام والکس پرسیده شد. مهدیزاد گفت: کسب‌وکارهای رمزارزی ستاره اکوسیستم استارت‌آپی ایران هستند به چند دلیل که یکی از این دلایل ترند جهانی امورمالی در غالب تکنولوژی است که نمود‌های آن را در حوزه فین‌تک و بلاک‌چین مشاهده می‌کنیم. ترکیب هوش‌مصنوعی با بلاک‌چین باعث افزایش سرعت رشد در این حوزه شده است و امروزه درحال کاربردپذیر شدن این حوزه هستیم.
 
حوزه رمزارز در ایران ۱۵ میلیون نفر مخاطب دارد
امیرحسین راد، مدیرعامل نوبیتکس به عنوان نمایده شرکتی که در دوره قبلی الکامپ حضور داشته است تفاوت‌های دوره گذشته و دوره کنونی را این‌گونه توضیح داد: در چهارسال گذشته نه تنها در اکوسیستم ایران بلکه این حوزه در عرصه جهانی رشد چشمگیری را تجربه کرده است. برای مثال شرکت بایننس در سال‌های گذشته توانسته ارزشی معادل ۱۰۰ میلیارد دلار بدست آورد. کریپتو بخش مهمی از اقتصاد را به خود اختصاص داده است. با نگاهی آینده‌نگرانه دو ترند اصلی وجود دارد. یکی بلاک‌چین که هنوز تمرکززادی واقعی مورد انتظار را پیاده‌سازی نکرده است و هوش مصنوعی که می‌تواند تحولات بزرگی را رقم بزند. دنیا در حال رفتن به سمت این تکنولوژی‌ها است. بخش خصوصی هم محدودیت‌هایی دارد که همین موضوع باعث می‌شود پیگری این ترندها نیازمند ریل‌گذاری درست قانون‌گذاران و سیاست‌گذاران هم باشد.
 
او ادامه داد: در دو سه سال گذشته هم اکوسیستم رمز ارزی بزرگ شده و از حدی عبور کرده که دیگر صحبت از حذف کردنش بی‌معنا باشد، هم در حاکیت سطحی از آگاهی شکل گرفته که دست به اقدامات سلبی نزنند. هرچند کماکان دغدغه‌هایی وجود دارد، اما نوع نگاه به جای حذف این پدیده، به سمت محدود کردن رفته تا از این طریق دست و پای اکوسیستم بسته شود .
 
او در رابطه با گسترش رمزارز و کریپتو در زندگی مردم، گفت: شرط بزرگ شدن صنعت کریپتو، کاربردپذیر شدن این صنعت است و هر چه بلاکچین و رمزارز بیشتر با زندگی مردم عجین شود، صنعت بزرگتر می‌شود و استارتاپ‌های بزرگتری خواهیم داشت. برای این هدف باید دو اتفاق بیفتد؛ نخست اینکه رمزارز به عنوان ابزار پرداخت چه در تبادلات داخلی و چه خارجی شناخته و تایید شود که این موضوع رمزارز را با زندگی روزمره مردم پیوند می زند. اتفاق دیگری هم که باید بیفتد، ورود نهادهای سنتی به کریپتو است.
 
امیرحسین مردانی، مدیرعامل بیت‌پین در مورد ظرفیت‌های بازار گفت: بازار صرافی‌های ارزهای دیجیتال بزرگ و شامل چند بخش است. یکی از این بخش‌ها را افرادی تشکیل می‌دهند که با نگاه سرمایه‌گذاری مانند سایر بازارهای مالی از آن استفاده می‌کنند و براساس برآوردها حوزه رمزارز در ایران ۱۵ میلیون نفر مخاطب دارد. بخش دیگری از بازار برای افرادی است که صرافی را به عنوان یک نهاد مالی پیشرفته می‌بینند. این نگاه شامل موضوعی مانند کریپتوبنک هم می‌شود که مخاطبان آن شامل تمامی افراد می‌شود.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.