سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

June 27, 2023
11:30 سه شنبه، 6ام تیرماه 1402
کد خبر: 146725

انتشار جزئیات جدید از سرقت اسرار سامسونگ

وقتی چوی جین‌سئوگ، مدیر سابق سامسونگ، در سال ۲۰۱۸ با شرکت تایوانی فاکسکان قرارداد بست، از شبکه تامین کننده کارفرمای سابق خود برای سرقت اسرار و کمک به مشتری جدید خود برای راه اندازی یک کارخانه تراشه در چین استفاده کرد.
 
بر اساس کیفرخواستی که دادستان‌های کره جنوبی در ۱۲ ژوئن اعلام کردند، طبق برآورد هزینه‌هایی که سامسونگ الکترونیکس برای طراحی فناوری به سرقت رفته، هزینه کرده است، این سرقت بیش از ۲۰۰ میلیون دلار به این غول فناوری خسارت وارد کرده است.
 
در این اطلاعیه، از چوی نامی به میان نیامده و فقط جزئیات محدودی ارائه شده است، اما متعاقب این خبر، بعضی از رسانه‌ها، چوی و ارتباط او با فاکسکان را شناسایی کردند.
 
کیفرخواست منتشر نشده ۱۸ صفحه‌ای که توسط رویترز مشاهده شده است، حاوی جزئیاتی پرونده به جریان افتاده علیه چوی از جمله نحوه سرقت اسرار تجاری سامسونگ و جزئیات مربوط به کارخانه برنامه ریزی شده فاکسکان است.
 
چوی که از اواخر ماه مه در زندان به سر می‌برد، از طریق کیم پیلسونگ، وکیل خود، همه اتهامات را رد کرده است.
 
بر اساس این کیفرخواست، شرکت مشاوره "جین سمیکانداکتور، متعلق به چوی در سنگاپور، در اوت سال ۲۰۱۸ برنده قرارداد با فاکسکان شد.
 
دادستان‌های کره جنوبی مدعی هستند که چوی ظرف مدت چند ماه، تعداد زیادی از کارمندان سامسونگ و شرکت‌های وابسته‌اش را به همکاری جلب کرده و به طور غیرقانونی، اطلاعات محرمانه مربوط به ساخت یک کارخانه تولید تراشه را از دو پیمانکار به دست آورده است.
 
طبق این کیفرخواست، شرکت "جین سمیکانداکتور"، به طور غیرقانونی از اطلاعات محرمانه مربوط به مدیریت اتاق تمیز نیمه‌رسانا به دست آمده از چو یونگ سیک که در یکی از شرکتهای پیمانکاری به نام شرکت "آرشیتکت و مهندسی سامو" کار می‌کرد، استفاده کرده است.
 
اتاق‌های تمیز، تاسیسات تولیدی هستند که در آنجا، محیط بسته برای حذف گرد و غبار و سایر ذرات مضر برای تراشه‌های بسیار حساس، مهندسی شده اند.
 
شرکت سامو در سال ۲۰۱۲ در ساخت کارخانه تراشه سامسونگ در شیان چین مشارکت کرده بود.
 
دادستان‌ها مدعی هستند که شرکت چوی، به طور غیرقانونی نقشه‌های کارخانه سامسونگ در چین را از چانگ چان یوپ، کارمند شرکت هانمی گلوبال به دست آورده است. اما وکیل چوی به شدت ادعاهای ارائه شده در کیفرخواست را رد کرد.
 
به گفته وکیل چوی و یک فرد مطلع از این پرونده، این کارخانه پس از کنار کشیدن فاکسکان، هرگز ساخته نشد.
 
فاکسکان در بیانیه‌ای اعلام کرد از گمانه‌زنی‌ها پیرامون این پرونده حقوقی در کره جنوبی مطلع است، اما در مورد تحقیقات در جریان، اظهار نظر نمی‌کند. این شرکت تایوانی اعلام کرد: ما از قوانین و مقررات حاکم بر حوزه‌های قضایی که در آنجا فعالیت داریم، تبعیت می‌کنیم.
 
کیفرخواست دادستان‌های کره جنوبی، فاکسکان را به خلاف متهم نکرده است.
 
سامسونگ الکترونیکس که بزرگترین سازنده تراشه‌های حافظه در جهان است، با اشاره به تحقیقات در حال انجام، از اظهار نظر در این باره خودداری کرد.
 
سامسونگ موادی که چوی به دست آورده است را به عنوان کاملا محرمانه به حساب می‌آورد و از آنها از طریق چندین لایه حفاظتی، محافظت می کند و اجازه دسترسی فقط به افرادی را می دهد که در داخل شرکت و شرکای شخص ثالث، اختیار دارند.
 
چوی ۶۵ ساله که زمانی به عنوان یک ستاره در صنعت تراشه کره جنوبی شناخته می‌شد، به مدت ۱۷ سال در سامسونگ کار کرد و در این شرکت به توسعه تراشه‌های حافظه DRAM پرداخت و روی فناوری پردازش ویفر کار کرد و جوایز داخلی را برای پیشبرد فناوری DRAM این شرکت دریافت کرد. چوی در سال ۲۰۰۱، سامسونگ را ترک کرد و متعاقبا در شرکت اس کی هاینیکس به مدت بیش از هشت سال کار کرد. او به عنوان مدیر ارشد فناوری در بخش‌های تولید و تحقیقات اس کی هاینیکس فعالیت داشت و به سودآور شدن این تراشه‌ساز زیان‌ده کمک کرد.
 
 بر اساس کیفرخواست، کارخانه جدید فاکسکان ظرفیت تولید ۱۰۰ هزار ویفر در ماه را با استفاده از فناوری تراشه حافظه DRAM بیست نانومتری برنامه‌ریزی کرده بود، اگرچه تراشه DRAM بیست  نانومتری، سال‌ها از جدیدترین فناوری ۱۲ و ۱۴ نانومتری سامسونگ عقب است اما هنوز توسط کره جنوبی یک فناوری ملی مهم قلمداد می‌شود. دولت کره جنوبی انتقال چنین فناوری‌هایی را به خارج از کشور قدغن کرده است، مگر این که از طریق مجوز یا مشارکت قانونی تایید شده باشد.
 
بر اساس گزارش رویترز، چوی به همراه پنج کارمند سابق و فعلی شرکت جین سمیکانداکتور و یک کارمند پیمانکار سامسونگ متهم شده است. اطلاعات دادگاه نشان می‌دهد که جلسه محاکمه قرار است در ۱۲ ژوئیه آغاز شود.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.