فناوری اطلاعات

July 3, 2023
12:11 دوشنبه، 12ام تیرماه 1402
کد خبر: 147030

رئیس مایکروسافت: هوش مصنوعی تهدیدی علیه موجودیت بشر نیست اما باید کنترل شود

«برد اسمیت»، رئیس مایکروسافت، می‌گوید اگرچه باور ندارد که هوش مصنوعی می‌تواند موجودیت بشر را تهدید کند، اما باید برای آن قانون‌گذاری کرد.
 
 
«برد اسمیت»، رئیس مایکروسافت، در مصاحبه‌ای تازه اعلام کرده است که باور ندارد هوش مصنوعی تهدیدی علیه موجودیت بشر باشد، اما باید کنترل شرایط را در دست بگیریم و قوانین لازم را برای این فناوری تدوین کنیم.
 
برد اسمیت در مصاحبه‌ای با یورونیوز در بروکسل گفت: «ما به ترمزهایی برای حفظ ایمنی نیاز داریم. این ترمزها باید اطمینان پیدا کنند که هوش مصنوعی تحت کنترل انسان‌ها باقی می‌ماند. ما قادر به انجام این کار هستیم و حالا زمان مناسبی است که کنار یکدیگر جمع شویم و راهی برای این مسئله پیدا کنیم.»
 
رئیس مایکروسافت باور دارد که ما باید در لایه‌های مختلفی به سراغ این مشکل برویم تا همواره این فناوری را تحت کنترل داشته باشیم. اسمیت می‌گوید: «فکر می‌کنم اگر به‌درستی این کار را انجام دهیم، متوجه خواهیم شد که هوش مصنوعی یک ریسک وجودی نیست.»
 
مایکروسافت اقدامات اروپا برای کنترل هوش مصنوعی را تحسین می‌کند
به‌دنبال آغاز گفت‌وگوها میان مؤسسات اروپایی درباره قانون‌گذاری در این اتحادیه پیرامون هوش مصنوعی، اسمیت هم به این قاره سفر کرده است تا دراین‌باره صحبت کند. اسمیت می‌گوید اقدامات اتحادیه اروپا درزمینه قانون‌گذاری برای هوش مصنوعی از نظر مایکروسافت شایسته تحسین بوده است. بااین‌حال، در مقیاس جهانی همکاری‌های بیشتری باید شکل بگیرد تا این فناوری از کنترل خارج نشود.
 
رئیس مایکروسافت می‌گوید: «واقع‌گرایانه و درواقع ضروری است که به‌دنبال سطح گسترده‌ای از همکاری‌های بین‌المللی برای قانون‌گذاری درزمینه هوش مصنوعی باشیم. دولت‌ها باید گرد هم بیایند و فکر می‌کنم کلید این کار متمرکزشدن است. نباید سعی کنیم 100 کار مختلف را با هم انجام دهیم؛ باید 8 یا 10 کار را که مهم‌تر هستند، انجام دهیم، آن‌ها را اولویت‌بندی کنیم، یک قالب الگویی بسازیم و بعد اقدامات لازم را بسط دهیم.»
 
برد اسمیت معتقد است که با این سازوکار، دولت‌ها می‌توانند متمرکز شوند و همکاری داشته باشند. آمریکا و اروپا در ماه مه از برنامه‌هایی برای تبعیت از یک مجموعه اصول رفتاری مشخص در حوزه هوش مصنوعی خبر دادند که می‌تواند گامی مهم در بحث همکاری‌های بین‌المللی باشد. اسمیت خواستار مشارکت دیگر کشورها در این همکاری‌ها شده است و باور دارد که در آینده این مشارکت‌ها احتمالاً اجباری خواهند شد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.