فناوری اطلاعات

July 3, 2023
15:37 دوشنبه، 12ام تیرماه 1402
کد خبر: 147064

فرآیند اعطای اعتبار مالیاتی به شرکت‌های دانش بنیان مشخص شد

اعتبار مالیاتی براساس ماده ۱۱ قانون جهش تولید دانش بنیان به ابزارهای سیاستی معاونت علمی، افزوده شده و شیوه نامه تخصیص اعتبار مالیاتی معاونت علمی‌ریاست جمهوری ابلاغ شد.
 
اعتبار مالیاتی ابزار جدیدی است که براساس ماده ۱۱ قانون جهش تولید دانش بنیان از سال ۱۴۰۲ به جعبه ابزارهای سیاستی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری اضافه شده است.
 
این ابزار در دو قالب اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه (بند ب ماده ۱۱) و اعتبار مالیاتی سرمایه گذاری (بند ت ماده ۱۱) می‌تواند به عنوان راهکار مکمل برای تامین مالی برنامه‌هایمعاونت عمل کند. از اینرو لازم است سازو کار مناسب برای به کارگیری این ابزار توسط بخش‌های مختلف معاونت طراحی و پیاده سازی شود.
 
براساس این گزارش، دراین شیوه‌نامه فرآیند اعطای اعتبار مالیاتی به شرکت‌های متقاضی ارائه شده است که بدین شرح است:
 
۱-زیرمجموعه‌های معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان، شامل همه معاونت‌ها، مراکز و ستادهای توسعه فناوری و ستادهای توسعه اقتصادی دانش‌بنیان بخشی مکلفند بخش قابل توجهی از سبد برنامه‌ها و پروژه‌های موضوعی خود را با استفاده از منابع اعتبار مالیاتی اجرا کنند و باید نسبت مناسبی بین بودجه جاری آن‌ها و اعتبار مالیاتی مدیریتشده توسط آن‌ها وجود داشته باشد.
 
۲-دبیرخانه اجرایی برنامه اعتبار مالیاتی برای اجرای فرآیندارزیابی کارشناسی پروژه‌های اعتبار مالیاتی ذیل معاونت توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان تشکیل و فعالیت می‌کند. ایندبیرخانه موظف است براساس دستورالعمل اجرایی مصوب شورای راهبردی فناوری‌ها و تولیدات دانش بنیان مورخ 21 دیماه 1401 و از طریق شبکه کارگزاران تخصصی و کارشناسان فنی ذیصلاح پروژه‌های اعتبار مالیاتی ارائه شده توسط شرکت‌ها را دسته بندی و ارزیابی کرده و گزارش آن را برایتصمیم‌گیری نهایی به کمیته‌های اعتبار مالیاتی ذکر شده در بند ۳ شیوه‌نامه حاضر ارائه کند.
 
۳-کمیته‌های اعتبار مالیاتی با عضویت اعضای اعلام شده در جدول تشکیل می‌شود. مبنای این تقسیم بندی سطح آمادگیفناوری ۱(TRL) مورد نظر برای خروجی پروژه‌های تحقیق و توسعه معرفی شده توسط شرکت‌های متقاضی برای استفاده از اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه خواهد بود.
 
 
تبصره ۱: تصمیمات کمیته‌های اعتبار مالیاتی با اکثریت ۲رای از طرف سه عضو معتبر خواهد بود.
 
۴- جلسات کمیته‌های اعتبار مالیاتی در صورت وجود تقاضا از طرف شرکت‌ها به صورت هفتگی تشکیل خواهد شد. در بخش اول این جلسات دبیرخانه فهرست پروژه‌های جدید متقاضیاستفاده از اعتبار مالیاتی و کارگزار ارزیابی پیشنهادی را برای هریک اعلام می‌کند و در صورت تائید، پروژه‌ها توسط دبیرخانه به کارگزاران ارزیابی ارجاع می‌شوند. در بخش دوم جلسه، پروژه‌هایی که نتیجه ارزیابی کارشناسی آن‌ها آماده شده، برای جمع بندی و تصمیم‌گیری نهایی به اعضای کمیتهارائه خواهد شد.
 
نتیجه نهایی پروژه‌ها پس از تصمیم‌گیری در کمیته توسط دبیرخانه از طریق سامانه اعتبار مالیاتی به شرکت‌هایمتقاضی اعلام می‌شود.
 
تبصره ۲: اعضای کمیته می‌توانند برای ارزیابی پروژه‌هاکارگزار دیگری غیر از کارگزار معرفی شده توسط دبیرخانهمعرفی کنند. در صورت ذیصلاح بودن کارگزار معرفی شده و تائید اکثریت اعضای کمیته، پروژه برای ارزیابی به آن کارگزار ارجاع خواهد شد.
 
۵-در صورتی که اعضای کمیته‌های موضوعی طبق برنامه توافق شده در جلسات هفتگی شرکت نکنند و اکثریت مورد نیاز(۲ رای) برای تصمیم گیری محقق نشود. گزارش جلسه و فهرست پروژه‌ها به همراه نظرات معاونت توسعه شرکت‌های دانش بنیانتوسط دبیرخانه به اعضای غایب ارسال خواهد شد. ایناعضای باید نظرات خود را حداکثر تا ۳ روز کاری پس از دریافت گزارش ارزیابی، برای نهایی سازی نتیجه ارزیابیپروژه‌ها به دبیرخانه اعلام کنند. در غیر اینصورت نتیجهارزیابی اعلام شده توسط معاونت توسعه شرکت‌های دانش بنیان به عنوان نظر مورد تائید کمیته محسوب شده و معتبر خواهد بود.
 
۶-شیوه‌نامه جذب و نظارت برکارگزاران به پیشنهاد دبیرخانهبرنامه اعتبار مالیاتی در کمیته‌های موضوعی به تصویبرسیده و کارگزاران تخصصی همکار برنامه اعتبار مالیاتی به تایید کمیته‌های موضوعی خواهد رسید.
 
۷-کمیته‌های اعتبار مالیاتی، میزان اعتبار مصوب در خصوص پروژه‌های تعریف شده توسط بخش‌های مختلف معاونت نظیر ستادهای توسعه فناوری و ستادهای توسعه اقتصاد دانش بنیان را ماهیانه به معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور گزارش می‌کنند.
 
۸-دبیرخانه محتوای ترویجی مناسب را برای معرفی برنامه اعتبار مالیاتی تهیه و پس از تائید کمیته‌های اعتبار مالیاتی منتشر کرده و همچنین در اختیار بخش‌های مختلف زیرمجموعه معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان قرار می‌دهد. دبیرخانه مشاوره و آموزش‌های لازم را به بخش‌هایمعاونت و شرکت‌ها و سازمان‌های متقاضی معرفی شده توسط آن‌ها ارائه می‌کند.
 
۹-با توجه به آن که تخصیص اعتبار مالیاتی منوط به ارزیابی و تائید کمیته‌های سه گانه اعتبار مالیاتی است، بخش‌های مختلف معاونت به عنوان مبادی معرفی، موظفند ضوابط و شرایط برخورداری از اعتبار مالیاتی را براساس آئین نامه و دستورالعمل اجرایی مصوب و مستندات منتشر شدهتوسط کمیته‌ها به متقاضیان اطلاع رسانی کرده و از هرگونه وعده قطعی قبل از تائید پروژه‌ها توسط کمیته اعتبار مالیاتیاجتناب کنند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.