تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

July 4, 2023
9:11 سه شنبه، 13ام تیرماه 1402
کد خبر: 147073

بسترهای نسخه الکترونیکی و امضای دیجیتال پزشکان فراهم نیست

مشاور سلامت الکترونیک سازمان نظام پزشکی از دریافت گواهی امضای دیجیتال در بیش از ۷۰ درصد جامعه پزشکی خبر داد و گفت: بسترهای کاربردی‌سازی امضای دیجیتال پزشکان فراهم نیست و باید بیمه‌ها و سامانه‌های مربوط به نسخ الکترونیک در این زمینه ورود کنند.
 
 
حسین ریاضی افزود: اکنون بیش از ۴۵ هزار گواهی امضای دیجیتال توسط سازمان نظام پزشکی برای پزشکان صادر می‌شود و تقریبا بیش از ۷۰ درصد جامعه پزشکی که مطب فعال دارند و خدمت ارایه می‌دهند نسبت به دریافت گواهی امضا الکترونیکاقدام کرده‌اند.
 
وی اظهار داشت: در بحث گواهی امضای دیجیتال پزشکان، صدور گواهیامضای دیجیتال است که توسط سازمان نظام پزشکی در حال اجرا بوده و با توجه به اینکه تاریخ انقضای گواهی امضا دیجیتال یک یا دو سال است باید پزشکان مجددا درخواست تمدید گواهی امضا داشته باشند.
 
ریاضی توضیح داد: مهم‌تر از صدور گواهی امضای دیجیتال، کاربردیساز آن است که این موضوع از حیطه سازمان خارج بوده و توسط سامانه‌ها و پنل‌های بیمه‌ای و سازمان‌های بیمه‌گر که رسیدگی الکترونیک به اسناد را انجام می‌دهند یا سازمان‌هایی که با وزارت بهداشت در ارتباط‌ هستند، طبق قانون باید بحث کاربردی‌سازی امضا را بر عهده داشته باشند وعلمیات اجرایی آن را انجام دهند.
 
وی افزود: بر اساس قانون تجارت الکترونیک برای اسنادپذیری اسناد الکترونیک مفهومی‌به نام امضای دیجیتال در نظر گرفته شده، مجموعه وزارت صنعت معدن و تجارت زیر ساخت این گواهی را صادر کرده‌اند و دستگاه‌ها بر اساس نیازشان مجوز دریافت می‌کنند.
 
ریاضی ادامه داد: در حوزه سلامت نیز وزارت بهداشت مجوز مرکز میانی گواهی امضای الکترونیک را در حوزه سلامت پیگیر است و اینزیر ساخت را با تفاهم نامه‌ای که در سال‌های قبل با سازمان نظام پزشکیمنعقد کرده در اختیار سازمان نظام پزشکی کشور قرار داده تا اینسازمان نسبت به صدور بستر برای پزشکان اقدام کند.
 
مشاور سلامت الکترونیک سازمان نظام پزشکی تاکید کرد: کاربردی‌سازی گواهی امضا الکترونیک صرفا صدور این گواهی امضا توسط سازمان نظام پزشکی نیست و هنوز سازمان‌های بیمه‌گر بصورتعملیاتی سرویس‌ها و پنل‌های نسخه الکترونیک‌شان را کاربردینکرده‌اند.
 
به گفته ریاضی، اصلی‌ترین کاربرد امضای دیجیتال، انکار ناپذیرینسخ الکترونیک است و وقتی گواهی امضای دیجیتال در اسناد دیجیتال مورد استفاده قرار می‌گیرد، سازمان بهره بردار مانند بیمه‌هاکه از سند استفاده می‌کنند مطمئن می‌شوند این سند از نظر اصالت و هویت خدشه‌ای بدان وارد نیست و اگر تغییری در سند اتفاق بیفتد یاسند الکترونیک مخدوش شود از روی گواهی امضای دیجیتال مشخص می‌شود و می‌توان اصالت اسناد پزشکی را سنجید.
 
در خبر دیگری بر خلاف این اظهارات رییس مرکز آمار و فناوری اطلاعات سازمان بیمه سلامت گفت: نمودار تحلیلی سامانه نسخه الکترونیکنشان می‌دهد مشارکت پزشکان در طرح نسخه الکترونیک رشد ۱۵ درصدیدارد.
امیر حسین حبیبیان رییس مرکز آمار و فناوری اطلاعات سازمان بیمه سلامت در گفت و گو با خبرگزاری صدا و سیما گفت: مشارکت پزشکان با طرح نسخه الکترونیک در مقایسه با پارسال با رشد ۱۵ درصدی همراه است.
 
رییس مرکز آمار و فناوری اطلاعات سازمان بیمه سلامت گفت: در سه ماه اول امسال ۲۱ هزار پزشک جدید در طرح نسخه الکترونیک مشارکت کردند و در مقایسه با همین مدت از سال پیش ۲ برابر افزایش داشته است.
 
حبیبیان با بیان اینکه ۹۸ هزار پزشک در خرداد امسال با این طرح همکاری داشته اند،گفت: از این ۹۸ هزار پزشک ۸۷ هزار نفر به صورت الکترونیک و حدود ۱۱ هزار نفر به صورت نیمه الکترونیک نسخ خود را صادر کرده‌اند.
 
رییس مرکز آمار و فناوری اطلاعات سازمان بیمه سلامت افزود: در نمودار‌های تحلیلی شاهد افزایش مشارکت هستیم به گونه‌ای که پس از الزام قانون به اجرای نسخه الکترونیک پس از اول دی ۱۴۰۰، ۷۹ هزار نفر بود و اکنون به ۹۸ هزار نفر رسیده است.
 
حبیبیان گفت: به صورت ماهانه هم این افزایش مشارکت دیده می‌شودبه گونه‌ای که در خرداد پارسال ۷۸ هزار پزشک و در خرداد امسال ۹۸ هزار پزشک نسخه الکترونیک نوشتند.
 
رییس مرکز آمار و فناوری اطلاعات سازمان بیمه سلامت گفت: پزشکانیکه به صورت نیمه الکترونیک نسحه نوشته اند هم حدود ۸ هزار و ۵۰۰ نفر کاهش داشته است.
 
حبیبیان گفت: در تفکیک استانی نیز این مشارکت نسخه نویسیالکترونیک دیده می‌شود، پزشکان استان‌های بوشهر، یزد و هرمزگانمشارکت ۹۸ درصدی با این طرح داشته اند و پزشکان استان‌های خراسان رضوی و قم نیز مشارکت ۸۰ درصدی دارند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.