فناوری اطلاعات

July 5, 2023
9:26 چهارشنبه، 14ام تیرماه 1402
کد خبر: 147124

نشست مشترک وزیر ارتباطات و رییس سازمان بازرسی کل کشور برگزار شد

وزیر ارتباطات در نشست با رییس سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به فعالیت های در دست اقدام، از برنامه برای هوشمند شدن ۲۰ درصد از خدمات ارایه شده در پنجره ملی خدمات دولت هوشمند، ایجاد ۲۰ میلیون پوشش فیبرنوری منازل و کسب و کارها تا پایان دولت و دستاوردهای بدست آمده در پلتفرم های بومی گفت.
 
 
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، امروز (سه شنبه) نشست مشترکی میان عیسی زارع پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و ذبیح اله خدائیان رییس سازمان بازرسی کل کشور برگزار شد.
 
در این جلسه زارع پور با اشاره به راه اندازی پنجره ملی خدمات دولت هوشمند در سال گذشته گفت: خوشبختانه به همت همکارانم در سازمان فناوری اطلاعات و پشتیبانی و همراهی سازمان امور استخدامی، پنجره ملی خدمات دولت هوشمند در سال گذشته راه اندازی شد و تا الان بیش از 97 درصد از دستگاه های اجرایی به آن پیوسته اند و بیش از سه هزار خدمت در بستر آن به مردم ارایه می کنند.
 
وی با اشاره به نقش آن در ایجاد شفافیت و مبارزه با فساد، افزود: وقتی خدمات به صورت تجمیع شده و فقط با یک بار احراز هویت در اختیار کاربران قرار می گیرد، مردم می توانند به صورت غیرحضوری و با دقت و کیفیت بالاتری خدمات مورد نیاز خود را در هر ساعت از شبانه روزی و بدون مراجعه حضوری دریافت کنند.
وزیر ارتباطات از برنامه این وزارتخانه برای هوشمند سازی حداقل 20 درصد از خدمات ارایه شده در بستر پنجره ملی خدمات دولت هوشمند در سال جاری خبر داد و تصریح کرد: امسال قرار است بخشی از خدمات در دسترس مردم به صورت هوشمند یعنی بدون نیاز به ارایه مدرک و با انجام خودکار استعلامات، خدمات در اختیار کاربران قرار بگیرد.
 
زارع پور همچنین از افزایش سهم اقتصاد دیجیتال از تولید ناخالص ملی به 7.5 درصد خبر داد و گفت: بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته این سهم تا پایان دولت به 10 درصد افزایش خواهد یافت.
وی با بیان اینکه از برنامه های مهم دولت سیزدهم ایجاد دسترسی های سریع و پایدار برای توسعه کسب و کارهای حوزه اقتصاد دیجیتال و افزایش سهم این حوزه از تولید ناخالص ملی است، افزود: البته در حوزه ارتباطات ثابت، کشور با عقب ماندگی های جدی روبروست، تصریح کرد: انباشت این عقب ماندگی باعث شده تا بار زیادی از ترافیک مصرفی مردم به سمت شبکه همراه سوق پیدا کند که در نتیجه کاهش کیفیت شبکه همراه را بدنبال داشته است. از همین رو در برنامه ریزی گسترده ای طرح ملی فیبرنوری منازل و کسب و کارها در دست اجرا قرار گرفت.
 
وزیر ارتباطات با اشاره به اینکه در طرح موسوم به FTTx تا پایان کار دولت سیزدهم، 20 میلیون فیبرنوری منازل و کسب و کارها ایجاد می شود، خاطرنشان کرد: با احداث فیبرنوری در همه شهرهای کشور، زیرساخت بسیار مناسبی در دسترس کاربران، فعالان کسب و کار، متخصصان و نخبگان قرار می گیرد تا این امکان فراهم شود تا مطابق برنامه هفتم توسعه سهم اقتصاد دیجیتال از 7.5 درصد تولید ناخالص ملی به 15 درصد برسد.
 
زارع پور با بیان اینکه با تکمیل طرح فیبرنوری منازل و کسب و کارها، بار ترافیکی بخش ارتباطات همراه نیز کاهش یافته و شاهد افزایش محسوس کیفیت آن خواهیم بود، گفت: همچنین با اتصال BTS های تلفن همراه از طریق فیبرنوری زمینه افزایش کیفیت و پایداری شبکه همراه را نیز فراهم خواهد کرد.
وی همچنین با اشاره به محدودیت ایجاد شده برای تعدادی از پلتفرم های آمریکایی از سوی مراجع ذیصلاح، افزود: وزارت ارتباطات بر اساس وظیفه ذاتی خود تمام تلاش خود را می کند تا بسترهای مناسب برای رفع نیاز مردم فراهم باشد که از این رو با تلاش و مجاهدت متخصصان داخلی و حمایت این وزارتخانه پلتفرم های بومی توانستند دستاوردهای قابل توجهی را بدست بیاورند به گونه ای که امروز با پذیرایی از میلیون ها ایرانی، پاسخگوی نیاز آنها هستند.
 
ذبیح اله خدائیان رییس سازمان بازرسی کل کشور نیز در این نشست با تاکید بر اهمیت امنیت شبکه ملی اطلاعات، پیشرفت صورت گرفته در فرایند احداث شبکه ملی اطلاعات را در دولت سیزدهم قابل توجه برآورد کردند.
وی افزود: امروز همه به اهمیت فناوری اطلاعات پی برده اند، افزود: در مقابل پدیده هایی ناشی از فناوری اطلاعات در جامعه نمی توان مقاومت کرد و تاثیرات آن را نمی توان نادیده گرفت.
خدائیان با تمجید از اقدامات و فعالیت های انجام شده در وزارت ارتباطات در دوره اخیر، بر ضرورت تبیین موضوعات و فعالیت های انجام شده تاکید کرد و اطلاع رسانی از تلاشی که در این وزارتخانه برای توسعه خدمات مورد نیاز مردم را ضروری دانست.
 
رییس سازمان بازرسی کل کشور با انتقاد از حجم پیامک های تبلیغاتی ارسالی برای مشترکان، از وزیر ارتباطات خواست تا در این مورد اقدامات لازم را انجام دهد.
 
وی با اشاره به راه اندازی پنجره ملی خدمات دولت هوشمند، افزود: وقتی که خدمات قرار است غیرحضوری شود و به صورت هوشمند ارایه شود دیگر نظارت سنتی امکان پذیر نیست و نظارت نیز باید الکترونیکی و هوشمند شود.
خدائیان، فناوری اطلاعات را یکی از راهکارهای قابل اهمیت برای کوچک شدن دولت برشمرد و اظهار کرد: اگر بخواهیم با فساد مبارزه کنیم و کار مردم را تسهیل و آن را سرعت و دقت را افزایش دهیم راهی جز حرکت به سمت فناوری اطلاعات نداریم.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.