اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

July 5, 2023
10:41 چهارشنبه، 14ام تیرماه 1402
کد خبر: 147131

کارگروه رسیدگی به وضعیت کندی اینترنت آغاز به کار کرد

سخنگوی امور مجلس مرکز ملی فضای مجازی از آغاز به کار کارگروه رسیدگی به موضوع کندی اینترنت خبر داد.
 
 
 
 
هفته گذشته بود که ابراهیم رئیسی در جلسه شورای عالی فضای مجازی دستور به تشکیل کارگروهی متشکل از نمایندگانی از مرکز ملی فضای مجازی و وزارت ارتباطات داد تا موضوع کندی سرعت اینترنت و گلایه‌های مردم در این خصوص را پیگیری کنند.
 
اعضای این کارگروه موظف شدند حداکثر تا یک‌ ماه آینده نتیجه این بررسی و راهکارهای رفع دغدغه‌های مردم در این زمینه را ارائه کنند. حالا امیر خوراکیان، سخنگو و معاون حقوقی و امور مجلس مرکز ملی فضای مجازی، اعلام کرده که این کارگروه تشکیل شده و آغاز به کار کرده است.
 
به گفته خوراکیان مسئولیت این کارگروه بر عهده مرکز ملی فضای مجازی است و اعضای آن تعدادی از اعضای حقیقی شورای عالی فضای مجازی، تعدادی از مدیران و کارشناسان مرکز ملی فضای مجازی و تعدادی از همکاران وزارت ارتباطات هستند.
 
او در این زمینه به خبرگزاری مهر گفت: «در کنار گزارش‌هایی که از بهبود وضعیت اینترنت یا توسعه زیرساخت‌ها و شبکه در کشور داده می‌شود اما کاربر و به خصوص کسب‌وکارها نباید در استفاده از اینترنت که همه جوانب مختلف زندگی به این فضا مرتبط می‌شود، مشکل داشته باشند؛ این موضوع دغدغه رئیس جمهور نیز هست.»
 
خوراکیان در ادامه اضافه کرده است که با وجود این دغدغه، رئیس‌ جمهور دستور داده است تا در کنار گزارش‌هایی که از توسعه شبکه و تحولات فنی در این حوزه داده می‌شود، کارگروهی به بررسی نگاه عموم کاربران و کسب‌وکارها به وضعیت اینترنت و نحوه استفاده از آن و کیفیتش، اعم از سرعت و کیفیت، بپردازد و بتواند گزارشی را در این زمینه برای شورای عالی فضای مجازی تهیه کند.
 
او درباره هدف از تهیه این گزارش‌ها چنین توضیح داد: «از این طریق متوجه می‌شویم که بین گزارش‌هایی که از وضعیت اینترنت داده می‌شود و واقعیتی که مردم و کاربران از این موضوع درک می‌کنند، تفاوت یا اشکالی وجود دارد یا خیر؛ این اشکال دقیقاً کجاست و با چه تصمیمات و چه اصلاحاتی، اعم از اصلاحات فنی و اصلاحات فرایندی، مشکل برای مردم حل می‌شود.»
 
معاون حقوقی و امور مجلس در مرکز ملی فضای مجازی با بیان این که ساز و کار بررسی این موضوع بناست در همین کارگروه مشخص شود، درباره نحوه احتمالی کار این کارگروه گفت: «این گزارش‌ها احتمالا به صورت نظرسنجی‌های مستقیم و غیر مستقیم از کسب‌وکارها و عموم مردم، گزارش‌های فنی از مراکز مرتبط در کشور در اپراتورها و وزارت ارتباطات و از طریقی که این کار گروه تشخیص دهد، تهیه می‌شود.»
 
خوراکیان اعتقاد دارد که این کارگروه می‌تواند در رفع مشکلات مربوط به اینترنت کارگشا باشد: «می‌توانیم فضایی را فراهم کنیم که حقیقتا استفاده از اینترنت و انجام امور روزانه و مربوط به کسب‌وکارها در این فضا با کندی و مشکل مواجه نباشد.»
 
هرچند ابراهیم این کارگروه را موظف کرده بود که ظرف یک ماه آینده نتیجه بررسی‌ها و راهکارهای رفع مشکلات کندی اینترنت را ارائه دهند اما سخنگوی مرکز ملی فضای مجازی اعلام کرده است که «زمان مشخصی در مصوبه وجود ندارد اما این کارگروه در حداقل زمان ممکن این گزارش‌ها را تهیه می‌کند و به محض تهیه شدن در دستور شورای عالی فضای مجازی قرار می‌گیرد.»
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.