فناوری اطلاعات

July 7, 2023
14:45 جمعه، 16ام تیرماه 1402
کد خبر: 147189

قطع همکاری با سامسونگ؛ گوگل اولین پردازنده‌ کاملا اختصاصی تنسور را تولید می‌کند!

به ادعای منابع آگاه، گوگل تا سال ۲۰۲۵ با واحد تراشه‌سازی سامسونگ قطع همکاری می‌کند و پردازنده‌هایی کاملا اختصاصی می‌سازد.
 
خبرگزاری اینفورمیشن در گزارشی اختصاصی به‌نقل از منابع آگاه می‌نویسد گوگل قصد داشته در سال ۲۰۲۴ اولین پردازنده‌ی کاملا اختصاصی سری تنسور را تولید کند، اما تاریخ تولید را تا سال ۲۰۲۵ به تأخیر انداخته است.
 
پردازنده‌های فعلی سری تنسور، نسخه‌ی اصلاح‌شده‌ی اگزینوس سامسونگ هستند و در گوشی‌های پیکسل استفاده می‌شوند. ظاهرا گوگل در پی جایگزینی این پردازنده‌ها با تراشه‌ی Redondo بوده است؛ اما اکنون روی تراشه‌ی سفارشی دیگری با کدنام Laguna کار می‌کند.
 
یکی از مدیران سابق تیم تراشه‌ی گوگل که نخواسته است هویتش فاش شود، می‌گوید چالش‌های مربوط‌به حفظ کارمندان و هماهنگی تیم‌های آمریکایی و هندی گوگل تا حدی روی تأخیر در تولید تراشه‌ی اختصاصی این شرکت اثر گذاشته است.
 
تیم مسئول پروژه‌ی جدید گوگل از تصمیم این شرکت برای لغو توسعه‌ی «چندین تراشه‌ی تنسور» در دو سال اخیر بسیار ناراحت شده‌اند.
 
مسیری که گوگل طی کرده است ما را یاد متا می‌اندازد. متا مدت‌ها در تلاش بود تراشه‌ی سفارشی برای دستگاه‌های واقعیت مجازی و واقعیت افزوده بسازد اما در نهایت با کوالکام قرارداد امضا کرد تا سراغ استفاده از تراشه‌های سری Snapdragon XR برود.
 
ظاهرا گوگل همچنان به استفاده از تراشه‌های نیمه‌سفارشی سامسونگ علاقه دارد، اما می‌خواهد خط تولید را به TSMC منتقل کند. TSMC بزرگ‌ترین تولیدکننده‌ی قراردادی تراشه در دنیا است و مشتریانی نظیر اپل دارد.
 
طبق گزارش جدید، پردازنده‌ی Laguna قرار است مبتنی‌بر «فناوری پکیجینگ پیشرفته‌ای باشد که تقریبا به‌صورت کاملا انحصاری توسط اپل استفاده می‌شود.» این فناوری بهره‌وری مصرف انرژی را بهبود می‌دهد و به تولید پردازنده‌ای کم‌ضخامت منتهی می‌شود.
 
منابع آگاه می‌گویند اعضای تیم تنسور نتوانسته‌اند طراحی تراشه‌ی Redondo را در سال ۲۰۲۲ به TSMC بدهند تا تولید آزمایشی شروع شود. همین موضوع در نهایت باعث شد گوگل تولید انبوه Redondo را لغو کند. مدیر سابق این شرکت می‌گوید Redondo قرار است تراشه‌ای آزمایشی باشد تا مهندسان تیم تنسور بتوانند برای تولید هرچه‌بهتر Laguna آماده شوند.
 
پردازنده‌ی Laguna احتمالا در نهایت با نام Tensor G5 رونمایی می‌شود و مبتنی‌بر لیتوگرافی سه نانومتری TSMC خواهد بود. لیتوگرافی سه نانومتری تأثیر قابل‌توجهی بر کاهش مصرف انرژی و افزایش قدرت پردازشی می‌گذارد و احتمالا تقاضا برای آن بسیار زیاد خواهد بود. شایعه‌ها می‌گویند اپل ۹۰ درصد از ظرفیت تولید نسل اول لیتوگرافی سه نانومتری TSMC را رزرو کرده است.
 
گوگل قصد دارد تا سال ۲۰۲۵ به‌طور کامل تراشه‌های سامسونگ را کنار بگذارد و تنسور را به تراشه‌ای اختصاصی تبدیل کند. به گفته‌ی اینفورمیشن، غول آمریکایی صنعت جست‌و‌جو فعلا می‌خواهد هسته‌های آرم را برای تراشه‌هایش تهیه کند.
 
پردازنده‌های تنسور همچون اگزینوس با داغی بیش‌ازحد مواجه می‌شوند و این موضوع یکی از بزرگ‌ترین انتقادات به گوشی‌های پیکسل است. کنار گذاشتن طراحی سامسونگ می‌تواند به گوگل برای رقابت شدیدتر با اپل کمک کند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.