سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

July 10, 2023
12:50 دوشنبه، 19ام تیرماه 1402
کد خبر: 147355

محققان با استفاده از یک پوشش فلزی، عمر باتری‌ها را تا 44 درصد افزایش دادند

دانشمندان می‌گویند با استفاده از یک پوشش فلزی در آند باتری‌ها می‌توان ظرفیت ذخیره‌سازی انرژی و عمر آن‌ها را بیشتر کرد.
 
 
 
 
دانشمندان مدت‌هاست که در تلاش برای بهبود ظرفیت و عمر باتری‌های لیتیومی هستند. حالا گروهی از پژوهشگران توانسته‌اند از طریق پوشاندن آندهای سیلیکون با ذرات فلزی لیتیوم تثبیت‌شده (SLMP) عملکرد این باتری ارتقا دهند و شارژدهی آن‌ها را تا حداکثر 44 درصد بالاتر ببرند.
 
محققان دانشکده مهندسی «جورج آر. براون» از دانشگاه رایس دریافته‌اند که با استفاده از یک پوشش فلزی در باتری‌های لیتیومی می‌توانند عمر آن‌ها را بین 22 تا 44 درصد افزایش دهند. علاوه‌براین، استفاده از سیلیکون به‌جای گرافیت در این باتری‌ها می‌تواند چگالی انرژی را در آن‌ها به‌طرز چشمگیری بیشتر کند.
 
«سیبانی لیزا بیس‌وال»، مهندس زیست‌مولکولی و شیمی‌دان دانشگاه رایس می‌گوید: «سیلیکون یکی از موادی است که واقعاً قابلیت بهبود چگالی انرژی در سمت آند باتری‌های لیتیوم-یونی را دارد. به همین خاطر تلاش‌هایی در دنیای علوم باتری‌ها درحال انجام است تا آندهای گرافیتی جای خود را به نمونه‌های سیلیکونی دهند.»
 
 
افزایش عمر باتری‌ها با استفاده از پوشش فلزی در آندهای سیلیکونی
بااین‌حال، سیلیکون هم مشکلات خاص خودش را دارد. برای مثال، این ماده می‌تواند از طریق فرایندهای خاصی موجب تخلیه لیتیوم شود و پایداری باتری‌ها را در چرخه‌های انتهایی شارژ و دشارژ پایین بیاورد. ازاین‌رو، دانشمندان به روش تازه‌ای برای لیتیوم‌دارکردن باتری‌ها دست پیدا کرده‌اند که می‌تواند پایداری آن‌ها را بهبود ببخشد.
 
لیتیوم‌دارکردن باتری‌ها سازوکار جدیدی نیست، اما محققان از یک ماده فعال سطحی استفاده کرده‌اند که اجازه پراکنده‌سازی یکسان ذرات روی باتری را می‌دهد. با این کار، ذرات دیگر تجمع پیدا نمی‌کنند و می‌توانند به‌صورت یکدست پخش شوند.
 
محققان همچنین به اهمیت کنترل ظرفیت چرخه‌های سلولی اشاره کرده‌اند. «کوان انگوین»، دیگر پژوهشگر ارشد این تحقیق می‌گوید: «اگر ظرفیت چرخه‌های سلولی را کنترل نکنید، مقدار بالاتری از ذرات مکانیزمی به‌منظور به دام‌انداختن لیتیوم را آغاز می‌کنند که ما آن را کشف و در این مقاله تشریح کرده‌ایم. اما اگر سلول‌ها را با توزیع یکسانی از یک پوشش سطحی در چرخه قرار دهید، لیتیومی به دام نمی‌افتد.»
 
دانشمندان باور دارند که با کشف روش‌های به‌دام‌انداختن لیتیوم، بهبود چرخه‌ها و مقدار SLMP، می‌توان ظرفیت انرژی آندهای مبتنی بر سیلیکون را افزایش داد. نتایج مطالعه حاضر در مجله ACS Applied Energy Materials منتشر شده است.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.