سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

July 12, 2023
15:14 چهارشنبه، 21ام تیرماه 1402
کد خبر: 147461

اینتل تولید کامپیوترهای کوچک NUC را متوقف کرد

اینتل رسما تأیید کرده است که به ادامه‌ی تولید کامپیوترهای کوچک قابل‌ارتقای NUC تمایلی ندارد.
 
 
پس از انتشار شایعات مبنی‌بر توقف تولید کامپیوترهای سری NUC، اینتل در‌نهایت آن‌ها را تأیید کرد. NUC خانواده‌ی کامپیوترهای جمع‌و‌جور و قابل‌ارتقا و قدرتمند اینتل است که خریدش برای هرکسی ممکن نبود؛ اما علاقه‌مندان به حوزه‌ی سخت‌افزار همواره احترام خاصی برای NUC قائل بودند.
 
با تأیید شایعات، اینتل دیگر به تولید کامپیوترهای کوچک NUC تمایلی ندارد. نماینده‌ی این شرکت به ورج می‌گوید: «تصمیم گرفته‌ایم که سرمایه‌گذاری مستقیم در کسب‌و‌کار NUC را متوقف کنیم و با تغییر استراتژی، به شرکای اکوسیستممان امکان دهیم نوآوری‌ها و رشد NUC را ادامه دهند.»
 
اینتل به‌صراحت اعلام کرده است که توقف تولید NUC تأثیری بر سایر محصولات خانواده‌ی Client Computing Group (یا CCG) و Network and Edge Computing (یا NEX) نمی‌گذارد. خبر توقف تولید NUC در حالی اعلام می‌شود که اینتل به‌تازگی گفته است که فروش سرور را نیز متوقف می‌کند و کسب‌و‌کار سرور را به شرکت تایوانی Mitac می‌فروشد.
 
فروش سرور و رقابت با بزرگانی نظیر HP و Dell برای اینتل منطقی نبود؛ اما توقف تولید کامپیوترهای کوچک سری NUC خبری ناراحت‌کننده است. NUC اساساً هدیه‌ی اینتل به سازمان‌های حوزه‌ی فناوری اطلاعات و افرادی بود که به سیستم‌های قابل‌ارتقای کوچک علاقه داشتند.
 
اینتل افزون‌بر مدل‌های عادی NUC،‌ مدل‌های Extreme را نیز تولید می‌کرد. این مدل‌ها عملاً سیستمی گیمینگ بودند. برای نمونه، Beast Canyon NUC 11 به کارت گرافیک فول‌سایز مجهز بود. اینتل ظرفیت بدنه‌ی محصولات سری NUC Extreme را از ۸ به ۱۳٫۹ لیتر رساند تا کامپیوترش بتواند گرافیک‌های غول‌پیکر را در خود جای دهد.
 
مشکل کامپیوترهای Intel NUC طراحی نبود؛ بلکه مشکل اصلی این بود که نمی‌شد به‌سادگی NUC را خرید؛ چراکه در اکثر مواقع، برای تهیه‌ی NUC مجبور بودید سراغ فروشنده‌های متفرقه و دلالان بروید. به‌علاوه قیمت ارزان‌ترین مدل NUC به‌سادگی مرز ۱٬۰۰۰ دلار را رد می‌کرد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.