فناوری اطلاعات

July 14, 2023
16:41 جمعه، 23ام تیرماه 1402
کد خبر: 147507

ارائه آموزش‌های تعاملی با عینک‌های واقعیت افزوده

گروهی از محققان یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان بر پایه واقعیت افزوده و واقعیت مجازی، شبیه‌سازهای آموزشی برای حوزه‌های مختلف نظامی، پزشکی و صنایع نفت و گاز ارائه کردند که به گفته آنها با استفاده از تکنولوژی، آموزش‌های تعاملی در فضای مجازی ارائه می‌شود.
 
صادق حیدری، مدیر عامل این شرکت دانش‌بنیان در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه این شرکت در زمینه فناوری اطلاعات فعال است، اظهار کرد: به طور تخصصی در زمینه هوش مصنوعی، متاورس، واقعیت افزوده و واقعیت مجازی فعال هستیم.
 
وی ادامه داد: یکی از زمینه‌های تحقیقاتی ما در حوزه شبیه‌سازهای آموزشی مبتنی بر واقعیت مجازی است که با استفاده از عینک‌های VR استفاده می‌شود.
 
حیدری با بیان اینکه این شبیه‌ساز آموزشی در حوزه‌های مختلفی کاربرد دارد، گفت: شبیه‌سازها برای مجموعه‌های نظامی، شبیه‌سازهای پزشکی و صنعتی برای یادگیری تکنسین‌های برق، مکانیک و جوشکاری و سایر حوزه‌های مبتنی بر صنعت از جمله دستاوردهای «سلیکون تک» به شمار می‌رود.
 
مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان خاطر نشان کرد: جامعه به سمت آموزش‌های مجازی در حرکت است و از بعد از شیوع کرونا استفاده از این ابزارها فراگیرتر شده است و جامعه نیز بیشتر با شبیه‌سازهای آموزشی آشنا شدند.
 
حیدری، یادآور شد: این شبیه‌سازها بر پایه تکنولوژی واقعیت افزوده و واقعیت مجازی طراحی شده است و زمانی که ما این فناوری را ارائه کردیم در حوزه‌های مختلف آشنایی زیادی با آن نداشتند، به گونه‌ای که در حوزه پزشکی، پزشکان با این فناوری آشنا نبودند؛ از این رو دوره‌های آموزشی برای آنها برگزار کردیم.
 
وی اضافه کرد: ولی کاربرد آن در حوزه پزشکی بسیار راحت است؛ به عنوان مثال درسی که در حوزه پزشکی در مدت ۸ جلسه ارائه می‌شود، ما می‌توانیم در مدت ۴۵ دقیقه با استفاده از روش‌های شبیه‌سازی تعاملی به دانشجویان ارائه دهیم و تفهیم کنیم.
 
حیدری در خصوص تجاری‌سازی این فناوری، گفت: فناوری ما به دانشگاه‌های علوم پزشکی مشهد، تهران، برخی از صنایع مانند نفت خلیج فارس و مس کرمان ارائه شده است.
 
وی با بیان اینکه این فناوری در صنعت نفت برای ارائه آموزش به تکنسین‌ها استفاده شده است، توضیح داد: دستگاه‌های موجود در صنعت نفت گران و در حد چند میلیون دلاری است و در صورتی که بر روی این دستگاه‌ها به تکنسین‌ها آموزش داده شود، ممکن است دستگاه خراب شود؛ ولی با استفاده از این فناوری از آسیب رسیدن به دستگاه‌ها در حین آموزش جلوگیری خواهد شد.
 
مدیر عامل این شرکت دانش‌بنیان با بیان اینکه محتوای آموزشی از سوی این شرکت ارائه می‌شود، خاطر نشان کرد: سناریوی این آموزش‌ها از سوی صاحبان کسب و کار به ما ارائه می‌شود.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.