فناوری اطلاعات

July 16, 2023
10:55 یکشنبه، 25ام تیرماه 1402
کد خبر: 147562

رئیس مرکز ملی فضای مجازی: طراحی پلتفرم‌های بومی برمبنای ارزش‌های اسلامی از اولویت‌های ماست

آقامیری با بیان اینکه مردم تولیدکننده محتوا در فضای مجازی هستند، اعتقاد دارد درصورت برنامه‌ریزی درست می‌توان تحولی جدی در حوزه نرم‌افزارهای فرهنگی داشت.
 
 
رئیس مرکز ملی فضای مجازی، طراحی پلتفرم‌های بومی برمبنای ارزش‌های اسلامی و ایرانی را از اولویت‌هایشان دانست. آقامیری اعتقاد دارد حاکمیت بایستی مبانی فکری و ارزش‌های انقلاب اسلامی را در توسعه پلتفرم‌های بومی دنبال کند.
 
«محمدامین آقامیری»، دبیر شورای‌عالی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی، در سفر به استان آذربایجان شرقی اولین جلسه «شورای فضای مجازی استان» را برگزار کرد.
 
او با بیان اینکه مردم نقش ارائه‌دهنده خدمت و تولیدکننده محتوا را در فضای مجازی دارند، اعتقاد دارد مردم بازیگران اصلی در حکمرانی فضای مجازی هستند: «درصورتی‌که این موضوع در کشور به‌درستی تبیین و برنامه‌ریزی شود، می‌توانیم تحول جدی در حوزه نرم‌افزارهای فرهنگی داشته باشیم.»
 
آقامیری درخصوص نقش حاکمیت در این فضا گفت:
 
«طراحی سکوهای بومی برمبنای ارزش‌های اسلامی و ایرانی از اولویت‌های ماست. برهمین‌اساس، باید در حوزه سرویس و خدمات مبانی فکری، حکمرانی کشور در قالب‌ها تجسد و تبلور یابد. هرچقدر بتوانیم آموزش و سواد عمومی فضای مجازی را ارتقا داده و ابزارهای مورد‌نیاز در این حوزه را طراحی و تولید کنیم، امکان ارائه خدمات و محتوا توسط خود مردم را فراهم آورده‌ایم. حاکمیت بایستی مبانی فکری و ارزش‌های انقلاب اسلامی را در توسعه قالب‌ها و سکوهای بومی دنبال کند.»
 
نهضت تولید محتوا
رئیس مرکز ملی فضای مجازی نقش حکومت در حکمرانی فضای مجازی را زمینه‌سازی و تسهیلگری برای کنش‌های مردمی دانست و گفت: «حکمرانی باید شامل نقش فرهنگ‌سازی، آموزش و ارائه زیرساخت مناسب باشد و تولید محتوا یک کنش مردمی است؛ بنابراین باید هر استان براساس ظرفیت، نقاط قوت، ویژگی‌ها و فرهنگ بومی خود نهضت تولید محتوا ایجاد کند.»
 
او با تأکید بر اهمیت گستره فضای مجازی در زندگی مردم، بر شکاف بین‌نسلی تأکید کرد و اظهار داشت: «نزدیک به 32 میلیون نفر کاربر بازی‌های رایانه‌ای داریم که این مهم نشانگر تفاوت دیدگاه نسلی و نوع سرگرمی در دهه‌های اخیر است.»
 
آقامیری با اشاره به فرصت‌های اجتماعی و اقتصادی فضای مجازی در بخش دولتی تصریح کرد: «تحول دیجیتال در دو حوزه سازمانی و بخشی باید در کشور پیاده‌سازی شود که این می‌تواند با تسهیل ارائه خدمات و شفاف‌سازی عملکرد دستگاه‌ها، فرصت‌ها و آثار اقتصادی و اجتماعی مطلوبی را به‌همراه داشته باشد.»
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.