فناوری اطلاعات

July 18, 2023
8:40 سه شنبه، 27ام تیرماه 1402
کد خبر: 147646

مدیرعامل نوبیتکس: نبود سیاست‌گذاری شفاف از موانع اصلی رشد و نوآوری است

وجود فضای باز و شفاف و ورود سرمایه به حوزه‌های جدید، دو پیش‌شرط توسعه نوآوری در کشور هستند.
 
 
 
به‌گفته‌ی مدیرعامل نوبیتکس، قانون‌گذار باید فضا را برای ایده‌های نوآورانه باز کند. وی درادامه افزود که وجود فضای باز و شفاف و ورود سرمایه به حوزه‌های جدید، دو پیش‌شرط توسعه‌ی نوآوری در کشور هستند.
 
امیرحسین راد در پنل «پول دیجیتال» که در همایش فرصت‌های ایران در عصر دیجیتال برگزار شد، درباره‌ی توکن و اقتصاد مبتنی‌بر توکن در ایران گفت: «زیرساخت‌های بلاکچینی برای اقتصاد مبتنی‌بر توکن و توکنایز‌کردن دارایی تا حدودی ایجاد شده است؛ اما در عمل موانع زیادی برای تحقق آن وجود دارد.»
 
او به این موضوع نیز اشاره کرد که به‌طورت کلی در ایران امکان انتشار آثار هنری به‌صورت NFT و خرید و فروش آن شکل گرفته و توکن هویت یا KYC نیز تعریف شده است؛ ولی هنوز توکنایز‌کردن دارایی کاربرد و کارکرد خودش را پیدا نکرده است و بخش عمده‌ای از موانع این کار نیز به فضای رگولاتوری برمی‌گردد.
 
مدیرعامل نوبیتکس ادامه داد: «متأسفانه قانون‌گذار فضا را برای ایده‌های نوآورانه باز نمی‌کند. این در حالی است که توسعه و رشد نوآوری در کشور دو پیش‌شرط دارد و یکی از پیش‌شرط‌ها وجود فضای باز در کشور است که در آن، سیاست‌ها شفاف و نهاد تصمیم‌گیر اجازه ریسک‌کردن داشته باشد.»
 
راد افزود که رگولاتور ترجیح می‌دهد ریسک نکند؛ چون باید به هزار جا جواب بدهد. او دومین پیش‌شرط نوآوری را سرمایه دانست و گفت: «باید شرایطی ایجاد شود که سرمایه‌گذار بتواند در این فضای پرریسک خطر کند. در دنیا دو تا سه‌میلیارد دلار در سال در اکوسیستم بلاکچینی سرمایه‌گذاری می‌شود؛ اما در کشور ما این میزان از ریسک‌پذیری در سرمایه‌گذاران وجود ندارد که دلایل متعددی نیز دارد.»
 
در این پنل، امین شمس، استاد دانشگاه ایالتی اوهایو، مهران محرمیان، معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی، مهدی حق‌باعلی، عضو هیئت‌علمی دانشگاه خاتم و فرهاد نیلی، استاد دانشگاه، حضور داشتند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.