فناوری اطلاعات

July 21, 2023
15:10 جمعه، 30ام تیرماه 1402
کد خبر: 147757

رکورد درهم‌تنیدگی در کامپیوترهای کوانتومی با 51 کیوبیت شکسته شد

محققان چینی موفق شده‌اند 51 کیوبیت را در کامپیوتر کوانتومی خود به وضعیت درهم‌تنیدگی ببرند و از این حیث رکورد بزنند.
 
 
دانشمندان در پژوهشی جدید درزمینه رایانش کوانتومی توانستند رکورد بالاترین درهم‌تنیدگی کوانتومی را بشکنند. در این پژوهش 51 کیوبیت با یکدیگر درهم‌تنیده شدند. دستیابی به این وضعیت برای فعال‌سازی قدرت کامپیوترهای کوانتومی ضروری است.
 
به‌ گزارش Tom's Hardware، محققان دانشگاه علم و فناوری چین در این پژوهش از کامپیوتر کوانتومی «زوچونگژی» استفاده کردند که درمجموع 66 کیوبیت ابررسانا دارد. دانشمندان پس از خنک‌سازی کیوبیت‌ها و رساندن آن‌ها به دمای صفر مطلق (معادل منفی 273 درجه سلسیوس)، این بیت‌های کوانتومی را کنترل کردند و وضعیت آن‌ها را با استفاده از ریزموج‌ها بهینه‌سازی نمودند. این ریزموج‌ها با میدان مغناطیسی کیوبیت‌ها تعامل برقرار می‌کنند و با همین کار می‌توان آن‌ها را دستکاری کرد و به وضعیت درهم‌تنیدگی برد.
 
انجام این کار ضروری است تا کیوبیت‌ها در دنباله‌های خاصی قرار بگیرند؛ این دنباله‌ها همان ساختارهای معادل کوانتومی هستند که در کامپیوترهای استاندارد با چینش ترانزیستورها به‌وجود می‌آیند و هسته پردازنده‌ها را می‌سازند. پژوهشگران با این کار توانستند امکان تغییر دسته‌ای مجموعه‌ای از جفت‌های کیوبیت‌ها را پیدا کنند. این تکنیک باعث شد 51 کیوبیت با موفقیت درهم‌تنیده شوند. محققان همچنین رکورد چینش 30 کیوبیت در یک صفحه دوبُعدی را زدند.
 
چینی‌ها با یک پروتکل جدید درهم‌تنیدگی کوانتومی را بررسی کردند
بهترین تعریف درهم‌تنیدگی احتمالاً این است که کیوبیت‌ها در آن به‌صورتی درهم می‌آمیزند که توصیف وضعیت یک کیوبیت بدون توصیف وضعیت بقیه کیوبیت‌ها و رابطه آن‌ها با یکدیگر غیرممکن است. محققان چینی برای بررسی این کیوبیت‌ها و ارزیابی تعاملات آن‌ها یک پروتکل شناسایی جدید را توسعه داده‌اند که می‌تواند بیت‌های کوانتومی را به‌صورت دسته‌ای بررسی کند.
 
انتظار نمی‌رود که یک کامپیوتر کوانتومی با 51 کیوبیت درهم‌تنیده بتواند کامپیوترهای کلاسیک را از رده خارج کند. هنوز باید کارهای زیادی به‌خصوص درزمینه مقیاس‌پذیری انجام بگیرد تا بتوان روی این کامپیوترها حساب کرد. بااین‌حال، پیشرفت درزمینه کامپیوترهای کوانتومی همیشه جذاب است. چندی قبل گوگل اعلام کرد که جدیدترین نسخه کامپیوتر کوانتومی آن‌ها حالا 47 سال سریع‌تر از قوی‌ترین ابرکامپیوتر دنیا شده است.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.