سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

July 23, 2023
15:33 یکشنبه، 1ام مردادماه 1402
کد خبر: 147827

امارات و آمریکا سریع‌ترین ابرکامپیوتر دنیا با توان 4 اگزافلاپس را می‌سازند

توان این ابرکامپیوتر تا پایان سال به 4 اگزافلاپس می‌رسد و بعد شبکه‌ای از ابرکامپیوترها با توان 36 اگزافلاپس را شکل می‌دهد.
 
 
 
 
هولدینگ فناوری G42 که در ابوظبی امارات مستقر است، از سریع‌ترین ابرکامپیوتر دنیا با نام Condor Galaxy-1 (CG-1) رونمایی کرد. این کامپیوتر فعلاً قدرتی معادل 2 اگزافلاپس را ارائه می‌کند، اما تا انتهای 2023 قدرت آن به 4 اگزافلاپس می‌رسد. در آینده نیز مجموع تعداد این ابرکامپیوترها که به یکدیگر متصل خواهند بود، به 9تا می‌رسد و توان این سیستم را به عدد خیره‌کننده 36 اگزافلاپس افزایش می‌دهد.
 
به‌ گزارش Zdnet، شرکت G42 با شرکت آمریکایی Cerebras توافق کرده است تا بزرگ‌ترین ابرکامپیوتر دنیا را بسازد. ابرکامپیوتر Condor Galaxy نام خود را از یک سامانه کیهانی در فاصله 212 میلیون سال نوری از زمین گرفته است. اولین نسخه از این ابرکامپیوتر با نام CG-1، با 32 کامپیوتر مخصوص هوش مصنوعی موسوم به CS-2 ساخته شده که مجموعاً شامل 27 میلیون هسته رایانشی، 41 ترابایت حافظه و پهنای باند 194 تریلیون بیت بر ثانیه است.
 
32 کامپیوتر CS-2 که در کنار هم CG-1 را ساخته‌اند.
 
توان فعلی این ابرکامپیوتر 2 اگزافلاپس است که از قدرتمندترین ابرکامپیوترهای دنیا، یعنی فرانتیر با توان 1.19 اگزافلاپس قوی‌تر محسوب می‌شود. بااین‌حال، این سیستم خیلی زود تا انتهای سال 2023 پیکربندی خود را دو‌برابر می‌کند. این یعنی تعداد کامپیوترهای CS-2 به 64 عدد با 54 میلیون هسته می‌رسد و در کنار آن 82 ترابایت حافظه و 388 تریلیون بیت بر ثانیه پهنای باند خواهد داشت. CG-1 در آمریکا ساخته شده است.
 
وضعیت ابرکامپیوتر CG-1 در فاز دوم.
 
بزرگ‌ترین ابرکامپیوتر دنیا در قالب یک شبکه ساخته می‌شود
شرکت Cerebras در فاز چهارم همکاری خود با G42 که احتمالاً در نیمه دوم سال 2024 اجرایی می‌شود، منظومه‌ای از 9 ابرکامپیوتر خود را که هرکدام 4 اگزافلاپس توان خواهد داشت، در کشورهای مختلف فعال می‌کند تا بزرگ‌ترین ابرکامپیوتر شبکه‌ای برای هوش مصنوعی را با توان کلی 36 اگزافلاپس ارائه کند.
 
با توجه به رشد سیستم‌های هوش مصنوعی، خیلی از شرکت‌ها مشغول ساخت خوشه‌های بزرگی از پردازشگرهای گرافیکی برای آموزش این مدل‌ها بوده‌اند. ولی G24 و Cerebras می‌خواهند این قدرت پردازشی را از طریق شبکه‌ای از ابرکامپیوترها فراهم کنند تا سرعت توسعه مدل‌های هوش مصنوعی افزایش یابد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.