فناوری اطلاعات

July 25, 2023
11:33 سه شنبه، 3ام مردادماه 1402
کد خبر: 147888

حفاظت از تصاویر در برابر دستکاری هوش مصنوعی ممکن شد

محققان دانشگاه MIT روشی برای حفاظت از تصاویر در مقابل ادیت های هوش مصنوعی ابداع کرده اند.
 
 
به گزارش انگجت، همزمان با پیشرفته ترین شدن هوش مصنوعی مولد و فعالیت شرکت ها برای تمایز محصولاتشان از رقبا، چت بات هایی در سراسر اینترنت قابلیت ادیت تصاویر و همچنین ایجاد آنها را ارائه می کنند. شرکت هایی مانند «شاتراستاک» و «ادوب» در این زمینه پیشرو هستند.
 
اما همراه این قابلیت های هوش مصنوعی چالش هایی نیز وجود دارد مانند دستکاری تصاویر یا سرقت آنها.
 
تکنیک برچسب زنی روی تصاویر احتمال سرقت را کاهش می دهد و اکنون تکنیک«فتوگارد» متعلق به MIT CSAIL می تواند از دستکاری تصاویر جلوگیری کند.
 
فتو گارد با جایگزین کردن پیکسل ها در یک تصویر عمل و به این ترتیب توانایی هوش مصنوعی برای درک عکس را مختل می کند.
 
روش حمله رمزگذار برای ارائه این اختلالات، نمایش نهفته مدل الگوریتمی از تصویر مورد نظر را هدف قرار می‌دهد. به طور دقیق تر محاسبات ریاضی پیچیده‌ای به کار می رود که موقعیت و رنگ هر پیکسل در تصویر را هدف می گیرد و به این ترتیب هوش مصنوعی نمی تواند محتوای پیش روی خود را درک کند.
 
روش حمله «ریزش» پیشرفته تر و شدیدتر است و یک تصویر را به عنوان عکسی متفاوت در مقابل هوش مصنوعی استتار می کند. این روش یک تصویر را به عنوان هدف تعریف می کند و اختلالات در تصویر خود را به گونه ای ارتقا می دهد که شبیه به هدف خود باشد. هرگونه تلاش برای تغییر عکس مذکور با کمک هوش مصنوعی روی عکس جعلی به ایجاد تصویری غیرواقعی منجر می شود.
 
هادی سلمان مولف ارشد تحقیق و دانشجوی مقطع دکتری در MIT می گوید: حمله رمزگذار سبب می شود مدل هوش مصنوعی تصور کند تصویر ورودی که قرار است اصلاح شود، یک عکس دیگر است. حال آنکه حمله «ریزش» سبب می شود مدل هوش مصنوعی اصلاحات را در تصویر دیگری انجام دهد.
 
این روش غیرقابل هک نیست و ممکن است هکرها سعی کنند تا تصاویر محافظت شده را به طور معکوس مهندسی کنند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.