امنیت

فناوری اطلاعات

July 25, 2023
11:39 سه شنبه، 3ام مردادماه 1402
کد خبر: 147891

این آسیب‌پذیری خطرناک نرم‌افزاری، میلیون‌ها کامپیوتر را در معرض خطر هک قرار داده است!

هکرها می‌توانند با آسیب‌پذیری‌های جدید کشف‌شده در نرم‌افزار مدیریت سرور، کامپیوترهای هدف را به‌طور کامل از راه‌ دور کنترل کنند.
 
 
 
محققان شرکت امنیت سایبری Eclypsium دو آسیب‌پذیری بسیار مهم جدید در نرم‌افزار MegaRAC Baseboard Management Controller (BMC) کشف کرده‌اند. BMCها به ساده‌سازی مدیریت سرورهای بزرگ کمک می‌کنند و به مدیران اجازه می‌دهند حتی زمانی‌ که سیستم‌ها خاموش هستند آن‌ها را از راه‌دور کنترل کنند. نرم‌افزار BMC که به عنوان مدیریت سیستم «چراغ خاموش» نیز شناخته می‌شود به‌طور همزمان کنترل گسترده‌ای روی چندین سرور ارائه می‌دهد و همین ویژگی باعث شده به هدف بسیار جذابی برای هکرها تبدیل شوند.
 
به این دلیل که نرم‌افزارهای BMC، امکانات بسیار زیادی دراختیار مدیران سیستم قرار می‌دهند، هرگونه آسیب‌پذیری امنیتی در این برنامه‌ها خبر بسیار بدی محسوب می‌شود. برخی از این نرم‌افزارها مثل MegaRAC که American Megatrends International (AMI) آن را توسعه داده، در میلیون‌ها کامپیوتر تولیدشده در شرکت‌های ایسوس، ازراک، لنوو، هواوی، HP، گیگابایت، دل و غیره مورد استفاده قرار می‌گیرد.
 
محققان اخیراً آسیب‌پذیری‌های جدیدی با شناسه‌ی CVE-2023-34329 و CVE-2023-34330 در در نرم‌افزار MegaRAC شناسایی کرده‌اند. اولین باگ، امکان دورزدن احراز هویت را فراهم می‌کند و بدین‌ترتیب می‌تواند با جعل هدرهای HTTP، مورد سوءاستفاده قرار گیرد و دومین باگ، تزریق کد است.
 
طبق پست وبلاگی Eclypsium، آسیب‌پذیری‌های جدید در نرم‌افزار MegaRAC BMC، تهدیدی بسیار مهم برای سازمان‌های سرتاسر جهان محسوب می‌شوند، زیرا عوامل مخرب می‌توانند تقریباً هرکاری ازجمله نصب و حذف نرم‌افزارها را به‌صورت راه‌ دور انجام دهند.
 
محققان Eclypsium همچنین سناریویی برای توضیح آنچه در معرض خطر قرار دارد ارائه کردند. براساس اعلام این تیم تحقیقاتی، هکرها می‌توانند به‌راحتی کامپیوتر آلوده را تحت کنترل خود درآورند و از عملکردهای BMC برای جلوگیری از دسترسی کاربران اصلی به سیستم بهره ببرند. از آنجا که شناسایی منبع دقیق چنین حمله‌هایی بسیار دشوار است، مهاجمان از آن برای اخاذی از شرکت‌ها بهره می‌برند.
 
محققان همچنین خاطرنشان کردند هکرها با کنترل سیستم‌های سازمان‌ها حتی می‌توانند به‌طور مخفیانه به عملکرد KVM‌ (صفحه‌کلید، ویدیو، ماوس) برای نظارت بر کاربران اصلی و حتی کنترل کامپیوتر آن‌ها دسترسی داشته باشند. تهدید دیگر، دستکاری مدیریت انرژی سیستم است که می‌تواند کل شبکه را به‌طور یکجا با مشکل جدی مواجه کند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.