سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

August 6, 2023
10:40 یکشنبه، 15ام مردادماه 1402
کد خبر: 148214

شوک هند به واردکنندگان لپ‌تاپ‌های خارجی

شرکت‌های اپل، سامسونگ الکترونیکس و «اچ پی» در میان بزرگترین نام‌هایی هستند که واردات لپ‌تاپ و تبلت به هند را در پی ممنوع شدن واردات این دستگاه‌ها بدون دریافت مجوز، متوقف کردند.
 
رگولاتورهای هند پنج شنبه گذشته با الزامی کردن دریافت مجوز برای واردات دستگاه‌های الکترونیکی از تبلت‌های کوچک گرفته تا رایانه‌های یکپارچه، بزرگترین سازندگان رایانه شخصی جهان را غافلگیر کردند. به گفته منابع آگاه، سازندگان لپ‌تاپ، خود را برای برخی از اقدامات دولت هند که هدف آن کاهش اتکا به واردات و افزایش تولید داخلی است، آماده کرده بودند اما اعلام ناگهانی ضروری شدن مجوز، این صنعت را غافلگیر کرد.
 
بلومبرگ به نقل از منابع آگاه نوشت: شرکت‌های فناوری اکنون سرگرم تعامل با دهلی‌نو درباره این موضوع هستند که در دوره اوج تقاضای مصرفی، تا چه حد سریع می‌توانند مجوز دریافت کنند.
 
یک مقام وزارت بازرگانی هند روز جمعه به خبرنگاران گفت: شرکت‌های واردکننده لپ‌تاپ، تبلت و محصولات فناوری دیگر به هند، حداقل یک ماه برای دریافت مجوز واردات فرصت دارند. دولت فرآیند صدور مجوز را راحت کرده و مدت آن را به یک روز رسانده است.
 
مقامات هند همچنین به شرکت‌ها برای ترخیص محموله‌هایی که در مسیر ترانزیت بودند کمک می‌کنند تا از اختلال در تجارت چند میلیارد دلاری رایانه‌های شخصی خارجی در این مقطع حساس، اجتناب شود.
 
الزام به دریافت مجوز واردات، دردسرهای بیشتری برای تولیدکنندگان ایجاد می‌کند که هم اکنون با اشباع موجودی جهانی دست و پنجه نرم می‌کنند. همچنین این مسئله ممکن است به تاخیر در عرضه محصولات در هند یا حتی کمبود در بازار این کشور منتهی شود که به واردات از بازارهای خارجی وابسته است.
 
بر اساس گزارش بلومبرگ، این محدودیت وارداتی که نمونه‌ای از تغییر سیاست‌های ناگهانی هند است، به تدابیر دیگری اضافه می‌شود که مقابله با واردات دستگاه‌های الکترونیکی خارجی را هدف گرفته‌اند. این اقدامات در راستای تحقق رویاهای بلندمدت هند برای ایجاد یک صنعت تولید فناوری در سطح جهانی، اعمال می‌شوند.
 
همزمان با تلاش شرکت‌ها برای انتقال بخشی از زنجیره تامین خود از چین، دولت نارندرا مودی، نخست وزیر هند، از یک طرح مشوق مالی ۱۷۰ میلیارد روپیه‌ای (۲.۱ میلیارد دلاری) رونمایی کرده است تا سازندگان لپ‌تاپ، تبلت و سخت افزارهای دیگر را به این کشور آسیای جنوبی جذب کند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.