اپلیکیشن

تلفن همراه

August 13, 2023
15:33 یکشنبه، 22ام مردادماه 1402
کد خبر: 148460

شیائومی با خطرناک خواندن تلگرام، آن را در چین مسدود کرد

سیستم MIUI شیائومی در چین، با اعلام فوری این که تلگرام یک برنامه خطرناک است، استفاده از آن را برای کاربران کشور چین ممنوع کرد. کاربران گزارش داده‌اند که با اعلان‌های هشدار حین ورود به این اپلیکیشن رو به رو می‌شوند. هنوز علت این مسدودسازی توضیح داده نشده است.
 
 
شرکت شیائومی امکان استفاده از تلگرام، این پیام‌رسان پرمخاطب را در چین ممنوع کرد. کاربران جهت استفاده از این اپلیکیشن با اعلان‌های خطر و هشدار مواجه می‌شوند. بسیاری مدعی این شده‌اند که مسدوسازی این اپلیکیشن حرکتی در جهت تقویت و افزایش سطح سانسور در این کشور است.
 
یکی از قابلیت‌هایی که شیائومی به MIUI 13 سال گذشته اضافه کرد، ماشه امنیتی است که کاربران را از وجود یک برنامه مشکوک مطلع می‌کند. این قابلیت علاوه‌بر اطلاع‌رسانی، اپلیکیشنی را که خطرناک شناسایی کرده از روی دستگاه حذف و حتی از نصب مجدد آن جلوگیری می‌کند.
 
اگرچه هدف از این قابلیتی که ارائه شده، مقابله با برنامه‌های مخرب است اما بسیاری بر این باورند که این یک حرکت برای حفظ سیاست سانسور چین از طریق مسدود کردن برنامه‌هایی است که ارتباط امن را تسهیل می‌کنند. البته این گمانه‌زنی‌ها زمانی قوت گرفت که HTC شروع به متوقف کردن برنامه‌هایی کرد که به کاربران این امکان را می‌داد که تنظیمات شبکه را فراتر از تنظیمات پیش‌‌‌فرض تغییر دهند.
 
این ویژگی امنیتی، اکنون تلگرام را در چین مسدود کرده است. برخی از کاربران گزارش داده‌اند که هشداری با عنوان «این برنامه از بررسی امنیتی شیائومی عبور نکرده است. این برنامه تقلبی است و استفاده از آن ممکن است منجر به خطراتی یا مصرف بی‌مورد شود» را مشاهده کرده‌اند.
 
درحالی که معلوم نیست چه چیزی موجب شد تا تلگرام، این پیام‌رسان محبوب و پرمخاطب تهدید به حساب بیاید، برخی تصور می‌کنند که این هشدار یک اشتباهی است که رخ داده. شرکت شیائومی نیز دلیل این اقدام را به صورت شفاف و روشن اعلام نکرده است.
 
البته، مسدودسازی یک اپلیکیشن توسط چین اتفاق جدید و تعجب‌آوری نیست. این کشور در مسدودسازی اپلیکیشن‌هایی که قوانین و استانداردهای این دولت را رعایت نکند و به اصطلاح آنها را دور بزند، سابقه طولانی دارد. استفاده از واتس‌آپ، توییتر و فیس‌بوک از مدت‌ها پیش توسط چین ممنوع اعلام شد و نصب و اجرای آنها ممکن نیست. پس از متوقف شدن اپلیکیشن‌های نام برده در چین، برنامه‌های محلی جایگزین آنها شدند و در دسترس عموم مردم این کشور قرار گرفت.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.