لبه تکنولوژی

August 21, 2023
13:55 دوشنبه، 30ام مردادماه 1402
کد خبر: 148765

روسیه پس از نیم قرن از بازگشت به ماه ناکام ماند

فضاپیمای روسی که قرار بود در منطقه جنوبی ماه مستقر شود پس از برخورد به سطح ماه نابود شد. روسیه پس از گذشت حدود نیم قرن از آخرین ماموریت شوروی قصد داشت فضانورد لونا-۲۵ را برای اولین بار در قطب جنوبی ماه فرود آورد.
 
 
لونا-۲۵ که حالا در برخورد با سطح ماه نابود شده است نماد تلاش مجدد روسیه برای بازگشت به رقابت فضایی است. آژانس هوافضای روسیه سعی داشت در رقابتی با هند، اولین فضانورد جهان را در قطب جنوب ماه فرود آورد.
 
طبق خبری که بلومبرگ به نقل از Roscosmos، آژانس فضایی روسیه منتشر کرده است، این فضاپیما پس از ورود به مدار کنترل نشده ماه و برخورد با سطح آن نابود شده است.
 
این در حالی است که فضاپیمای چاندرایان-۳ (Chandrayaan-3) از کشور هند در مدار ماه قرار گرفته و همین هفته برای فرود در قطب جنوب قمر زمین تلاش می‌کند.
 
ماموریت فضاپیمای لونا-۲۵ در حالی با شکست مواجه شده که آژانس فضایی روسیه پس از حمله این کشور به اوکراین با مشکلات متعددی دست و پنجه نرم می‌کند. بسیاری از اوپراتور‌های ماهواره خارجی به دنبال تحریم‌ها به همکاری خود با این آژانس پایان داده‌اند.
 
قطب جنوبی ماه یکی از مقاصد مهم رقابت فضا به حساب می‌آید و بزرگ این صنعت از جمله آمریکا و چین هم برای فرود در این منطقه تلاش می‌کنند. حسگر‌های چند فضاپیما در گذشته به شواهدی مبنی بر وجود یخ در این منطقه دست یافته‌اند. از این رو، مهندسان و دانشمندان به دنبال کاوش و حتی استخراج یخ در آینده هستند که از آن می‌توان برای اکتشافات فضایی آینده و حتی منبعی برای سوخت موشک استفاده کرد.
 
Roscosmos با انتخاب نام لونا برای این ماموریت، در واقع کاوش جدید خود را به برنامه فضایی شوروی مرتبط کرده است که آغاز ماموریت‌های فضایی و پیش از موفقیت ناسا،‌ پیشتاز اکتشاف ماه به حساب می‌آمد.
 
شوروی در ماموریت لونا از سال‌های ۱۹۵۸ تا ۱۹۷۶ بیش از ۵۰ ماموریت فضایی را انجام داد که ۱۷ مورد آن موفقیت آمیز بود. در بین ماموریت‌های موفق شوروی، لونا ۲، اولین فضانوردی بود که به سطح ماه رسید و لونا-۳ نیز اولین فضانوردی بود که توانست از نیمه تاریک ماه تصویربرداری کند. هردوی این ماموریت‌ها در سال ۱۹۵۹ انجام شدند.
 
آژانس فضایی روسیه هفته گذشته در یک پست تلگرامی گفت لونا ۲۵ «با نمونه‌های پیشین خود تفاوت بنیادی دارد.» با اینکه کاوشگر شوروی نزدیک خط استوای ماه فرود آمده بود، این فضاپیما برای فرود در قطب جنوبی ماه، «منطقه ای با ویژگی‌های پیچیده‌تر» آماده می‌شود.
 
فضاپیمای چاندرایان-۳ از کشور هند نیز ماه گذشته به سمت ماه پرتاب شد و در صورت امکان روز چهارشنبه برای فرود در این منطقه تلاش می‌کند. فضانورد هندی برخلاف لونا-۲۵ علاوه بر فرودگر، به کاوشگر ماه نیز مجهز است.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.