بازار سرمایه

August 21, 2023
16:03 دوشنبه، 30ام مردادماه 1402
کد خبر: 148776

شرکت‌های غربی از صرافی بایننس فاصله می‌گیرند، این بار انگلیس

چک‌اوت (Chackout.com)، شرکت مستقر در لندن که با پردازش میلیاردها دلار تراکنش رمزارزی برای مشتریان بایننس حجم زیادی از کسب‌وکار خود را مدیون این صرافی است، حالا به دلیل نگرانی از اقدامات رگولاتور‌ها به همکاری خود با این بایننس پایان داده است. فسخ زودهنگام قرارداد این شرکت را می‌توان نشانگر افزایش تنش میان رگولاتور‌های غربی و بایننس دانست.
 
 
به گزارش فوربز، گیوم پوساز مدیرعامل چک‌اوت با ارسال دو نامه در تاریخ ۹ و ۱۱ آگوست ۲۰۲۳ به همکاری با بزرگترین مشتری خود پایان داد.
 
او در دو نامه ارسالی برای بایننس به «گزارش‌هایی از اقدامات رگولاتور‌ها و دستوراتی در حوزه‌های قضایی مربوطه» و «پرسش از شرکا» به عنوان دلیل خود برای پایان همکاری اشاره کرده است.
 
در نامه دوم که تاریخ ارسال آن تنها دو روز پس از ارسال اولین نامه است و به رویت فوربز رسیده، از نگرانی‌ در مورد اقدامات بایننس برای مبارزه با پول‌شویی، رعایت تحریم‌ها و پیروی از قانون بایننس به عنوان دلایل فسخ قرارداد یاد شده است. براساس این نامه، همکاری دو شرکت زودتر از موعد قرارداد و در تاریخ ۱۷ آگوست به پایان می‌رسد. لوئیس جونز، سخنگوی چک‌اوت هم پایان قرارداد بایننس را تایید کرده است.
 
صرافی بایننس اما در پاسخ به فوربز با دلایل چک‌اوت برای فسخ قرارداد مخالفت کرده و می‌گوید از مسیر قانونی این مساله را پیگیری می‌کند. دیوی مستجاب، سخنگوی این صرافی در بیانیه‌ای گفت: «ما یک مسیر طولانی را برای ساخت یک طرح پیشتاز صنعتی پیروی از قانون پشت سر گذاشته‌ایم و به اعتماد‌سازی بیشتر با رگولاتور‌ها و شرکا امید داریم.» او در ادامه افزود که فسخ قرارداد چک‌اوت «هیچ تاثیری بر خدمات ما» نخواهد داشت.
 
چک‌اوت یک هفته پس از آنکه بایننس خدمتی به نام Binance Connect، بازوی خرید و فروش کریپتو خود برای کمک به پرداخت‌های رمزارزی در کسب‌وکارها را کنار گذاشت از این شرکت جدا شد. فردی مطلع می‌گوید چک‌اوت از این خدمت پشتیبانی می‌کرده است. مستجاب از شرکت بایننس اما می‌گوید این خدمت «تعداد کمی کاربر و تراکنش» داشته است.
 
چک‌اوت که در ماه‌های اخیر به گفته فردی مطلع بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیون دلار از تراکنش‌های بایننس پردازش می‌کرد، یکی از آخرین ارائه دهندگان خدمات پرداختی است که بزرگترین صرافی رمزارز جهان را به دلیل نگرانی‌ از تفحص‌‌ چندین کشور رها می‌کند (چک اوت می‌گوید ارقام ارائه شده «بیش از حد و نادرست» هستند.) دو آژانس آمریکایی بایننس را به پول‌شویی و کلاهبرداری متهم کرده‌اند و این صرافی به اجبار از چند حوزه قضایی نیز خارج شده است. شرکت پی‌سیف (PaySafe)، دیگر ارائه دهنده پرداخت اروپایی هم در ماه ژوئن همکاری خود با بایننس را متوقف کرد.
 
تصمیم چک‌اوت برای فسخ زودهنگام قرارداد بایننس به ویژه با توجه به جایگاه لندن به عنوان یکی از مهمترین مراکز اروپا، ضربه بزرگی به این صرافی وارد می‌کند. بایننس در گذشته یکی از بزرگترین مشتریان چک‌اوت بوده و به گفته فردی مطلع، این شرکت تنها در طول یک ماه از سال ۲۰۲۱ حدود ۲ میلیارد دلار تراکنش بایننس را پردازش کرده است. موفقیت این شرکت در حوزه پرداخت باعث شد تا چک‌اوت با دریافت یک میلیارد دلار سرمایه دیگر در حدود ۴۰ میلیارد دلار ارزش‌گذاری شود و در پی این ارزش‌گذاری گیوم پوساز، مدیرعامل این شرکت، به یکی از ثروتمندترین افراد اروپا تبدیل شد.
 
البته که این رابطه برای هر دو طرف مفید بوده است. بایننس در ماه مارس ۲۰۲۰ به دنبال تثبیت جایگاه خود در بازاری تحت سلطه موسسات مالی بزرگ بود و فعالیت چک‌اوت هم بیشتر به وبسایت‌های محتوای بزرگسال و قمار محدود می‌شد. همکاری این دو از یک سو پردازش پرداخت‌ها را برای بایننس امکان‌پذیر کرد و از سوی دیگر حجم تراکنش‌های چک‌اوت را به شکل چشمگیری افزایش داد.
 
اما بایننس در نیمه اول سال ۲۰۲۰، پلتفرم چک‌اوت را بدون اجرای قابلیت امنیتی 3D-Secure راه‌اندازی کرد. این قابلیت برای جلوگیری از خطر پول‌شویی و تضمین پیروی از مقررات خدمات پرداخت اتحادیه اروپا طراحی شده است. اتحادیه اروپا این مقررات را با هدف تضمین امنیت تراکنش‌ها و محافظت از داده‌های کاربران آن ارائه کرده است. به گفته افراد مطلع، مدیران بایننس تاکید داشتند که با غیرفعال کردن 3D-Secure، حجم تراکنش‌ها افزایش یافته و مصرف‌کننندگان هم برای انتقال دارایی موانع کمتری را پیش روی خود دارند.
 
کمی پس از راه‌اندازی این خدمت، شرکت Visa درمورد حجم بالای تراکنش‌های تبهکارانه در بایننس- به گفته افراد مطلع، حدود ۱۰ میلیون دلار-به چک‌اوت هشدار داد(چک اوت می‌گوید این آمار هم نادرست بوده و بزرگ‌نمایی شده است.) ممانعت بایننس برای بکارگیری تمهیدات 3D-Secure باعث شده بود تا نقطه ضعفی برای کلاهبرداری کارت اعتباری ایجاد شود و یکی از گروه‌های جرایم سازمان یافته اروپایی از این نقطه ضعف سو استفاده می کردند. با این حال بایننس نهایتا هزینه مال‌باختگان را تقبل کرد و تمهیدات امنیتی 3D-Secure را به اجرا گذاشت.
 
به گفته جونز، سخنگوی چک‌اوت، در سال ۲۰۲۰ «3D-Secure در هیچ کشوری از جهان الزامی نبود. در نتیجه درخواست تراکنش بدون تاییدیه 3D چیز عجیبی به حساب نمی‌آمد. حتی امروز هم این موضوع تنها در اروپا و براساس مقررات SCA الزامی است.»
 
اما باوجود یک شروع پرحادثه، چک‌اوت همچنان بر حفظ رابطه با بایننس تاکید داشت. این صرافی خیلی زود به بزرگترین مشتری این شرکت تبدیل شد و حجم تراکنش‌های آن را به بیش از ۲ میلیارد دلار در ماه رساند. چک‌اوت تا حدی به این صرافی رمزارزی نزدیک شده بود که پوساز در سال ۲۰۲۱ به نقل از چانگ‌پنگ ژائو، مدیرعامل بایننس در یک پنل آنلاین، در توییتی گفت: «۱۰ سال دیگر ۹۵ درصد از تمام تراکنش‌ها رمزارزی می‌شود!»
 
سال گذشته نیز بایننس اعلام کرد که با همکاری پی‌سیف و چک‌اوت، پلتفرم پرداخت خود را با نام بیفینیتی (Bifinity) راه‌اندازی می‌کند. مکس راتمن، نایب رئیس بخش کریپتو چک‌اوت در همان زمان گفت: «همکاری بنیادی ما با بیفینیتی و پلتفرم بایننس از اهمیت بالایی برخوردار است.»
 
با این حال پس از فروپاشی صرافی FTX و افزایش فشار بر بایننس و جهان کریپتو، چک‌اوت هم قمار کریپتویی خود را کنار گذاشت و به دنبال ریزش کرپیتو، ارزش این شرکت براساس آخرین آمار در ماه دسامبر به ۱۱ میلیارد دلار و سپس در ماه ژوئن به ۹ میلیارد دلار کاهش یافت. با این حال به گفته جونز،‌ سخنگوی چک‌اوت، مشتریان دارایی‌های دیجیتال یک «سهم محدود تک رقمی را از مجموع حجم تراکنش‌های ما دارند.»
 
پوساز نیز در نامه خود به بایننس گفت: «از اینکه دیگر قادر به ادامه همکاری نخواهیم بود متاسفیم، برایتان در ادامه راه آرزوی بهترین‌ها را داریم.»
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.