فناوری اطلاعات

August 25, 2023
9:06 جمعه، 3ام شهریورماه 1402
کد خبر: 148889

متا مدل هوش مصنوعی کدنویسی Code Llama را به‌طور عمومی منتشر کرد

با مدل هوش مصنوعی Code Llama می‌تواند کدنویسی کرد و همچنین مشکلات کدهای زبان‌های برنامه‌نویسی مختلف مانند پایتون را برطرف کرد.
 
 
متا اخیراً فعالیت‌های زیادی در زمینه هوش مصنوعی داشته است و پس از مدل هوش مصنوعی جدید Llama 2 و SeamlessM4T برای ترجمه عبارات به زبان‌های مختلف (از جمله فارسی) حالا Code Llama را در دسترس عموم قرار داده است؛ یک سیستم یادگیری ماشینی که می‌تواند کدنویسی کند و درباره کدهای تولید شده خود توضیحاتی ارائه کند.
 
درست مانند Copilot و CodeWhisperer و همچنین مدل‌های هوش مصنوعی منبع باز دیگری مانند StableCode و StarCoder، طبق گزارش تک‌کرانچ، Code Llama نیز می‌تواند علاوه بر کدنویسی، کدهای نوشته شده برای زبان‌های برنامه نویسی مختلفی از جمله پایتون و ++C را تکمیل کرده و مشکلات آن‌ها را برطرف کند.
 
متا به TechCrunch می‌گوید:
 
«در متا ما معتقد هستیم که مدل‌های هوش مصنوعی و به‌ویژه مدل‌های زبان بزرگ برای کدنویسی، از نوآوری و ایمنی، از یک رویکرد باز بیشترین سود را خواهند برد. زمانی که این مدل‌ها در دسترس عموم قرار بگیرند، می‌توانند توسعه فناوری‌های جدیدی که باعث بهبود زندگی انسان‌ها می‌شود را ساده‌تر کنند، مشکلات را شناسایی کنند و آسیب‌پذیری‌ها را برطرف کنند.»
 
Code Llama که در چندین نسخه مختلف، مانند نسخه بهینه شده برای پایتون و نسخه مخصوص دستورالعمل‌ها ارائه شده، براساس مدل تولید متن Llama 2 ساخته شده است که متا اوایل این ماه آن را در دسترس عموم قرار داد. در حالی که با کمک Llama 2 نیز می‌توان کدنویسی را انجام داد، اما عملکرد آن مطمئناً با کدهایی که توسط مدل Copilot ارائه می‌شود، قابل مقایسه نیست.
 
هرچند متا در آموزش Code Llama از همان مجموعه داده‌هایی استفاده کرده که برای آموزش Llama 2 استفاده شده است، اما Code Llama نسبت به مدل مادر خود، زمان بیشتری برای یادگیری روابط بین کد و زبان طبیعی داشته است. با این وجود، این مدل به‌طور خاص برای کدنویسی طراحی شده است و البته غول فناوری اشاره کرده که مدل کدنویسی‌اش ممکن است در برخی مواقع پاسخ‌های «نامناسبی» ارائه کند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.