فناوری اطلاعات

August 26, 2023
14:45 شنبه، 4ام شهریورماه 1402
کد خبر: 148954

بایننس به دور زدن تحریم‌های روسیه کمک می‌کند

گزارش جدیدی نشان می‌دهد که بزرگترین صرافی رمزارز جهان با وجود پایان دادن به فعالیت‌های رسمی خود در روسیه، همچنان از طریق شرکت‌های واسطه‌ای به دور زدن تحریم‌های این کشور کمک می‌کند. بایننس پس از حمله روسیه به اوکراین از فعالیت‌های خود را در پیروی از تحریم‌های غربی متوقف کرد.
 
 
با وجود توقف فعالیت رسمی این صرافی در روسیه، بایننس از طریق شرکت‌های واسطه‌ای و پلتفرم P2P به دور زدن تحریم‌ها کمک می‌کند. مردم روسیه که در حال حاضر به دلیل تحریم‌های اروپا و آمریکا به شبکه بانکی جهانی دسترسی ندارند، از رمزارزهای پایدار و کریپتو برای انتقال دارایی‌، تبدیل روبل و معاملات استفاده می‌کنند.
 
دردسر دیگر برای بزرگترین صرافی جهان
چانگ پنگ ژائو و صرافی تحت مدیریتش مدتی است که زیر ذره‌بین رگولاتور‌های آمریکایی قرار گرفته‌اند. SEC و CFTC، رگولاتور بورس و اوراق بهادار و کالاهای ایالات متحده، هردو اتهاماتی از جمله پول‌شویی و کمک به دور زدن تحریم‌ها را متوجه بایننس می‌دانند.
 
وزارت دادگستری آمریکا حالا در حال بررسی این شرکت و بنیان‌گذار مشهور آن است. شاخه آمریکایی این صرافی هم در پی اتهامات مشابه و کمک به روند پولشویی تقریبا دسترسی خود به سیستم بانکی آمریکا را از دست داد و حالا به دنبال جایگزین می‌گردد. این صرافی در حال حاضر تنها با استفاده از کریپتو فعالیت می‌کند.
 
وضعیت بایننس در کشور‌های متحد آمریکا هم تعریف چندانی ندارد. اواسط ماه آگوست، چک‌اوت، یکی از ارائه دهندگان خدمات مالی انگلستان که بخش مهمی از بازار خود را مدیون تراکنش‌های رمزارزی بایننس بود،‌ با اشاره به اقدامات رگولاتوری به همکاری خود با این صرافی پایان داد. شرکت اروپایی دیگری هم به دلایل مشابه رابطه خود با بایننس را قطع کرده است.
 
از آنجایی که تحریم‌های روسیه از اهمیت بالایی برای جامعه و رگولاتور‌های غربی برخوردار است، انتظار می‌رود که یافته‌های اخیر وال‌استریت ژورنال به فشار بیشتری رگولاتور‌های غربی منجر شده و عرصه را برای فعالیت این صرافی تنگ‌تر کند.
 
استفاده از پلتفرم همتا-به-همتا و شرکت‌های واسطه‌ای
گزارش وال‌استریت ژورنال می‌گوید با اینکه صرافی اصلی بایننس با بانک‌های تحت تحریم روسیه ارتباط مستقیم ندارد اما پلتفرم همتا-به-همتا (P2P) بایننس تراکنش‌هایی از مبدا و به مقصد بانک‌های روسی را پردازش می‌کند.
 
بررسی وبسایت این خدمت P2P بایننس نشان می‌دهد که کاربران روسی می‌توانند از حداقل پنج بانک تحت تحریم این کشور برای پرداخت و دریافت دارایی خود استفاده کنند.
 
فروشندگان در این پلتفرم اطلاعات حساب بانکی خود را در اختیار خریدار گذاشته و در این بین بایننس هم رمزارز مورد نظر را تا تایید دریافت وجه نگهداری می‌کند. تنها در یک روز از ماه جولای، Rosbank روسیه با استفاده از این پلتفرم،‌ تراکنش صد‌ها معامله‌گر روسی برای خرید یا فروش روبل در ازای تتر را به ارزش حدود یک میلیون دلار پردازش کرده است.
 
افزون بر این، شرکت اطلاعاتی CCData، می‌گوید با وجود ریزش اولیه معاملات روسیه در صرافی بایننس، در ماه‌های اخیر حجم این تراکنش‌ها افزایش یافته است. بایننس تنها در ماه جولای ۸ میلیارد دلار معامله را که عمدتا روبل به تتر بودند، انجام داده است.
 
یکی از روش‌هایی که کاربران روسی از آن برای انتقال دارایی به بایننس استفاده می‌کنند، شرکت پرداختی به نام Advanced Cash است. این شرکت که در بلیز، کشور در آمریکای مرکزی، به ثبت رسیده امکان دسترسی به کاربران روسی اجازه می‌دهد تا از طریق سیستم مالی سنتی هم به کریپتو دسترسی پیدا کنند. این شرکت برای پرداخت روبل به کاربران، از حساب بانکی نماینده‌های بومی در بانک‌های روسیه استفاده می‌کند.
 
گزارش‌ها نشان می‌دهد که کارکنان بایننس مدت‌ها است درمورد همکاری‌هایی از این قبیل اظهار نگرانی کرده‌اند اما همکاری این دو شرکت که از سال ۲۰۱۹ آغاز شده همچنان ادامه دارد.
 
با این حال، شرکت Advanced Cash می‌گوید مقررات ضد پولشویی و مشتری خود را بشناس (KYC) را به طور جدی رعایت می‌کند و به گفته سخنگوی این شرکت، Advanced Cash از ماه مارس ۲۰۲۲ دیگر هیچ ارتباطی با بانک‌های روسیه نداشته و از تاسیسات پردازش روبل خودش استفاده نکرده است.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.